rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Лінія фронту: у понеділок загинуло двоє українських воїнів

21 травня під час бойового зіткнення загинули два військовослужбовці.

Про це 22 травня поінформував на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

«В результаті бойового зіткнення та шквального вогню противника, на превеликий жаль, наші українські захисники також мають безповоротні втрати. На полі бою героїчно загинули військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила - молодший сержант Андрій Маслов та солдат В'ячеслав Куцмай. 21 травня в Андрія Маслова був день народження. Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким наших героїв, а також їхнім бойовим товаришам», - зазначив речник.

Він також повідомив, що внаслідок бойового зіткнення та обстрілу з боку бойовиків уламкові поранення отримали чотири військовослужбовці 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила. Їх привезли до військового мобільного госпіталю, стан здоров'я задовільний.

«За повідомленням прес-служби бригади, 21 травня близько 5 години ранку на південній околиці населеного пункту Південне була виявлена диверсійна група противника у кількості до 10 осіб. Протидиверсійний резерв бригади висунувся на перехоплення групи, зупинивши її просування та відкинувши бойовиків від позицій захисників України. Противник, зазнавши втрат, під прикриттям вогню з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів відійшов на свої позиції», - додав Гуцуляк.

«З опівночі, станом на ранок, уже зафіксовано понад десять прицільних ворожих обстрілів оборонних позицій підрозділів Об'єднаних сил. Зокрема, близько четвертої ранку піддульні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю ворог застосував по наших військових у районі Станиці Луганської. Нагадаємо, що російсько-окупаційні війська постійно намагаються зірвати такими провокаційними обстрілами заплановане розведення сил і засобів сторін на цій ділянці», - зазначив він.

Гуцуляк також повідомив, що бойовики проводили провокаційні обстріли по оборонцях Троїцького, Новозванівки, Павлополя, Гнутового, Водяного, Широкиного, Невельського та Мар'їнки.

Увечері, 22 травня, бойовики обстріляли селище Талаківка, під Маріуполем - було випущено близько 100 снарядів, 20 з яких не розірвалися.

Про це повідомляє прес-служба поліції Донеччини.

«Артилерійський обстріл Талаківки з боку окупованої території розпочався близько 18:45 і тривав майже до 20:00», - заявили у поліції.

Снаряди калібром 120 та 150 мм потрапили у нежитловий сектор. У результаті, пошкоджено будівлю місцевого підприємства, яке тимчасово не працює, та близько 10 автомобілів, які йому належать. Внаслідок вибухів спалахнула пожежа на полі. Місцеві мешканці не постраждали.

«Гаряча» Мар’їнка: снаряд бойовиків ущент спалив будинок

На лінії фронту – активні бої, поранено шістьох бійців ЗСУ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers