rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Якщо вас вважають «літуном»

Риба шукає де глибше, а людина - де краще. Однак, рибу навряд чи не пустять у водойму, якщо вона вже третя за рік. А ось отримати відмову (під слушним приводом) у роботі пошукачеві, котрий щопівроку опиняється на новому робочому місці, - запросто.

У HR-ів для таких співробітників є спеціальний термін - кандидат з перерваним досвідом або літун. Це слово прийшло з післявоєнних часів, коли постійна зміна роботи суворо засуджувалася і навіть могла каратися «урізаним» продуктовим пайком. Ті часи залишилися в минулому, однак нерідко керівники ставляться до «літунів» з недовірою.

Як зарекомендувати себе з найкращого боку, якщо вас записали в «літуни», - спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підібрали кілька порад.

Як правильно оформити резюме

1. Якщо ваш досвід роботи занадто багатий, не вказуйте всі місця, обмежтеся останніми 5-6 роками.

2. Не вказуйте всі «підробітки» або фірми, не підтверджені записами у трудовій книжці. Але стежте, щоб між роботами не було великих перерв - у такому випадку напишіть коментар з цього приводу.

3. Складіть резюме таким чином, щоб у ваших переміщеннях простежувалася або кар'єрна логіка, або були очевидні об'єктивні причини зміни роботи. Наприклад, пропрацювавши в компанії Х три місяці на посаді старшого менеджера, ви пішли в компанію Y на посаду начальника відділу.

4. Оформляйте кілька місць роботи з однією назвою і спільними датами роботи. Наприклад, якщо ви були підвищені на посаді в рамках однієї компанії чи холдингу або ж займаєтеся проектною роботою. Візуально при поверхневому перегляді резюме враження про постійну зміну місць роботи не буде.

Особливості співбесіди

1. Вас неодмінно запитають про причини частої зміни роботи. Якщо можна, відповідайте чесно: фінансові труднощі компаній, розбіжність у поглядах з керівництвом, переїзд офісу або перепрофілювання всієї компанії, не варто приховувати, якщо причиною слугували конфлікти з колегами та начальством (але не в кожному випадку - інакше про вас складеться думка як про скандаліста). Уникайте формулювань «мені стало нецікаво» або «мені нікуди було більше розвиватися».

2. Більше розповідайте про досягнення на попередніх місцях. Покажіть, що, незважаючи на нетривалий час співпраці з компанією, ваш внесок у справу був відчутним.

3. Вас можуть запитати і про те, що подобалося і що не подобалося на останніх місцях роботи, щоб дізнатися про ваші уподобання. У цьому випадку краще не перераховувати переваги і недоліки інших компаній, а аргументовано розповісти, чому саме вас зацікавила дана позиція і компанія.

4. Розпишіть HR-у переваги ваших частих змін роботи: ви бачили стилі роботи у багатьох компаніях і зможете вибрати кращий; ви знаєте специфіку роботи не тільки своєї, а й суміжних галузей; ви отримали багатий досвід і зможете його застосувати саме у цій компанії.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Брудні гроші та гримаси ринку: про побічні ефекти боротьби з корупційними потоками

10 порад, як підвищити рівень залученості співробітника

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers