rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Зустрічаємо літо

А незабаром - літо! Літо!

Чарівна й радісна пора.

Промінням сонечка зігріте -

Це ж відпочинок, пісня, гра!

А літо справді дивне диво:

Тут грози і веселка є.

Улітку тепло і красиво

Стежками казочка іде.

29 травня відбувся звітний концерт учнів музичних студій класів гітари Надії Вовк та класу фортепіано Віри Козак при парафії церкви св. Йосифа Обручника. Основною темою свята була чудова і, певно, найкраща пора року - літо - яка невід'ємно асоціюється в усіх школярів, як маленьких, так і зовсім дорослих, з довгими і теплими днями літніх канікул.

Title Title 
Title Title 
Title Title 

 

Тож і не дивно, що більшість із назв чудових творів, виконаних вихованцями школи, вже самі по собі нагадували про літню пору всім, присутнім у залі, батькам, друзям, родичам і гостям свята: «Літній дощ», «Over the Rainbow», «Київський вальс», «Summer Song», «Ніч яка місячна», «Зацвіла в долині» - пісня на слова Т. Шевченка.

Title Title 

 

Title Title 

 

Title Title 

Свято розпочалося українською народною піснею «Казала мені мати», що закликає «...славну Україну любити до загину». Учні молодших класів школи ще виконували «Подоляночку», «Добрий вечір, дівчино, куди йдеш?»; на фортепіано і гітарах зіграли: «По дорозі жук, жук», «Пісеньку про бджілку», «Українка я маленька», «Гопачок» та ін.

Title Title 

 

Учні старших класів мали змогу потішити всіх слухачів виконанням більш складних творів: «Забутий вальс» Шопена, «Арія Фігаро» з опери «Весілля Фігаро» Моцарта, «Nostalgie - Natalie» Хуліо Іглесіаса, «Inqute etude» Бетховена, циганський танець «Чардаш» Монті, іспанський танець «Allegras», «O, Susanna», Regtime Скотта Джопліна «At the Music Hall». А також дуже гарно і ностальгічно звучали мелодії з кінофільмів - вальс Євгена Доги з кінофільму «Мій ласкавий і ніжний звір», мелодія з фільму «Шербурзькі парасольки», мелодія Р. Паулса з фільму «Театр». Слухали і Россіні, зокрема, увертюру з опери «Вільгельм Телль», марш Тореадора з опери «Кармен» Ж. Бізе, «Генерали піщаних кар'єрів», «На хвилі» Модерато та ін.

Title Title 

 

Окрему увагу слід звернути на те, що наші талановиті вчителі вчать дітей не тільки грати на музичних інструментах, а ще й співати. Пісня «Дорослі ми такі» у виконанні ансамблю хлопчиків і у гітарному супроводі учнів старших класів викликала гучні оплески глядачів. Особливе враження на всіх присутніх справила пісня, сповнена слів подяки, «Вечірнє сонце» на слова Ліни Костенко.

Title Title 

 

Концерт завершився піснею «Вулиця дитинства» у виконанні учнів усієї школи під гучні аплодисменти батьків і гостей свята.

 

Title

 

Шукаймо віру в Божім слові,

Живім у правді і любові.

Несімо мрії і надії

До Богоматері Марії,

До мами і тата, сестри і брата,

Щоб сміхом повнилася хата.

Шукаймо захисту й любові

У нашій рідній пісні й мові.

Радіймо кожній світлій днині

І нашій славній Україні.

По закінченні звітного концерту на дітей чекала піца та інші смаколики від батьківського комітету.

Title Title 

 

Висловлюємо подяку всім організаторам такого чудового концерту - викладачам пані Вірі Козак, пані Надії Вовк, усім батькам, звукооператору Михайлові Колоді, а також парафії св. Йосифа Обручника і парохові о. Миколі Буряднику за підтримку музичної студії і допомогу у проведенні концерту.

 

Фото Людмили Худик і
Tetyana Drozhzhyna

Мелодії зі скрині наших бабусь

Показати, зберегти, передати...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers