rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Волкер переконався, що війна на Донбасі – «гаряча»

Офіційний Вашингтон залишається на позиції щодо необхідності запровадження миротворчої місії ООН на сході України - попри пропозиції Москви ввести так звані «сили захисту» у форматі ОБСЄ. Про це заявив у вівторок спеціальний представник США з питань переговорів по Україні Курт Волкер.

«Ми продовжуємо підтримувати миротворчі сили під мандатом ООН, щоб сприяти імплементації Мінських угод, однак пропозиція Росії щодо «сил захисту» ОБСЄ є ідеєю, приреченою на невдачу», - написав американський дипломат.

В іншому повідомленні Волкер звернув увагу, що відповідальність за війну на Донбасі лежить на Росії.

«Як я переконався під час моєї недавньої поїздки, на сході України відбувається гаряча фаза війни, яка спричинила руйнівну й деградуючу гуманітарну кризу, викликану спричинену інтервенцією Росії», - зауважив Волкер, додавши хештег # Peace4Ukraine (Мир для України). Спеціальний представник США з питань переговорів щодо України розмістив дописи на офіційній твітер-сторінці після того, коли напередодні у Берліні відбулася зустріч у «нормандському форматі» на рівні глав МЗС Франції, Німеччини, РФ та України.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, коментуючи переговори у «нормандському форматі», які відбулися у Берліні 11 червня, заявив, що Україна і Росія абсолютно по-різному розуміють, якою має бути миротворча місія ООН на Донбасі. Зокрема, він зазначив, що російська сторона пропонує «тотально фейкову місію», оскільки Москва наполягає на тому, що миротворці можуть лише «супроводжувати» спостерігачів ОБСЄ вздовж лінії зіткнення та на окупованій території, але не здатні робити нічого іншого. Водночас, позиція української влади щодо миротворців полягає у тому, що це має бути реальна місія з реальним мандатом, який дає змогу впливати на ситуацію, розміщена на всій території окупованого Донбасу.

 

Розсекречені документи КДБ: аварія на ЧАЕС не була випадковою

Глобальна помилка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers