rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Чиказький єпископ Curry візьме участь у церемонії королівського весілля

Глава Єпископальної церкви, єпископ Michael Bruce Curry виступить на весіллі принца Гаррі та американської актриси Meghan Markle. Про це заявили у Кенсінгтонському палаці.

Curry з Чикаго виступить із проповіддю на весіллі, яке відбудеться 19 травня у Віндзорі. Він приєднається до декана Віндзора, єпископа David Conner, та архієпископа Кентерберійського Justin Welby, який проводитиме церемонію вінчання.

Welby охрестив Markle перед її одруженням з Гаррі, онуком королеви Єлизавети II, яка є главою англіканської церкви.

Curry є першим афро-американцем, який виконує обов'язки глави Єпископальної церкви. Єпископальна церква - одне з відгалужень англіканської церкви у Сполучених Штатах.

 

Харчування у Shedd Aquarium не має стосунку до спалаху грипу серед його відвідувачів

Наразі не знайдено жодного зв'язку між їжею, яку пропонують відвідувачам у чиказькому Shedd Aquarium, та шлунковим грипом, від якого постраждали понад 100 школярів Victor J. Andrew High School. Про це заявили чиновники з департаменту охорони здоров'я Чиказької міськради.

27 квітня школярі з південно-західного передмістя Tinley Park відвідали Shedd Aquarium.

Невдовзі після відвідин закладу до директора школи почали надходити скарги від 111 з 400 школярів на «симптоми, що нагадують грип». Про це розповів директор школи Bob Nolting. У двох учнів справді виявили позитивну реакцію на норовірус.

Kimberley Conrad-Junius, прес-секретар департаменту охорони здоров'я, повідомив The Daily South­town, що кільком школярам стало погано ще перед відвідинами океанаріуму.

Andrea Rodgers, прес-секретар Shedd Aquarium, заявила, що представники закладу негайно повідомили своєму постачальнику харчів Sodexo про хворобу відвідувачів.

Rodgers і прес-секретар Sodexo «не вірять у те, буцімто існують якісь проблеми, що загрожують здоров'ю, пов'язані з їжею або напоями, які пропонують нашим гостям, котрі відвідують океанаріум».

Норовірус - заразний і викликає запалення шлунка та кишківника. Симптоми хвороби - блювота, діарея та лихоманка.

 

У чиказькому аеропорту O'Hare урочисто відкрили нові виходи до терміналів

Мер Чикаго Rahm Emanuel взяв участь у церемонії, присвяченій відкриттю нових виходів до терміналів у міжнародному аеропорту O'Hare. До нього приєдналися кілька олдерменів.

Олдерман Michael Zalewski, який наразі є головою авіаційного комітету міської ради, виходить на пенсію наприкінці місяця. Кілька кандидатів уже змагаються за право обійняти його посаду.

Ця посада передбачає напружену роботу, оскільки новий голова комітету контролюватиме капітальний ремонт в O'Hare, на який попередньо має піти $8,5 млрд.

Олдермен Nick Sposato є одним з кандидатів, які вже зустрічалися з мером. Він також відвідав урочисту церемонію.

«Я - повністю за те, щоб усе рухалося вперед й надалі тривав прогрес, якого ми досягнули, - заявив він. - Я живу близько до аеропорту. Я - старанний працівник. Є багато причин, чому я підходжу для цієї посади».

Серед інших кандидатів на посаду очільника авіаційного комітету - олдермен, яка є членом цього комітету.

«Я - вже член комітету. І рада очолити його, - сказала вона. - Як я вже казала, це - вибір мера. Побачимо, кого він призначить».

Олдермен Ray Lopez, що колись працював в аеропорту Midway, також прагне очолити комітет. Він хоче збільшити кількість робочих місць у своєму виборчому окрузі, аби таким чином боротися зі злочинністю.

«Одним з найкращих способів боротьби з насильством у наших громадах є забезпечення цих можливостей. А 60 000 нових робочих місць дозволять працевлаштувати мешканців південної, південно-західної і західної частин міста», - зауважив він.

Кандидатами на посаду очільника комітету також було названо кілька інших осіб. Серед них - Rick Munoz та Joe Moreno.

Традиційно головою авіаційного комітету мер призначає того олдермена, чий округ розташований найближче до одного з аеропортів міста.

Мер Emanuel наразі починає готуватися до боротьби за посаду мера Чикаго, оскільки передвиборчі перегони вже стартували.

 

Lightfoot балотуватиметься на посаду мера Чикаго

Колишня голова Chicago Police Board Lori Lifghtfoot офіційно оголосила, що висуватиме свою кандидатуру на посаду мера.

В ексклюзивному телевізійному інтерв'ю NBC 5 в середу ввечері Lightfoot пояснила, що готова перейти від статусу людини, яка допомагала меру Rahm Emanuel вирішувати проблеми, з якими зіштовхується місто, до статусу одного з його політичних опонентів.

«Це насправді стосується Rahm Ema­nuel, - каже вона. - Він має довгий послужний список посад на державній службі».

Lifghtfoot також працювала на державних посадах. Вона очолювала Chicago Police Board, а також робочу групу, яка вивчала відповідальність поліцейського після стрільби у Laquan McDonald.

Вона не спілкувалася з Emanuel зі серпня минулого року.

«Він не цікавиться моєю думкою. Але, чесно кажучи, у цьому плані я не відрізняюся від багатьох людей, які могли б надавати значну допомогу з низки питань», - зазначила вона.

Lifghtfoot виросла в штаті Огайо у небагатій сім'ї. Отримала стипендію в University of Chicago Law School, де навчалася, щоб стати федеральним прокурором. Тепер є партнером Mayer Brown.

У виборчому штабі Emanuel зазначають, що коли вона очолювала пошуки наступника супер-інтенданта Garry McCarthy, її кандидатуру було проігноровано.

Натомість, Lifghtfoot відповідає, що це було не її рішення, а рішення комітету: «Коли наше місто було беззахисним перед злочинцями, і мер звільнив начальника поліції, департамент юстиції ініціював дослідження. Моїм колегам і мені в Police Board доводилося просити людей подавати заяви... ми витратили кілька місяців на вивчення біографій майбутніх кандидатур. Обрали трьох осіб, котрі, до речі, мали перевірену репутацію непідкупних, високопрофесійних та незалежних людей».

Окрім Lightfoot, за посаду мера Чикаго змагатимуться Garry McCarthy, Paul Vallas, Troy LaRaviere, Willie Wilson, Dorothy Brown, Neal Sales Griffin та Ja'Mal Green. Можливо, до них приєднається Bridget Gainer, комісар округу Cook.

Пріоритети Lifghtfoot - громадська безпека, школа та податки. «Не бути Rahm Emanuel - недостатньо. Ви повинні мати когось, у кого люди дійсно вірять», - каже вона.

Lightfoot вважає, що Emanuel залучить рекордну кількість коштів на передвиборчу кампанію, більше, ніж у 2015 році. Тоді він зумів залучити понад $24 млн.

Водночас, вона переконана, що має всі шанси перемогти під час виборів.

 

Повінь затопила дороги у північному передмісті Gurnee

Через повінь після сильних дощів на початку тижня призупинився рух на двох дорогах у північному передмісті Gurnee. Рясні дощі випали у Чикаго та його передмістях.

Через повінь, повідомляє чиказька поліція, були затоплені такі вулиці: Grand Avenue між O'Plaine Road та 1st Street; Route 41 на Depot Road та Kilbourne Road.

Затопило і кілька інших вулиць та підземних переходів. Автомобілі були вимушені рухатися у воді у кількох місцях уздовж Grand Avenue. Сильний дощ випав у районі Чикаго у понеділок зранку і тривав з перервами протягом тижня.

 

У поліції Чикаго працюватимуть 100 нових детективів

До кінця тижня поліція Чикаго найме 100 нових детективів у рамках нового плану реформування міської поліції. Про це у неділю ввечері заявили у департаменті поліції.

Згідно з офіційними даними, у поліції планують працевлаштувати додатково 1000 співробітників. Це призведе до того, що загальна кількість детективів у CPD становитиме 1200.

«Ці додаткові детективи надаватимуть допомогу при дослідженні злочинів і допомагатимуть мешканцям Чикаго», - заявив сержант поліції Al Stinites.

Упродовж наступних тижнів нові детективи розпочнуть навчання, - розповів Stinites.  Він стверджує, що збільшення кількості детективів спрямоване на поліпшення взаємин між мешканцями міста та департаментом поліції.

«Ми прагнемо мати чудові стосунки з мешканцями Чикаго», - додав він. - «Це - чудове місто. Ми хочемо, щоб воно і надалі таким залишалося».

У Конгресі розкритикували жест Трампа назустріч Китаю перед 2-м раундом торгових переговорів

США офіційно відкрили посольство в Єрусалимі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers