rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Apple знайшла спосіб захистити смартфони від спецслужб

У коді iOS 11.4 виявили режим обмеженого доступу USB, який відключає передання даних через порт Lightning, якщо гаджет не був розблокований протягом тижня. Про це пише Інтернет-видання Ukr.Media.

Коли iPhone підключений до комп'ютера, обидва пристрої обмінюються даними, з'ясовуючи, чи можуть вони надсилати інформацію один одному. Таке з'єднання можна використовувати для спроби злому телефону, зокрема, при розслідуванні кримінальних справ.

Якщо поліції чи спецслужбам не вдається знайти ключ до системи безпеки смартфона, пристрій зберігають як речовий доказ до моменту, допоки фахівці не знайдуть спосіб його зламати.

Однак режим обмеженого доступу USB не дозволить отримати дані смартфона після тривалого зберігання, якщо пристрій не розблокує сам власник.

У 2015 році в місті Сан-Бернардіно, Каліфорнія, подружня пара, етнічні пакистанці Різван Фарук і Ташфин Малік влаштували стрілянину в приміщенні центру соціального забезпечення. Загинули 14 осіб. ФБР назвала напад терактом. Спецслужба вилучила iPhone Фарука і вимагала від Apple, щоб компанія повідомила про спосіб злому гаджета.

Apple відмовилася, незважаючи на рішення суду, який постановив, що виробник повинен надати ФБР технічну допомогу в розслідуванні. Пізніше агенти все ж знайшли спосіб зламати iPhone без допомоги корпорації. Агентство Reuters у 2016 році повідомляло, що в цьому ФБР допомогла ізраїльська компанія Cellebrite.

Джерело: Ukr.Media

 

Зазирнути в мозок

Finney: найбільш захищений смартфон на блокчейні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers