rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Найкращий пенсійний план – це бути успішним сьогодні

У житті не буває репетицій, кожен день - Прем'єра. Її не можна переграти заново, а це означає, що своє життя треба намагатися робити максимально комфортним сьогодні. Головним інструментом для цього є сімейний бюджет, який і розставить ваші короткотермінові та довготермінові цілі за їхньою реальною важливістю.

Спробуймо сформулювати «джент­льменський набір» цих цілей.

Отже, це: страхові поліси, нерухомість, пенсія, навчання дітей, бізнес, підвищення кваліфікації і т. п. Цей простий набір цілей нас усіх об'єднує. Щоправда, на цьому ж наша спільність і закінчується. Коли треба буде розставляти пріоритети, кожна сім'я піде своїм шляхом. Але перш ніж ми рушимо далі, хочу порадити зробити позначку «на полях», що наші плани з часом не тільки можуть, а й повинні змінюватися.

Наступний момент, на який я рекомендую зважати, це - інвестиційна «вага» кожної статті нашого бюджету. Наприклад, при вкладенні у пенсійні плани розраховуйте на 5-6% річного прибутку. Вкладення у бізнес принесе вам 25% і більше річних. Вкладення в освіту дітей і здоров'я - безцінні... і так далі. Така картина не залишає можливості для вибору, він - очевидний: вкладення повинні працювати сьогодні. У той же час практика показує, що з часом статті витрат змінюються, а це дозволяє перерозподілити інвестиційні потоки. До прикладу, діти підросли і закінчили навчання - вивільнилися кошти, які йшли на оплату навчання. Ваш бізнес або ваша професійна позиція досягли стелі або близькі до цього. Отже, кошти, які скеровувалися на їхній розвиток, можуть бути значно зменшені або повністю вивільняться і будуть готові працювати в іншому напрямку. Так наші плани коригуються часом, вашим досвідом і вашим здоровим глуздом. Але все це я рекомендую робити «під наглядом» фахівця, тому що Second opinion ще нікому і ніколи не завадила.

Той же здоровий глузд підкаже вам пріоритетний напрямок інвестицій: спочатку - забезпечення оперативних, короткотермінових сьогоднішніх потреб і лише потім - глобальних, довготермінових, пенсійних, завтрашніх. Ваші фінансові кондиції можуть із часом змінюватися, отже, можуть змінюватися обсяги і цілі вкладень. Саме тому треба регулярно переглядати стан своїх планів. У будь-якому випадку, переглядати всі плани на кошти, що залишаються у вашому бюджеті після витрат на фінансування планів завтрашніх, пенсійних. При цьому треба знати, що, формуючи довготермінові плани, такі, як пенсійні, Whole Life Insurance, R/E і т. п., треба заздалегідь ознайомитися з умовами доступу хоча б до частини вкладених коштів без ліквідації конкретного довготермінового плану. На жаль, специфіка цих планів така, що можливі ситуації, коли доступ до накопичених коштів настільки обмежений, що додаткові вкладення у цей план стають недоцільними.

На закінчення - короткий підсумок: ваш успіх Сьогодні - це запорука успішного Завтра як для вас самих, так і для ваших близьких. Сміливо розраховуйте на мої знання і досвід у цьому питанні.

 

Телефонуйте мені за додатковою інформацією: 847-520-7030,

email: [email protected]

www.drfgroup.net

З повагою - Йосип Розенберг

 

Виплачуємо Mortgage-3

Як багато у цьому слові...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers