rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Показати, зберегти, передати...

Саме з такою концертною назвою звітувала школа танцю «Вишиванка» 20 травня 2018 року.

 

Title
 

 

Справді, було що показати!

Title Title 

 

Надзвичайно динамічно продуманий вихід кожної з груп демонстрував багатство та колоритне розмаїття костюмів, вміння учнів триматися на сцені і, звичайно, найважливіше - танці.

Title Title 

 

Композиція «Привітальна сюїта» розпочала святкування. Як годиться за народним звичаєм, зустріли гостей-глядачів з короваєм. А далі чарівна ведуча Марія Михалевич гостинно запросила всіх до перегляду неймовірно цікавої програми.

«Гуцулонька», «Карпатський край», «Волинські забави» «Маленький дивосвіт», «Каблучки», «Гопачок», «Поліські викрутаси», «Полечка весела», «Козачок», «Вінницька полька», «Дуботанець»... Глядачі мали можливість побачити різноманітність регіональних особливостей, які демонструвалися під час танців: певні рухи, стиль танцю, вишивку, притаманні тій чи іншій місцевості України.

Title Title 

 

Також учителі доклали чимало зусиль до створення танцювальної композиції «Козацька байка». Адже хлопці об'єднаних груп «Серпанок» і «Дзиґа» продемонстрували козацьку вдачу та славу наших історичних днів. На що дівчата у відповідь показали свою майстерність у танці «Плескач».

Title Title 

 

Звичайно, найбільшою потіхою був танець «Ми - ваша надія». Увесь зал вболівав за успіхи наймолодших танцюристів - групу «Бистриця». Малюки впевнено трималися під час виступу і довго не хотіли йти зі сцени, насолоджуючись оплесками глядачів.

Title Title 

 

Оригінальне поєднання автентики та сучасності показала група «Чорнобривки». Найстарші дівчата школи виконали композицію «Vogue». Чудовим доповненням до програми був виступ молодшої та старшої груп школи «Бойового гопака» (керівник А. Качала, вчитель А. Бербека). Також чарівний гість програми Ольга Монастирська подарувала всім присутнім виконання пісень «Барабан» та «Дощ».

Title Title 
 Title Title

 

А неймовірно приємною незапланованою несподіванкою на концерті була присутність легендарної народної співачки, заслуженої артистки України Ніни Матвієнко!

Title Title 

 

Title Title 

Зі слів Ніни Матвієнко, вона була надзвичайно приємно вражена й отримала величезне задоволення від побаченого. А щоб передати свої почуття п. Ніна подарувала всім невеличкий заспів-привітання.

Title Title 
 Title Title

 

До привітальних слів приєдналися о. Микола Бурядник і о. Володимир Кушнір, священики церкви св. Йосифа Обручника, при якій розвивається танцювальна школа. Пізніше долучився добродій Віталій Кутний, представляючи генерального спонсора 9-го звітного концерту - Українсько-Американську Федеральну Кредитівку «Самопоміч». Вдячні батьки учнів танцювальної школи також висловили свою подяку вчителям п. Оксані та п. Павлові Федьківам, асистентові Світлані Сельській, костюмеру Валентині Блажко за їхню працю, креативні ідеї, творчі здібності, за свято, яке влаштували для всіх глядачів і побажали їм розвитку «Вишиванки» та творчих злетів. А всіх присутніх на святі ознайомили зі спільними планами на майбутнє. Адже, повертаючись до походження назви концерту, нам треба зберегти наше надбання і передати його наступній генерації з покоління в покоління. Висловлюємо щиру подяку всім, хто долучився до проведення концерту. Чекаємо наступного року на 10- у річницю!

 

Title Title 
 Title Title

Фото Максима Прокопіва

 

Зустрічаємо літо

Зелені свята, або Зіслання Святого Духа в Бенсенвілі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers