rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Всеканадська вчительська конференція готує освітян до трансформацій освіти у цілому світі

5-го травня 2018 року успішно відбулася Всеканадська вчительська конференція, яка вперше проводилася у режимі онлайн. Новий формат надав можливості подолати географічні та часові перепони й уможливив плідну дискусію освітян з усієї Канади і навіть України.

 

Конференція була організована спільними зусиллями насамперед Методичного центру української мови (МЦУМ), Канадського інституту українських студій, університету Альберти та Національної української освітньої ради Конгресу українців Канади. Представники з п'ятьох канадських центрів, у яких конференція проходила наживо, - Вінніпега, Едмонтона, Монреаля, Торонто, Реджайни/Саскатуна - доклали чималих зусиль до організації та проведення цього успішного форуму освітян.

  Title
  Едмонтон. Члени конференційних комітетів
та учасники

Програма конференції була насиченою і поєднала вісім різноманітних презентацій, об'єднаних навколо теми «Учень як центр навчального процесу». Доповідачами були: Надія Прокопчук, Олена Ковпак та Олена Андрусяк (Реджайна/Саскатун), Наталія Наявко та Люба Іщенко (Едмонтон), Наталія Наявко та Магда Тундак (Едмонтон), Уляна Підзамецька, Алла Недашківська та Оленка Білаш (Едмонтон), Марія Пугач та Вікторія Щербак (Вінніпег), Євгенія Татаренко (Вінніпег), Темі Миськів (Едмонтон), Зоряна Магдач (Торонто), Наталія Совінська та Тетяна Сунак (Торонто). Метою учасників конференції було обговорити нагальні питання, які виникають у педагогічній роботі та діяльності освітян Канади.

Важливим також було питання цифрової грамотності та готовності освітян впроваджувати технологію у свою педагогічну працю.

Оксана Левицька, голова Національної української освітньої ради Конгресу українців Канади, зазначила: «Сьогодні кожен педагог усвідомлює, що освіта у цілому світі потребує трансформацій та нововведень, які вимагають змін до організації навчання, ролі вчителя та сприйняття освіти у суспільстві... Пам'ятаймо, зміни - це самі ми!».

Алла Недашківська, директор МЦУМу, наголосила на тому, що «онлайн формат конференції сприятиме вдосконаленню цифрової грамотності освітян та розвитку методики технологічної освіти, а також створенню спільноти вчительської практики».

Частиною конференції була і презентація про відеоконкурс «Вивчати українську - КРУТО!», започаткований МЦУМом за ініціативою радника центру Оленки Білаш. Д-р Білаш під час конференції оголосила переможців, і учасники мали нагоду переглянути творчі роботи, які здобули 1-е місце у кожній із трьох категорій.

Під час конференції були відзначені освітяни, які зробили значний внесок у розвиток освіти в Канаді. А саме, голова програмного комітету Оленка Білаш посприяла врученню нагород від Національної української освітньої ради та Методичного центру української мови. У категорії «За багаторічний визначний внесок у розвиток україномовної та мовної освіти у Канаді» були відзначені Маруся Петришин (Едмонтон), Рома Франко (Саскатун), Люба Зараска (Торонто) та Зінаїда Меєвська (Торонто).

Конференція стала відповіддю на прохання вчителів про необхідність продовження регулярних освітніх форумів з метою тривалої взаємодії та обміну досвідом для професійного зростання педагога-майстра. Організатори конференції переконані, що ця Інтернет-подія стане приводом для плідних дискусій, співпраці та професійного навчання вчительської спільноти.

Title Title 
 Учасники з Вінніпега
 Учасники зі Саскатуна та Реджайни

 

Подяка всім членам організаційного та програмного комітетів. Спеціальна подяка за роботу під час конференції Дені Маас, Наталії Наявко та Оленці Білаш, які уможливили пряму трансляцію конференції. Наші слова вдячності також усім спонсорам, які активно підтримують розвиток української освіти в Канаді. Список усіх на сайті конференції: https://www.ualberta.ca/canadianinstitute-

of-ukrainian-studies/centres-and-programs/ulec/ulec-news/2018/april/national-ukrainian-teachersconference

Будь ласка, підтримайте проекти центру: https://www.ualberta.ca/canadian-institute-of-ukrainianstudies/centres-and-programs/ulec

Title
 Учасники з Торонто

Довідка

Методичний центр української мови (Canadian Institute of ukrainian studies, Faculty of arts) сприяє розвитку україномовної освіти в Канаді й за кордоном: підтримує двомовні програми, підвищує професійний рівень учителів української мови, розробляє навчальні та методичні ресурси для середньої і вищої освіти, проводить дослідження, пов'язані з тематикою україномовної освіти і суміжних галузей, а також сприяє розвитку міжнародних контактів і підтримує зв'язки з громадськістю.

 

Детальнішу інформацію про центр можна знайти на веб-сторінці: www.ualberta.ca/ulec

Свято «Мій оберіг – це родина моя» у Рідній школі міста Детройт

ЗУАДК сприяє організації відпочинку дітей із прифронтової зони

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers