rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ З молитвою до мови і пісні у садочку «Ангелятко»

У школах краєзнавства Чикаго та передмістя вже пролунав останній дзвоник, декотрі школярі відсвяткували випускний, а для інших оголошено канікули.

Title Title 

 

Не оминуло свято випускного і наш садочок. Саме 24 травня 2018 р. у садочку «Ангелятко», що при парафії св. Йосифа Обручника, дітки разом з учителями та родинами святкували випускний та останній день 2017/2018 навчального року. Цього року випускників було 7:

Степан Бурак,

Микола Кушнір,

Надія Митрофанюк,

Міла Робертс,

Ліля Федащин,

Мар'ян Шиденко,

Віталій Ярміцький.

Title Title 

 

Мабуть, ще не усвідомлюючи до кінця, що вже не повернуться навчатись до садочка, випускники впевнено декламували:

Прощавай, прощавай,

Рідний наш дитячий сад.

Вже настав зелен-май:

Ми не вернемось назад!

А малюки заздрісно поглядали в їхній бік і у відповідь декламували свої рядки:

Підростем і ми вже скоро.

Нас також зустріне школа.

Свій садок не забувайте,

При нагоді завітайте!

Цього року садочок «Ангелятко» розпочав свою нову сторінку історії. Адже попередня світличка «Садок вишневий» належала до 6-го відділу, а пізніше до середини жовтня належала до 85-го відділу Союзу Українок Америки в Чикаго. «Садок вишневий» успішно діяв при різних відділах Союзу Українок Америки в Чикаго і виховував діток української діаспори понад 50 років. А зі середини жовтня 2018 року садочок перейшов під керівництво церкви св. Йосифа Обручника та отримав нову назву - «Ангелятко».

Основною метою навчання було і залишається прищепити любов до України, рідної мови, до пісні, звичаїв, традицій. Також у садочку вчать любити Бога, не забувати про молитву, шанувати родину і пам'ятати про походження свого роду.

Title Title 

 

Протягом багатьох років мета навчання не змінюється, а лише збагачується новими ідеями, нововведеннями, вміннями та навичками, розвивається з кожним новим поколінням.

Садочок «Ангелятко» відвідують діти віком від 3 до 5 років, там вони вчаться співати, писати, рахувати, вивчають напам'ять та декламують вірші, слухають та переказують казки, збагачують свій світогляд з тематичних розповідей та енциклопедичних пояснень. Навчання проводиться українською мовою. Вчителі садочка - вихователі з багаторічним досвідом.

Title Title 

 

Користуючись нагодою, вчитель садочка п. Марійка Баран щиро дякує всім виховним референткам СУА в Чикаго за багаторічну співпрацю, а також усім учителям-асистентам за допомогу у вихованні дітей протягом 31-го року її перебування в садочку. Звичайно, бракує слів, щоб подякувати всім батькам та родинам, котрі віддавали свою працю, душевне тепло, розуміння і любов для сприяння у вихованні своїх дітей.

Бажаємо всім українцям, нехай і надалі звучить наша солов'їна мова в родинах наших майбутніх поколінь, а маляток запрошуємо до нашої спільноти.

 

Фото п. Аді Караван

 

«Іду з дитинства до Тараса»

Проща

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers