rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Новини з лінії фронту: окупанти обстріляли Лоскутівку та Зайцеве

Впродовж доби 7 травня ситуація на лінії фронту залишалася напруженою. Найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Кримське, Попасна, Новотошківське, Луганське, Авдіївка, Широкине. Противник 15 разів застосовував заборонене озброєння.

Впродовж дня тільки у Зайцевому зафіксовано 27 розривів гарматних снарядів. Втрати та руйнування уточнюються. Підрозділи Об'єднаних сил надають допомогу місцевому населенню.

«Порівняно з минулою добою, внаслідок активної протидії підрозділів Об'єднаних сил, окупанти значно зменшили кількість прицільних обстрілів», - заявив перший заступник командувача Об'єднаних сил генерал-майор Валерій Залужний, повідомляє прес-центр ООС.

Прокурори задокументували пошкодження восьми будинків унаслідок обстрілу селища Лоскутівка, Попаснянського району, Луганської області, вночі у вівторок.

Про це повідомив на сторінці у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко: «Прокурори Управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури задокументували факти порушення Збройними силами Російської Федерації, а також представниками терористичної організації «ЛНР» законів та звичаїв війни. Під час огляду місця події встановлено, що внаслідок артилерійського обстрілу зазнали серйозних ушкоджень вісім житлових будинків, у два з яких було пряме влучання снаряда, а також господарські будівлі, присадибні ділянки та газопровід».

Усього за добу 7 травня ворог 58 разів вдавався до активних дій та обстрілів українських позицій. Двох українських захисників було доправлено до шпиталю з легкими пораненнями.

З метою збереження життя та здоров'я особового складу військовослужбовці Збройних сил України проводили активну оборону. Українські воїни 27 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи винятково дозволену Мінськими домовленостями зброю.

7 травня підрозділи Об'єднаних сил під час бойових сутичок знешкодили одного бойовика, ще п'ятеро поранено. Також знищено одну БМП російсько-окупаційних військ. Противник зазнав втрат на Світлодарському та Маріупольському напрямках.

 

33 мільйони франків: Швейцарія розсекретила рахунки екс-регіонала Єфремова

На лінії фронту тривають інтенсивні бої

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers