rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Сполучені Штати Америки святкують День незалежності
Title  
 Фото з upload.wikimedia.org 

4 липня США відзначають День незалежності - одне з найголовніших свят країни. Це, без перебільшення, найбільше загальнонаціональне свято, яке об'єднує всю країну.

Історики уточнюють, що традиція святкувати День незалежності саме 4 липня - досить умовна. Документи свідчать, що незалежність США була проголошена 2 липня, але більшість делегатів поставили свої підписи лише 2 серпня, а декотрі відтягували момент підписання аж до кінця серпня.

Над Декларацію незалежності США, яку було підписано у 1776 році, працювали, окрім Томаса Джефферсона, такі діячі, як Джон Адамс, Бенджамін Франклін, Роджер Шерман та Роберт Р. Лівінгстон. Оригінал тексту Декларації незалежності зберігається у Національному архіві США у Вашингтоні.

Так склалося, що двоє авторів історичного документа - Джефферсон і Адамс - померли в один день, 4 липня 1826 року, через 50 років після підписання Декларації.

Рішення про оголошення незалежності підтримали не всі колонії. З 13 колоній Декларацію підтримали лише дев'ять. Пенсильванія і Південна Кароліна висловилися проти відокремлення від Великобританії. Делавер не прийняв жодного рішення, а Нью-Йорк утримався.

До речі, 31 населений пункт США має у своїй назві слово свобода (liberty). А один населений пункт, розташований у штаті Індіана, називається Патріот.

Оскільки технічних засобів зв'язку в ті часи ще не було, новина про ухвалення Декларації Незалежності досягла Лондона тільки 30 серпня.

Вперше День Незалежності у США відсвяткували лише у 1777 році. У той день у різних містах відбулися паради і святкові ходи, а звичайні мешканці влаштували сімейні пікніки.

І досі до Дня Незалежності американці організовують маніфестації, феєрверки і сімейні пікніки. Проте, існують і певні регіональні відмінності святкування. 4 липня у місті Сюард (штат Аляска) проводять піший похід на вершину гори Маунт-Марафон, у місті Літітц (Пенсильванія) - фестиваль свічок, а в місті Текумсе (штат Небраска) на міськраді вивішують кількасот прапорів на честь кожного місцевого уродженця, який служив у Збройних силах США.

Канада запровадила мита на сталь і кетчуп зі США

Понад 50 000 протестувальників взяли участь у мітингу #FamiliesBelongTogether

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers