rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Як навчитись кермувати вантажним автомобілем

Як навчитись кермувати вантажним автомобілем

Як кермувати вантажним автомобілем - таке питання постає або перед тим, хто шукає себе на ринку праці, або перед підприємцем, що придбав вантажівку для бізнесу. Ми дамо невеличку інструкцію, як це зробити.

Незалежно від того, чи є у вас «легкові» права (категорія В), чи немає, вам доведеться пройти курс навчання в автошколі.

Тому є сенс там і опановувати науку кермування вантажною машиною, адже в автошколі на вас чекають і спеціально підготовані автомобілі, й інструктори і, можливо, навіть обладнані майданчики для відпрацювання способів маневрування.

Автошкола - не єдиний спосіб навчитися кермувати вантажівкою, проте це - найпростіший варіант.

Якщо ж ви таки вирішите брати приватні уроки керування автомобілем, візьміть до уваги декілька наших порад.

- Вантажні автомобілі бувають різними, навіть у межах однієї категорії (С1 та С). З одного боку, в Україні в експлуатації перебуває чимало вантажівок старих поколінь типу ЗІЛ-130, ГАЗ-53 та УАЗ-452Д/3303, які вимагають певної фізичної сили та особливих способів керування (подвійний вижим зчеплення, перегазовки тощо). А з іншого - вантажні автомобілі-іномарки 2000-х років випуску, які за комфортом мало чим відрізняються від легкових авто.

- Від легкових машин більш-менш сучасні вантажівки відрізняються, насамперед, габаритами, тож це і буде вашою головною проблемою під час навчання. Поки не прийде відчуття габаритів, ви будете, як мінімум, наїжджати заднім колесом на бордюр у повороті і збивати дзеркалами листя з бузку та каштанів.

Невеликі розвозні вантажівки в керуванні мало чим відрізняються від легкових авто, або скажімо, кросоверів. З важкою вантажною технікою картина трохи інша.

- Вантажні автомобілі великої вантажопідйомності мають особливості щодо уповільнення. З максимальним навантаженням на довгих спусках не бажано утримувати їх самим лише робочим гальмом - так недовго перегріти систему. Тож треба буде навчитися грамотно гальмувати двигуном, а якщо на вашій машині є додаткові системи гальмування (компресійний уповільнювач, ретардер, інтардер та інші) - то оволодіти й ними.

- Якщо ви маєте намір працювати як далекобійник, вам доведеться навчитися поводженню з багаторівневою трансмісією далекобійного ваговозу і триманню стрілки тахометра в магічній зеленій зоні.

Власне, це і є основні моменти. Розповідати тут більш детально, як правильно керувати вантажівкою, немає сенсу, оскільки вам все одно доведеться практикуватися у цій справі на чиїйсь машині, й її власник (або інструктор) дасть вам достатньо предметних порад просто під час стажування.

Джерело: Авто24

 

У Швеції відкрилася дорога, яка заряджає електромобілі

У Швеції відкрилася перша в світі дорога, здатна заряджати електромобілі, які проїжджають по ній.

Двокілометрова контактна рейка була встановлена на дорозі загального користування неподалік від Стокгольма. Про це пише The Guardian.

Як зазначається, незважаючи на те, що це тестова ділянка, державне агентство доріг уже подало карту розміщення подібних трас по всій країні. Згідно з планом, до 2030 року 70% автомобілів Швеції повинні будуть відмовитися від використання викопного палива. Для підзарядки електромобіль повинен мати спеціальний струмоприймач, що встановлюється в задній частині машини. В кінці цієї ділянки дороги струмоприймач відключається від рейки. Електрифікована дорога розділена на 50-метрові секції, кожна з яких подає електрику, тільки коли автомобіль проїжджає над нею.

«Якщо ми електрифікуємо 20 тисяч кілометрів автодоріг, цього, безумовно, буде достатньо. Відстань між двома магістралями - не більше, ніж 45 кілометрів, і електромобілі зараз їздять на такі дистанції без підзарядки», - заявив виконавчий директор консорціуму eRoadArlanda, який розробив проект, Ханс Селл.

Наголошується, що така система підзарядки («активна підзарядка») означає, що акумулятори електромобілів можуть стати меншої ємності.

 

Китай розробив власні правила випробовування безпілотників

Влада Китаю розробила власні правила випробовування безпілотних автомобілів, які роблять акцент на безпеці дорожнього руху.

Про це заявив заступник міністра промисловості та інформаційних технологій Китаю Сін Гуобін,  повідомляє Reuters.

«Аби гарантувати безпеку дорожніх випробувань, ми не лише вимагатимемо, аби вони проходили на спеціальних вулицях, але також зробимо обов'язковою постійну присутність людини на водійському місці, яка моніторитиме навколишню ситуацію та буде готова взяти керування автомобілем у свої руки», - сказав Гуобін.

Він додав, що Китай «засвоїв ці уроки з інцидентів, що трапилися з Uber та Tesla».

За його словами, Китай також розвиватиме суміжні технології, необхідні для функціонування безпілотних автомобілів, зокрема, наступне покоління зв'язку 5G та «розумні» дороги.

«Ми прискореними темпами розбудовуватимемо міцну промисловість, сильну в науці та технологіях державу з надійними транспортними мережами», - підсумував урядовець.

Нагадаємо, 19 березня в штаті Аризона безпілотний автомобіль Uber на смерть збив жінку. Зіткнення сталося, коли жінка переходила дорогу в недозволеному місці. За кілька днів після цього в аварію потрапив самокерований автомобіль Tesla.

 

Вчені стверджують, що світлодіодні фари - небезпечні

Дослідники Королівського автомобільного клубу Британії довели, що LED-фари частіше засліплюють водіїв зустрічного транспорту, ніж галогенові чи ксенонові.

Світлодіодні фари або LED останнім часом стали нормою для нових автомобілів. Вони мають чимало переваг порівняно з традиційними, та є й недоліки.

Серед плюсів LED-світла - низький рівень споживання енергії, довгий термін використання, компактні розміри, відсутність шкідливих речовин у конструкції та чіткий світловий пучок. Саме останній пункт вчені британського Королівського автомобільного клубу RAC вважають не перевагою, а недоліком.

Експерти RAC дійшли висновку, що для автомобілів зі світлодіодною оптикою ймовірність засліпити водіїв зустрічних машин є значно вищою. Річ у тім, що пучок світла LED-фари більш сфокусований і майже не розсіюється. При цьому людське око бачить світло діодів у біло-синьому спектрі, котрий у темряві здається яскравішим, ніж світло галогенних фар.

Представники RAC підкреслюють, що до 15% водіїв на певний час втрачають орієнтацію у просторі через засліплення фарами зустрічних авто і рекомендують автовиробникам переглянути існуючі стандарти автомобільних фар, аби підвищити безпеку на дорогах.

 

Subaru відмовляється від славнозвісного симетричного повного приводу

Title  

Нова Subaru Evoltis матиме повний привід, але він буде працювати за допомогою електродвигунів.

Нова гібридна модель японського автовиробника Subaru, яка буде випущена у другій половині 2018 року, вже не матиме відомого на весь світ симетричного повного приводу. Процес заряджання моделі гібриду (PHEV) буде відбуватися за такою ж електричною схемою, як на Toyota Prius Prime.

Нова модель, яка, найімовірніше, буде називатись Evoltis, стане першою на новій платформі Subaru Global Platform. Швидше за все, вона замінить модель Subaru SV (у США відома як Crossteck).

Гібридна система E-Four, яка використовується на Prius, - це система з повним приводом, яка складається з трьох електродвигунів (один рухає задню вісь) та двигуна внутрішнього згоряння.

Цікаво, що в новому гібриді від Subaru буде використано фірмовий горизонтально розміщений опозитний двигун. А от коробку передач доведеться взяти з Toyota: електронно-керована планетарна система безперервної змінної передачі (e-CVT) встановлюється в Prius і Prius Prime.

А от щодо дизельних двигунів, то Subaru планує завершити випуск моделей з ними вже через два роки.

Українські розробники показали «електросмарт» Kugel

6 компактних кросоверів, яким немає рівних

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers