rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ І знову ми прощаємось зі школою

Весело всміхається травень,

Бо скінчилась навчання пора,

І зібралась на дзвоник останній

Вся весела шкільна дітвора.

Ще ніби вчора всі збирались на перший день навчання - чи то з радістю, чи то зі сумом прощалися з літом, щоб зустрітися з вчителями та друзями...

Title Title 

 

І ось останній суботній день у школі українознавства ім. Андрея Шептицького при парафії св. Йосипа Обручника. Святковий та радісний настрій у всіх - молодші учні йтимуть на відпочинок, а для десятикласників сьогодні прощання зі школою. Десять років навчання злетіли непомітно, і ось перед нами вони - Лукань Давид, Марків Андріана, Новосад Зоряна, Сосновий Віталій - ті, котрі коли з бажанням, коли з неохотою, але все ж таки успішно закінчили навчання! У цей день ні випускники, ні їхні батьки, навіть їхній класний керівник п. Галя Кобаса ще не повністю вірять у те, що для них лунатиме дзвоник шкільний востаннє.

Title Title 

 

Title Title 

 

Сьогодні свято лише для них - і пісні лунають, і всі напутні вітальні слова теж для них, і гості приходять теж до них. Представник каси «Самопоміч» привітав випускників з їхнім святом, побажав і надалі залишатися патріотами України, адже без патріотизму до своєї Батьківщини не можна бути патріотом іншої країни, ще й дарунки (чеки) вручив десятикласникам, а також представникам школи на покращення матеріальної бази навчального закладу.

Title Title 

 

Title Title 

 

Отці Микола Бурядник і Володимир Кушнір, директор школи Світлана Фаріон, класний керівник Галина Кобаса - всі вони вітали випускників, бажали їм знайти себе у подальшому житті, з Божою допомогою долати будь-які труднощі і, звичайно, не забувати рідної мови, школи українознавства та всіх тих, котрі були поряд протягом довгих десяти років навчання!

Title Title 

 

Title Title 

 

Особливими будуть канікули і для четвертокласників, адже з нового навчального року вони вже не повернуться до своєї першої вчительки. Промайнуть роки, але вони завжди будуть згадувати з глибокою вдячністю свою першу вчительку - вимогливу і по-материнському добру, котра навчила розуміти прекрасне, палко любити свою Батьківщину:

Вас вчителька взяла за руку

І повела у перший клас.

Терпляче вас всьому навчала...

Як швидко пролітає час!

 

Title Title 

 

Прощалися зі садочком і дошкільнята, котрі вже у вересні будуть гордо називатися «першокласниками». Вони подарували п. Марії Урбан веселу пісеньку.

Дивились на випускників з цікавістю і нетерпінням їхні молодші друзі, що стануть гідною зміною їм у наступні роки навчання:

Ось тепер вам буде класно!

У житті - все просто й ясно!

Світить сонечко вгорі,

Ти ж гуляй хоч до зорі!

То ж ми шлемо всім вітання

І найкращі побажання.

Будьте сильні і сміливі

І, звичайно, всі щасливі!

Title Title 

 

Найбільш урочистий і радісний день цей, звичайно ж, для батьків, котрі і привітали своїх дітей-випускників:

Радійте, діти, хоч пройшло дитинство,

Ви збережіть в душі свою любов,

І не забудьте, що вас вчили жити,

І не забудьте школу та добро.

Свято завершилось, і йти у світ юним випускникам кожному своєю дорогою, але дуже хочеться, щоб особистих помилок було у них якомога менше, щоб вони гордо несли своє ім'я «Людина», щоб завжди з ними був їхній Ангел-охоронець. Успіхів вам у всьому!

 

Український реквієм, присвячений жертвам Великого голоду в Україні 1932-33 років

Останній дзвоник у школі українознавства при Українському Православному соборі св. Володимира

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers