rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 16 найказковіших селищ світу, які варто побачити на власні очі

У кожного з нас є свої уявлення про те, що таке село і сільський відпочинок. Однак, такі поселення по всьому світу дуже сильно різняться і, водночас, у них є щось спільне: чисте повітря, невелика кількість мешканців і свій затишний простір.

Ми зробили добірку з 16 незвичайних і дивовижних селищ, які підкорять ваше серце і стануть родзинкою будь-якої подорожі.

1. Гальштат, Австрія

(Hallstatt, Austria)

 

Title
 

 

Яскраві, немов іграшкові будиночки, що притулилися в кілька ярусів на схилі гори, блакитне озеро з лебедями, Альпи, які відображаються в дзеркальному водному плесі, - все це справляє враження казки.

Населення Гальштата не перевищує 1000 осіб. А місцерозташування унікальне: на вузькій смужці землі між величними альпійськими горами й озером Хальштаттерзее.

2. Сім'ян-ла-Ротонд, Прованс, Франція

(Simiane-La-Rotonde Village in Provence, France)

 

Title
 

 

Блакитне небо, лавандові поля, альпійські гори, середземноморська кухня і чарівність Провансу - що ще потрібно, щоб відпочити душею? Одна з визначних пам'яток цього містечка - замок Агу (Chаteau des Agoult), побудований в XII сторіччі. 12-кутна пірамідальна ротонда замку дала ім'я місту. Там проводяться літні фестивалі античної музики.

3. Райдужне село, Тайчжун, Тайвань

(Rainbow Village, Taichung, Taiwan)

 

Title
 

 

На одній з околиць міста Тайчжун було військове поселення, яке згодом покинули майже всі його мешканці. Влада вирішила знести будинки, а 86-річний ветеран війни, щоб врятувати своє село, розфарбував стіни будинків різними персонажами і візерунками. Сьогодні це одна з найбільш визначних і популярних пам'яток Тайваню. Сюди люблять приходити туристи.

4. Марсашлокк, Мальта

(Marsaxlokk, Malta)

 

Title
 

 

Марсашлокк - колоритне рибальське селище на Мальті. Штормів у гавані не буває, тому будинки з жовтого пісковику розташувалися впритул до води, залишивши лише смугу для проїжджої частини і пішохідної набережної. У селищі Марсашлокк живуть близько 3000 осіб. Більшість чоловіків займаються риболовлею, так само, як свого часу їхні батьки, діди та прадіди.

5. Плаваючі острови Урос, Болівія і Перу

(Floating Islands of Lake Titicac, Bolivia, Peru)

 

Title
 

 

На кордоні Перу і Болівії, на озері Тітікака, живе плем'я уру, яке розташувалося на 42-х плаваючих островах на озері. Ці острови будують самі уру з тростини. З цього ж матеріалу мешканці роблять човни, на яких вирушають за рибою. Попри віддаленість від цивілізації, на очеретяних островах можна помітити сонячні панелі, які дозволяють місцевим мешканцям дивитися телевізор.

6. Альберобелло, Італія

(Alberobello, Italia)

 

Title
 

 

Альберобелло знаменитий завдяки комплексу з 1400 будинків-Труллі, визнаних ЮНЕСКО частиною історичної і гуманітарної спадщини. Труллі - житлові селянські будинки з вапняку - є унікальними прикладами будівель зі стінами сухої кладки (без розчину). Свою назву вони беруть від латинського слова trulla, що означає купол.

7. Монсанто, Португалія

(Monsanto, Portugal)

 

Title
 

 

Невелике селище Монсанто вважається «найбільш португальським селом Португалії». Місцева приказка «У Монсанто ніколи не знаєш, чи народжується камінь з будинку, чи будинок - з каменю» дуже точно відображає своєрідність місцевої архітектури. Валуни слугують стінами і дахами деяких будинків.

Маленькі будиночки під червоними дахами з черепиці сховалися під величезними гранітними валунами, а вузькі вулички ніби вирізав з каменю велетень.

8. Учхісар, Туреччина

(Uchisar, Turkey)

 

Title
 

 

Учхісар - одне з найбільш густонаселених сіл цього району. Значна частина населення, звичайно, живе в сучасному селі, розташованому поблизу знаменитих скель, але житлові приміщення є і в самих скелях.

Це - єдине своєрідне скельне поселення з вежами і шпилями з білого туфу, розташованими навколо центрального піку. З вершини скелі відкривається мальовничий краєвид на всю долину.

9. Рисові тераси Лунцзі, Китай

(Longji Rice Terraces, Chinese)

 

Title

 

Рисові тераси в Лунцзі вважаються одними з найкрасивіших у Китаї. У народі їх називають терасами Хребта Дракона, розташовані вони навколо мальовничого села Піньо Ан (Ping An). Тераси є плодом багаторічної праці, вони існують мало не з XII сторіччя і побудовані на схилі гір висотою до 1 100 метрів. Селяни, котрі їх будували, дбали про своє виживання в гірських районах, і це було їхньою єдиною можливістю прогодувати сім'ю.

10. Пріанган, Індонезія

(Priangan, Indonesia)

 

Title
 

 

Діючий вулкан Мерапі, який піднімається над цим селищем на Західній Суматрі, - одне з головних природних надбань країни. Пріанган вважається найстарішим селищем народу мінангкабау, тому допитливому туристові вдасться багато що довідатися про культуру та звичаї корінного населення.

Тут збереглися чарівні гострі традиційні будиночки, серед яких - 300-річна споруда з плетеними стінами з ротанга, а також - прекрасна мечеть XIX сторіччя.

11. Куа Ван, В'єтнам

(Fishing Village Cua Van, Vietnam)

 

Title
 

 

Куа Ван - мальовниче рибальське селище в бухті Халонг. Це - одне з найбільших рибальських плавучих селищ, розташоване прямо на водному плесі. Дістатися туди можна на веслових човнах і побачити місцевих мешканців, що займаються видобутком усіляких дарів Південно-Китайського моря. Живуть місцеві мешканці в різнокольорових будинках-плотах, школа також розташована в одному з плаваючих будиночків.

12. «Голландська Венеція», Гітхорн, Нідерланди

(Giethoorn, the Dutch Venice, Ne­der­land)

 

Title
 

 

Гітхорн - одне з найкрасивіших селищ у Нідерландах, його також часто називають «Голландською Венецією», адже воно розташувалося на водних каналах загальною протяжністю близько 7,5 км. Поселення було засновано ще в 1230 році. Для пересування селищем є велосипедна доріжка і численні водні канали. Основним транспортом є веслові човни і катери на електричних двигунах. Будинки розташовані на острівцях і з'єднані дерев'яними мостами (у всьому селищі їх більше, ніж 50 штук).

13. Бібурі, Великобританія

(Bibury, England)

 

Title
 

 

Бібурі вважається одним з найкрасивіших, наймальовничіших і найстаріших сіл Англії - перша згадка про нього належить до XI сторіччя. Здається, що час тут зупинився - старовинні будиночки, мальовнича природа і навіть громадський транспорт не їздить, щоб нічого не порушувало прадавньої краси. У село їдуть за натхненням поети і художники, а також кінематографісти - тут знімався «Щоденник Бріджит Джонс» і фільми про місіс Марпл з розповідей Агати Крісті.

14. Рейні, Норвегія

(Reine Lofoten, Norway)

 

Title
 

 

Рейні - рибальське селище, що дивує сюрреалістичністю пейзажів. Симпатичні будиночки, лише близько 350 мешканців.

Рейні починає свою історію з 1743 року. Компактне селище розташоване біля підніжжя гір, навколо фьорда. Ідилічне село, яке немовби зійшло з листівки, щороку приваблює тисячі туристів, що приїжджають з усього світу, аби помилуватися мальовничими пейзажами.

15. Селище Гасадалур, Фарерські острови, Данія

(Faroe Islands, the Village of Gаsadalur, Danmark)

 

Title
 

 

Селище Гасадалур розташоване у неймовірно мальовничій долині між найвищими урвищами острова Вагар, що входить до складу Фарерського архіпелагу. Населення селища в 2002 році становило лише 16 осіб. На той момент потрапити до цього села було дуже важко і забирало дуже багато часу. У 2004 році був побудований спеціальний тунель, щоб полегшити шлях до села, і відтоді тут почали з'являтися туристи.

16. Сан-Джиміньяно, Тоскана, Італія

(San Gimignano, Toscana, Italia)

 

Title
 

 

Сан-Джиміньяно було засноване як невелике селище у III сторіччі до н. е. етрусками. Маленьке село перетворилося на місто тільки в X сторіччі н. е. Сьогодні Сан-Джиміньяно - зовсім невелике містечко, сповнене духом Середньовіччя і відоме своїми вежами. У Середньовіччі налічувалося 72 будинки-вежі, зараз залишилося лише 14.

Місцеві мешканці вважають, що Сан-Джиміньяно є серцем Тоскани і всієї Італії.

Джерело:»В світі» 

 

Найстрашніші залізничні ділянки у світі

22 унікальні храми світу, від яких перехоплює подих

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers