rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Національний академічний театр опери та балету України презентує балет-феєрію «Спляча красуня» у Чикаго

3 червня Національний академічний театр опери та балету України до 150-ї річниці від дня заснування на сцені Harris Theater for Music and Dance презентує балет-феєрію «Спляча красуня» (за мотивами казки Ш. Перро). Вистава відбудеться у рамках першого туру театру Сполученими Штатами.

Спектакль, поставлений українською трупою, є адаптацією знаменитої постановки із застосуванням класичної техніки виконання в унікальному стилі.

«Окрім основних танцювальних прийомів і образотворчих рухів, відмінною рисою українського балету вважається чарівна легкість у виконанні. Під час вистави у глядача складається враження, ніби танцюристи, навіть не торкаючись підлоги, кружляють у танці. Високий професіоналізм по праву є однією з визначних характеристик класичної школи українського балету. Більше того, бездоганна хореографія супроводжується яскравими образами, створеними за допомогою вражаючих костюмів, розкішних декорацій та витонченої музики Чайковського», - йдеться у прес-релізі театру.

Перша постановка вистави відбулася у 1938 році у Національному театрі опери і балету України. Сучасна інтерпретація з'явилася у 1990 році завдяки роботі відомого хореографа Віктора Литвинова. Це - один із найграндіозніших проектів театральної трупи, що потребує одночасної присутності на сцені 42 танцюристів!

Вистава Національного балету України складається з 2 актів, прологу і апофеозу загальною тривалістю майже три години та одного антракту.

Музику до балету написав Петро Чайковський, лібрето - Маріус Петіпа та Іван Всеволожський (за мотивами казки Шарля Перро). Хореографія - видатного театрального діяча і балетмейстера Маріуса Петіпи. У виставі він використав хореографічні елементи Федора Лопухова та Юрія Григоровича.

Title Title 

 

Роль принцеси Аврори зіграє народна артистка України Тетяна Голякова, принца Дезіре - заслужений артист України Ян Ваня, феї Сирени - Катерина Козаченко; злої феї Карабос - Сергій Литвиненко, Блакитної пташечки - Юлія Москаленко, Андрій Гавришків та Геннадій Петровський.

 

Вистава відбудеться о 7 год. вечора у Harris Theater for Music and Dance за адресою: 205 E Randolph St, Chicago, IL 60601. Відкриття дверей розпочнеться о 6 год. Квитки можна придбати на сайті https://www.harristheaterchicago.org/tickets/2017-2018-season/sleeping-beauty-1; телефон квиткової каси: 312-334-7777.

Додаткову інформацію можна дізнатися на https://www.balletofukraine.com/ .

 

Перша сповідь в Українському Православному кафедральному cоборі святого князя Володимира у Чикаго

Як Коваль «вишиває» квіти зі скла. Київський митець Олексій Коваль історію України увіковічує в емалях

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers