rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ «Укртранснафта» викинула продавців авіаквитків з торгів на 4 мільйони за чесну довідку про захист довкілля

Адмінколегія АМКУ не задовольнила скаргу ТОВ «Пілот» щодо його відхилення на тендері ПАТ «Укртранснафта» щодо послуг туристичних агентств на очікувану суму 4,12 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На торги «Укртранснафти» щодо виписки авіаквитків, бронювання залізничних квитків і готелів та замовлення трансферів у 2018 році прийшло чотири фірми. Проте, до аукціону були допущені лише дві з них - ТОВ «Літати разом» і ПрАТ «Кий Авіа». Натомість, двох інших потенційних учасників відхилили.

ТОВ «Туристична компанія «Загор'є» подало довідки про захист довкілля, матеріально-технічну базу і працівників без підпису вповноваженої особи, подекуди без найменування, дати і реєстраційного номеру.

ТОВ «Пілот» надало довідку про те, що було вжито заходів із захисту довкілля, яка, нібито, не відповідала вимогам тендерної документації за змістом.

Компанія «Пілот» оскаржила своє відхилення в АМКУ, заявивши, що надала вказану довідку в суворій відповідності до вимог тендерної документації. У ній було зазначено, що чинне законодавство не передбачає специфічних заходів захисту довкілля при наданні туристичних послуг.

На засіданні замовник повідомив, що документація тендера містила вимогу «При наданні послуг повинні бути вжиті заходи із захисту довкілля». Отже, його задовольнила б лише довідка з гарантією, що буде вжито заходів із захисту довкілля. Через це адмінколегії довелось відмовити «Пілоту» в поновленні на тендері, бо він замість формальної згоди застосовувати такі заходи написав у довідці, що вони не передбачені законом. Тобто, його тендерна пропозиція не відповідала тендерній документації, за що й була відхилена.

 

Ставки сервісних зборів

Тип послуги

Сервісний збір, грн./од. з ПДВ

Виписка авіаквитків в економічному класі:

 

- на внутрішні рейси

100

- на рейси СНД

300

- на міжнародні рейси

300

- на інтерконтинентальні рейси

300

Виписка авіаквитків у бізнес-класі:

 

- на внутрішні рейси

200

- на рейси СНД

300

- на міжнародні рейси

300

- на інтерконтинентальні рейси

300

Зміни в бронюванні після оформлення квитка, зміна маршруту, повторна виписка, оформлення МСО

200

Бронювання залізничного квитка

35

Бронювання готелю в Україні

7%

Бронювання готелю за кордоном

7%

Замовлення трансферу з аеропорту/до аеропорту

7%

 

Крім того, «Пілот» вказав, що допущені «Літати разом» і «Кий Авіа» в аналогічних довідках гарантували, що буде вжито заходів із захисту довкілля, а в документі під назвою «Питальник щодо екологічно-соціальної політики учасників» теж написали, що таких заходів вжито не було. Проте в тендерній документації не було вимоги обов'язкового підтвердження цих заходів у питальнику, на відміну від довідки. Таким чином, компанії «Літати Разом» і «Кий Авіа» були допущені до торгів правомірно.

Зрештою, підряд виграла компанія «Кий Авіа» з ціною 3,94 млн грн., що на 4% дешевше від очікуваної вартості закупівлі. Основними акціонерами «Кий Авіа» є ТОВ «Кий Авіа Лізинг» і ТОВ «С.Л.В.», кінцевим бенефіціаром яких вважається Володимир Шпак. Переможець разом з компанією «Тікетс Тревел Нетворк Гмбх» (Австрія) є співзасновником ТОВ «Тікетс.Юей». Бенефіціарами останнього, крім того ж Шпака, виступають Андрій Інгульський та Сергій Кравець.

Суперник «Літати разом» належить Ользі Трінченко, Галині Когут і Романові Поліщуку, які також володіють ТОВ «КПТ Груп».

Власниками «Пілоту» є Михайло Кураченко і його ж ТОВ «Укравіатревелсервіс Груп».

Раніше Кураченко працював у «Кий Авіа», а згодом очолював раду директорів Асоціації авіаагентств України.

Джерело: «Наші Гроші»

 

Суд повернув Києву фонтан на Хрещатику, який фірма екс-депутата купила в особи з підробленим паспортом

Суд скасував рішення АМКУ про змову портовиків Новинського на тендерах за 20 мільйонів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers