rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Автівки, що кинуть виклик Tesla протягом наступних двох років

Після багатьох років балачок у Tesla з’являться серйозні конкуренти. Ми постійно чуємо про те, що великі світові автовиробники готуються кинути виклик Tesla власними електромобілями преміум-класу. Ми вже змогли побачити один із них – вражаючий кросовер Jaguar I-Pace. Але як щодо інших? І коли вони з’являться?

Title  
Audi e-tron. Фото Audi AG 

 

2018 рік: Кросовери Jaguar та (можливо) Audi

Почнемо з кросовера I-Pace від Jaguar. Коротка характеристика: два електродвигуни, повний привід, батарея ємністю 90 кВт/год. забезпечує запас ходу 390 км, розгін від 0 до 100 км/год. за 4,8 секунди, стартова ціна від $69 500.

Title  
 Jaguar’s Electric I-Pace. Фото: Jaguar Land Rover 


Також, незабаром очікується: електричний позашляховик від Audi, створений на основі концепт-кару, вперше продемонстрованого Audi у 2015 році. Audi називає його «e-tron quattro», хоча, можливо, він отримає й іншу назву. Audi обіцяє забезпечити запас ходу у 450 км від батареї ємністю 90 кВт/год., три електродвигуни: один спереду, два – ззаду автівки.

Title  
Audi e-tron Quattro Prototype. Фото Audi AG 


Незалежно від назви, яку дасть Audi своєму позашляховику, він надійде до європейських дилерів наприкінці цього року, а до американських – у першій половині 2019 року. Компанія повідомила, що його ціна в Європі стартуватиме від 80 000 євро.

2019 рік: Mercedes-Benz приєднається до електрокарів преміум-класу

Німецька компанія Daimler AG готується представити низку електромобілів, включаючи повністю електричну вантажівку Class 8, що стане конкурентом Tesla Semi.
Проте, це ще не все. Очікується, що Mercedes випустить свій перший електричний кросовер з великим запасом ходу, EQC, у 2019 році. EQC – це п’ятимісний позашляховик із двома двигунами та акумулятором, потужністю 70 кВт/год. Компанія обіцяє, що електромобіль розганятиметься від 0 до 100 км/год. за 5 секунд, тобто, буде нічим не гіршим за Audi та Jaguar (та базові версії моделі Tesla Model X).

Title  
Mercedes-Benz EQA. Фото DAIMLER AG 


Також у 2019 році відбудеться презентація другого електрокару преміум-класу від Audi під назвою e-tron Sportback. За характеристиками він нагадуватиме e-tron quattro, проте буде іншої форми: щось середнє між позашляховиком та купе-подібним седаном. Можна припустити, що він кине виклик Tesla Model S.

Можлива поява у 2019 році: довгоочікуваний електричний Porsche

У концептуальній версії відомий як Mission E, Porsche вже цього місяця заявив про те, що його перший електрокар буде мати назву Taycan.
Taycan поєднає у собі безліч інновацій, включаючи 800-вольтову систему приводу, що дозволить надшвидкісне заряджання (до 80% заряду за приблизно 15 хв.) Porsche обіцяє повний привід та розгін від 0 до 100 км/год. менше, ніж за 3,5 секунди.

Title  
Porsche Taycan. Фото: DR. ING. H. C. F. Porsche AG 


Поки що невідомо дві речі: коли він з’явиться та скільки коштуватиме. Ймовірно, його ціна перебуватиме в межах від $85 000 до $150 000 доларів.
Також у 2019 році може з’явитися ще один електричний Jaguar – великий седан XJ.

2020 рік: поява BMW, а опісля – Tesla

Ми знаємо про те, що BMW AG випустить електричну версію свого кросовера X3 у 2020 році, й те, що Тесла заявила, що Model Y – компактний кросовер на базі Model 3 – може з’явитися на ринку того ж року.
Все решта – лише здогади. Як відомо, Mercedes-Benz працює над створенням, принаймні, ще двох електрокарів – невеличкого автомобіля преміум-класу EQA та електричною версією свого великого (і дорогого) седана S-Class, який може з’явитися у 2020 році.
Цілком можливо, до 2020 року ми також побачимо електричний Cadillac. General Motors планує створити у 2021 році повністю нові електромобілі, однак, представники концерну також заявили про те, що ще до цього з’являться два нові електромобілі. Як очікується, одним із них буде невеликий кросовер Buick, а другим, цілком ймовірно, Cadillac.
За повідомленнями, Daimler також працює над створенням великого, повністю електричного седаном класу люкс, який, можливо, отримає назву EQS.

Переклад з англійської Оксани Вергелес,
для ІА ZIK
Автор: Джон Роусвір
Джерело: The Motley Fool

ЗАЗ-967 – секретний «Запорожець» для радянської армії

10 «вічних» автомобілів, які ніколи не підведуть

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers