rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ Абітурієнтам з окупованих територій дадуть безкоштовні гуртожитки на час вступу

Абітурієнти з окупованих територій під час вступу до вишів мають можливість безоплатного проживання у гуртожитках або школах-інтернатах.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

«З метою залучення випускників з тимчасово окупованих територій до участі у вступній компанії 2018 році МТОТ вивчає та систематизує інформацію щодо навчальних закладів освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», які можуть безоплатно розмістити абітурієнтів у гуртожитках на час вступу», - йдеться у повідомленні.

Також надається інформація про гуртожитки та школи-інтернати, місця в яких можливо використати для тимчасового безоплатного проживання абітурієнтів, які вступають до вишів через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Такі місця є у Сєверодонецьку, Старобільську, Харкові, Херсоні, Запоріжжі.

У міністерстві нагадали, що з червня запрацювали освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», діяльність яких започатковано минулого року, і через які мешканці окупованих територій Криму та Донбасу можуть вступати до українських вищих навчальних закладів за спрощеною системою. Так, 1 червня у Херсоні, Маріуполі та Сєверодонецьку відбувся загальнодержавний День відкритих дверей закладів вищої освіти, на базі яких створені згадані освітні центри. Захід організовано за сприяння Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерства освіти і науки України та за участю керівництва цих відомств.

Із переліком 70-ти ВНЗ та порядком вступу можна ознайомитися за цим посиланням: https://mon.gov.ua/ua/zhitelyam-donbasu-ta-krimu/studentam/osvitni-centri.

 

Роман Греба, заступник міністра освіти і науки: «Нам більше підійшов би термін не «фізична культура», а «тіловиховання»

В Україні з’явиться індекс наукового цитування

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers