rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ «Гаряча» Мар’їнка: снаряд бойовиків ущент спалив будинок

«Гаряча» Мар'їнка: снаряд бойовиків ущент спалив будинок

У Донецькій області бойовики майже цілу ніч обстрілювали Мар'їнку, в результаті влучення артснаряду згорів житловий будинок.

Про це 22 травня повідомили в поліції Донецької області.

«Майже всю ніч тривали обстріли з боку бойовиків. Вчора близько 20.00 у будинок по вулиці Шевченка влучив снаряд, в результаті чого помешкання вигоріло вщент. Постраждалих немає, адже 38-річна господиня перебувала за іншою адресою», - йдеться у повідомленні.

За словами керівника Мар'їнського відділення поліції Геннадія Дегтярьова, мінометні обстріли з боку терористів тривали майже всю ніч, і остання хвиля розпочалася приблизно о 05.00 ранку та тривала десь годину.

Наразі правоохоронці продовжують патрулювати містом та надавати допомогу всім громадянам. Вказаний факт кваліфіковано за ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України.

 

Луценко летить до Нью-Йорка

Генеральний прокурор Юрій Луценко летить у Нью-Йорк.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«В аеропорту Стамбула при реєстрації на рейс до Нью-Йорка помічений чоловік, схожий на генпрокурора Юрія Луценка. Десь нервово засмикалося джерело нардепа Добродомова», - написала Сарган.

Раніше народний депутат Дмитро Добродомов заявляв, що Луценку, нібито, анулювали американську візу.

 

Евакуація-200: з Донбасу за час окупації вивезли 1500 тіл українських бійців

З початку конфлікту 2014 року пошукові групи цивільно-військового співробітництва Збройних сил України евакуювали з районів Донецької та Луганської областей близько 1500 загиблих захисників України.

Про це повідомив на брифінгу начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України полковник Олексій Ноздрачов, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пошукові групи цивільно-військового співробітництва Збройних сил України в рамках гуманітарного проекту Збройних сил «Евакуація-200» з районів Донецької та Луганської областей евакуювали близько 1500 загиблих захисників України», - сказав Ноздрачов.

За його словами, всі необхідні процесуальні дії, згідно з Кримінальним кодексом України, проводяться слідчими органами СБУ та Нацполіції, зокрема, ними виносяться постанови про відбір біологічних матеріалів від загиблих для проведення ДНК-експертиз. Відділ пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ всебічно сприяє слідчим органам зазначених структур у зборі необхідної для ідентифікації інформації та проводить інформаційне супроводження родичів зниклих безвісти чи загиблих військовослужбовців.

За словами Ноздрачова, після збігів результатів ДНК-експертиз відбувається процедура вилучення та передання тіл загиблих їхнім сім'ям для поховання, у разі необхідності до зазначених заходів залучають пошукові групи цивільно-військового співробітництва.

Він підкреслив, що створення груп цивільно-військового співробітництва у Збройних силах було започатковано у травні 2014 року після початку російської агресії проти України. Загони представників цивільно-військового співробітництва заходять на звільнені території одразу після військових.

 

Рада прийняла закон про соцзахист потерпілих учасників Революції гідності

Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції гідності та деяких інших осіб».

За ухвалення відповідного закону № 8201 за основу та в цілому проголосували 226 народних депутатів, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законом вносяться зміни до законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про професійно-технічну освіту», «Про охорону дитинства», «Про вищу освіту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», «Про відпустки», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про судовий збір», «Про нотаріат», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про поховання та похоронну справу», «Про звернення громадян», «Про приватизацію державного житлового фонду», Кодексу законів про працю України і Житлового кодексу Української РСР. Зокрема, визначаються пільги та інші соціальні гарантії для постраждалих учасників Революції гідності, встановлюється, що медико-соціальна експертиза дітей проводиться лікарсько-консультативними комісіями лікувально-профілактичних закладів. Також термін «Велика Вітчизняна війна» замінюється на «Друга світова війна», а «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», «інвалід війни» відповідно на терміни «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю», «особа з інвалідністю з дитинства» та «особа з інвалідністю внаслідок війни».

 

У Києві з'явився 100-метровий «золотий батон»

У Національному ботанічному саду імені М. М. Гришка презентували 100-метровий «золотий батон» у рамках проекту «Парк корупції».

Участь у заході взяли голова Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі, очільниця антикорупційної ініціативи ЄС Ека Ткешелашвілі та автор проекту Ярослава Гресь, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Головна наша мета - допомогти нашим українським друзям створити відкрите, демократичне суспільство. Це - багатогранне завдання, в основі якого протидія корупції», - зазначив Мінгареллі під час свого виступу.

За його словами, особливу увагу під час боротьби з корупцією потрібно приділити ознайомленню з цим явищем молоді.

За словами Ткешелашвілі, проект «Парк корупції» має на меті показати людям в інтерактивній формі, що таке корупція, як можна з нею боротися, як це пов'язано з процесом розвитку країни, економіки, добробуту окремих громадян та суспільства в цілому.  Дев'ять надувних наметів загальною площею понад 700 кв. м, інтерактивні зони, VR 360, зімбабвійські трильйони, український бурштин та багато інших унікальних експонатів. Проект реалізовує Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні.

«Парк корупції» працюватиме три тижні. Доплачувати за огляд його експозиції відвідувачам ботсаду не потрібно. Після завершення експонування у Києві «Парк корупції» буде представлений в іншому місті України, яке організатори поки що тримають у секреті.

 

Україна і Молдова узгодили Протокол про автотранспортні перевезення

У Міністерстві економіки Молдови відбулися переговори з узгодження тексту додаткового Протоколу до міжурядової молдавсько-української Угоди про міжнародні автотранспортні перевезення.

Як поінформували в прес-службі Міністерства економіки та інфраструктури, в переговорах взяли участь генеральний секретар Мінекономіки Сергій Букетару і Надзвичайний і Повноважний Посол України в РМ Іван Гнатишин, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з Протоколом, відтепер автотранспортники з Молдови, що здійснюють міжнародні перевезення, зможуть перебувати на території України понад 90 діб (до цього перебування на території України обмежувалося цим терміном).

Найближчим часом буде завершено всі формальності щодо підписання Протоколу представниками урядів України і Молдови.

 

Під Житомиром планують встановити знак центру Європи

На Житомирщині планують встановити геодезичний знак, який позначатиме центр Європи.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв'язку Житомирської обласної ради, - повідомляє прес-служба облради.

«Профільна комісія обговорила питання погодження встановлення геодезичного знаку, що буде відповідати середньому географічному меридіану континентальної Європи, який проходить через Україну. Як зазначають геодезисти, цей меридіан перетинає територію України в Житомирській, Вінницькій та Одеських областях і найбільш доречним було б спорудження подібного знака на трасі Київ-Чоп в Житомирському районі поблизу села Василівка», - йдеться в повідомленні.

Попередні роботи зі встановлення геодезичного знака, які тривають ще з 2011 року, фахівці-ентузіасти вже виконали.

Для встановлення пам'ятника необхідно отримати погодження від органів місцевого самоврядування та виділити кошти.

Зазначається, що після доповіді фахівців депутати погодили це питання і дали доручення постійній комісії з питань бюджету і комунальної власності передбачити кошти на встановлення геодезичного знака.

 

Фонд гарантування продав активи 18 банків на 140 мільйонів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб минулого тижня продав активи 18 банків, що перебувають в управлінні фонду, на 139,74 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Протягом минулого тижня відбувся продаж активів 18 банків, що перебувають в управлінні фонду, на загальну суму 139,74 млн грн.», - йдеться в повідомленні.

Із них на 47,23 млн грн. відбулися аукціони з продажу прав вимоги за кредитами та на суму 92,50 млн грн. - з реалізації основних засобів банків.

Лінія фронту: у понеділок загинуло двоє українських воїнів

На лінії фронту – активні бої, поранено шістьох бійців ЗСУ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers