rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Розмова про підвищення зарплати: аргументи і виправдання

Порушити питання про підвищення зарплати - рішення, що вимагає підготовки. Потрібно налаштуватися морально і підібрати аргументацію. Ускладнює ситуацію той факт, що не в усіх компаніях прийнято просити про підвищення. І часом співробітникам важко зважитися на розмову з роботодавцем.

HeadHunter Україна дізнався в українців, чи доводилося їм розмовляти з роботодавцем про підвищення зарплати і наскільки успішною вона була.

Майже половина (44%) респондентів зазначили, що протягом останнього року їм доводилося просити про підвищення зарплати.

Підвищили зарплату половині з тих, хто про це попросив. Відсоток збільшення різнився. Найпоширенішим виявилося підвищення на 10% - таке отримали 35% тих, кому вдалося його отримати. Досить часто підвищували оплату праці на 30% - таке збільшення фінансової винагороди за роботу відзначили трохи більше, ніж чверть респондентів, котрі вимагали зростання зарплати.

 

Title
 

 

Серед аргументів, які співробітники використовували під час обговорення підвищення, найпопулярнішою була апеляція до досягнень і досвіду. Часто також домовлялися про збільшення зарплати за умови взяття на себе працівником додаткових обов'язків. У деяких випадках підвищення обговорювалося вже за фактом написаної співробітником заяви про звільнення. Серед чинників, що посприяли підвищенню зарплати, також відзначали інфляцію і вимоги ринку.

Ті ж, хто не просив про підвищення, аргументують це таким чином: у 32% - не прийнято про це просити, роботодавець сам підвищує зарплати; майже кожен п'ятий вважає, що роботодавець все одно її не підвищить, тому і не просить; 17% не просять про збільшення зарплати, тому що вважають, що вона відповідає ринковій, 12% - соромляться попросити про підвищення. Серед інших причин зазначали: невеликий термін роботи, недавнє підвищення, відсутність аргументів для збільшення заробітної плати.

Title Title 

 

Культура обговорення фінансових питань стає дедалі більш зрозумілою і прийнятною. Співробітники, перш ніж починати розмову про підвищення зарплати, оцінюють свій рівень і готують відповідні аргументи. Вони моніторять зарплати і співвідносять свої побажання з можливостями ринку. Проте, частина з них, як і раніше, вважають за краще уникати розмови про перегляд заробітної плати. Причини цього різні: хтось приходить до висновку, що у нього немає шансів отримати позитивну відповідь, а хтось просто соромиться порушувати подібні питання.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у березні-квітні 2018 року. В опитуванні взяло участь 693 респонденти з різних регіонів України.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Шлях з варягів у Піднебесну: чи може Україна стати транзитною ланкою між Китаєм та Європою

Азовська блокада. Хто зупиняє порти Маріуполя і Бердянська

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers