rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Finney: найбільш захищений смартфон на блокчейні

Finney: найбільш захищений смартфон на блокчейні

Швейцарський стартап Sirin Labs оприлюднив смартфон Finney, програмна складова якого заснована на технології блокчейна.

Відомо, що з технічного боку Finney не особливо відрізняється від інших моделей вищого цінового сегмента. Новинка обладнана 6-дюймовим екраном зі співвідношенням сторін 18:9. В основі апарату лежить флагманський процесор SoC Snapdragon 845, доповнений 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам'яті. Основна камера має роздільну здатність 12 Мп, а фронтальна - 8-мегапікселів.

Ємність акумулятора становить 3000 мА на год., що вкрай мало для такого потужного смартфона. Крім того, гаджет обладнаний дактилоскопічним датчиком. Зазначається, що виробник гарантує захищеність при роботі з додатками і сервісами, які використовують блокчейн. Заявлена можливість здійснення платежів без комісії і повне шифрування (повідомлення, дзвінки, історія браузера).

Безпека гарантується фірмовою оболонкою Shield OS, яка відрізняється від Android і iOS. При цьому, головною особливістю смартфона буде можливість використовувати його як гаманець для криптовалют. Розробники кажуть про вбудований «холодний» гаманець: він ізольований від решти функціональності, активується лише при натисканні певної кнопки і відключений, коли не використовується.

Виробництвом смартфона Finney буде займатися FIH Mobile, що є дочірнім підприємством Foxconn. У продаж смартфон повинен надійти впродовж найближчих місяців.

 

Google Pixel Watch - ідеальний флагманський смарт-годинник на Wear OS

На початку цього року операційна система Android Wear змінила назву на Wear OS, ставши повністю незалежною. Під час виставки I/O 2018 американська корпорація розповіла про тісну співпрацю з Qualcomm та іншими виробниками, щоб налагодити масове виробництво новітніх комплектуючих для «розумних» наручних гаджетів. Все це потрібно для того, щоб повернути інтерес покупців до такої електроніки. Дійшло до того, що будуть випущені смарт-годинники Google Pixel Watch.

  Title

Нещодавно відомий інсайдер Еван Бласс розповів про те, що під час своєї осінньої презентації компанія Google представить фірмовий смарт-годинник Pixel Watch. Він отримає передове технічне обладнання, зокрема, новітній процесор від Qualcomm, а також зможе похвалитися ідеальною продуманістю та інтеграцією з голосовим помічником Google Assistant.

Зважитися на випуск смарт-годин­ника Google Pixel Watch виробник вирішив не просто так, а щоб посилити присутність операційної системи Wear OS на ринку, яка з кожним днем слабшає через сильну конкуренцію з годинниками на Tizen OS, виготовлених компанією Samsung. Новинці приписують модуль NFC, тому новітні наручні годинники зможуть похвалитися сумісністю з фірмовою платіжною системою. Досить буде просто піднести пристрій до платіжного терміналу, а потім підтвердити списання грошей однією кнопкою.

За даними джерела, купити смарт-годинник Google, що працює на Wear OS, можна буде, щонайменше, в двох версіях, які будуть відрізнятися одна від одної розміром і можливостями. Що саме має на увазі відомий інсайдер - невідомо, однак, найімовірніше, йдеться про підтримку мереж стільникового оператора, щоб Pixel Watch міг стати незалежним пристроєм, принаймні, для завантаження будь-якої інформації з глобальної мережі.

 

6-дюймовий дисплей та 16-мегапіксельна фронтальна камера: Xiaomi презентувала безрамковий смартфон для селфі

Компанія Xiaomi офіційно представила перший пристрій у новому модельному ряді селфі-смартфонів - Redmi S2. Буква S в назві гаджета означає «selfie».

Фронтальний 16-мегапіксельний модуль використовує штучний інтелект для програмного розмиття фону в портретному режимі. Є функції поліпшення селфі. При поганому освітленні камера об'єднує чотири пікселі в один великий піксель з еквівалентним розміром 2 мкм для підвищення якості фото. Також Redmi S2 обладнаний подвійною основною камерою 12 + 5 Мп.

Смартфон має 5,99-дюймовий дисплей HD + зі співвідношенням сторін 18: 9 Апаратною основою став восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 625, 3 або 4 ГБ оперативної пам'яті і 32 або 63 ГБ вбудованої флеш-пам'яті з можливістю розширення картками формату microSD об'ємом до 128 ГБ.

На окрему увагу заслуговує можливість одночасного встановлення як двох карток SIM, так і картки microSD. При цьому функції швидкої зарядки смартфону не дали, немає тут NFC і USB Type-C.

Смартфон Xiaomi Redmi S2 пропонується в рожево-золотистому, золотистому і сріблястому колірних варіантах. Ціна гаджета становить $156 за версію 3 + 32 ГБ і $204 за комплектацію 4 + 64 ГБ.

 

Google випустила нову операційну систему

Напередодні конференції I/O компанія Google офіційно випустила нову операційну систему. Вона називається Android Things і дозволяє розробникам створювати різні пристрої з категорії «Інтернет речей».

Операційна система Android Things сумісна з чіпами Qualcomm і MediaTek і буде використовуватись, зокрема, в розумних колонках, обладнаних підтримкою Google Assistant. Відомо, що на основі цієї ОС будуть працювати акустичні системи виробництва JBL, Lenovo і LG.

За словами Google, більшість IoT-платформ уразливі перед хакерськими атаками, оскільки рідко оновлюються або взагалі не отримують апдейти. Система безпеки Android Things зможе підтримуватися в актуальному стані завдяки частому випуску оновлень, які за замовчуванням будуть встановлюватися автоматично, без участі користувача.

Джерело: https://itechua.com

 

Microsoft  має намір створювати першокласні ігри

Компанія Microsoft планує відкрити студію, яка буде працювати над новим проектом АААА класу. Про це повідомляє Variety.

Відомо, що компанія відкрила вакансію головного програмного менеджера, який буде керувати новою студією в Санта-Моніці. Від кандидата вимагають «знання та розуміння процесів створення нового IP». Плюсом буде досвід роботи у створенні високоякісних проектів АААА класу з 10-річним стажем у створенні відеоігор.

Авторитетне видання GameRant уточнює, що це буде робота над новою франшизою. При цьому, серед вимог згадується «досвід роботи з live ops і мультиплеєр», з чого можна зробити висновок, що компанія готує онлайн-проект.

Зазначимо, що нова студія повинна виправити ситуацію з ексклюзивами для Xbox One і, в цілому, для компанії. Раніше Microsoft найняла творця Tomb Rider Даррелла Галлахера, хоча залишається невідомим, чи буде він працювати в складі нової студії. При цьому востаннє Галлахера бачили в офісі Activision, який також розташований у Санта-Моніці, тож все можливо.

Про суть самого проекту даних наразі немає. Не виключено, що він буде пов'язаний із гральним всесвітом Tomb Rider, хоча він може бути і повністю новим проектом.

Джерело: https://znaj.ua

 

Смартфон початкового рівня LG K30 надійшов у продаж

Про наміри оприлюднити смартфон LG K30 Інтернет-громадськість дізналася завдяки операторам T-Mobile, котрі завчасно опублікували деякі технічні подробиці про гаджет на своєму сайті. Наступного дня модель K30 була оприлюднена безпосередньо самими розробниками, які вказали характеристики пристрою та уточнили його ціну в США, - передає Ukr.Media.

Необхідно зазначити, що LG K30 насамперед орієнтований на американський ринок, де він буде доступний як на пільгових умовах за умови контракту з T-Mobile, так і за повну вартість. Зазначений мобільний пристрій отримав IPS-екран формату 16:9 з діагоналлю 5,3 дюйма і роздільною здатністю 1280-720 пікселів. Базою для смартфона виступила SoC Snapdragon 425, разом з якою пропонуються 2 Гбайти оперативної пам'яті.

Для зберігання персональної інформації в LG K30 передбачений 32-Гбайт флеш-пам'яті з можливістю розширення вбудованої пам'яті за рахунок карток microSD об'ємом до 2 Тбайт. На тильному боці гаджета є 13-Мп камера з фазовим автофокусом, трохи нижче від якої розташувався дактилоскопічний сканер. Фронтальна камера - це скромний 5-Мп сенсор.

Належний рівень автономності моделі LG K30 забезпечує акумуляторна батарея на 2880 мА•год., для якої передбачена можливість швидкої зарядки технології Quick Charge. Габаритні розміри смартфона становлять 148,6-74,9-8,6 мм. Роль операційної системи в LG K30 відведена платформі Android 7.1 Nougat, доповненій фірмовим інтерфейсом UX 6.0. Виробником заявлена підтримка 4G VoLTE і NFC.

Клієнти T-Mobile зможуть придбати пристрій з відтермінуванням виплат, оплачуючи по $9 щомісяця протягом двох років.

Джерело: https://ukr.media

 

Google додала в YouTube довгоочікувану функцію

Не так давно стало відомо про те, що кількість активних користувачів сервісу YouTube перевищила позначку в 1,5 млрд осіб. У всіх цих людей є обліковий запис, використовуючи який вони дивляться різні відеоролики. Найчастіше контент переглядають на смартфонах, а такі зараз можуть працювати лише на Android і iOS. У двох цих операційних системах, їхніх новітніх версіях, є спеціальна функція під назвою «картинка в картинці», яка дозволяє показувати вікно з відео поверх усіх інших додатків.

Протягом тривалого періоду часу підтримка функції «картинка в картинці» була доступна лише користувачам, котрі підписалися на сервіс YouTube Red (за нього потрібно платити). На щастя, компанія Google схаменулася і вирішила додати таке нововведення для звичайних користувачів, які не платять кошти за платну підписку на сервіс. Саме це нововведення по праву можна вважати найбільш довгоочікуваним і корисним.

У додатку YouTube версії 13.16.55 з'явилася підтримка режиму «картинка в картинці», однак поки що скористатися новою функцією можуть не всі, а лише деякі користувачі. Вони вважають, що Google тестує нову функцію, щоб уже найближчим часом зробити її доступною для всіх бажаючих, причому, абсолютно безкоштовно. Коли функцію буде додано, власники електронних пристроїв на iOS і Android зможуть дивитися відео поверх усіх інших додатків.

Саму можливість відображення відеороликів поверх будь-яких програм та ігор можна вважати найбільш очікуваною з боку користувачів. Це дуже зручно, особливо якщо на телефоні є великий екран. Можна запустити будь-яке відео, а потім з використанням режиму «картинка в картинці» переглядати його прямо під час спілкування через мобільний додаток, або, наприклад, серфінгу по мережі через будь-який веб-браузер.

Джерело: https://itechua.com

 

Зазирнути в мозок

Apple знайшла спосіб захистити смартфони від спецслужб

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers