rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Президент Вірменії призначив Саргсяна прем’єром

Президент Вірменії призначив Саргсяна прем'єром

Президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про призначення прем'єр-міністром Сержа Саргсяна.

Про це повідомляє на сайті глави Вірменії.

«Приймаючи за основу рішення Національних зборів від 17 квітня 2018 року..., президент Армен Саркісян сьогодні підписав указ про призначення Сержа Саргсяна прем'єр-міністром Республіки Вірменія», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в резиденції президента Вірменії відбулася його перша зустріч з обраним прем'єр-міністром.

«Враховуючи пройдений вами шлях, великий організаційний досвід і знання, особистісні риси, впевнений, що на цій відповідальній посаді також ви всім своїм потенціалом служитимете розвитку нашої Батьківщини та підвищенню рівня добробуту народу», - сказав глава держави і побажав Саргсяну успіхів та плідної роботи.

Як повідомлялося раніше, на спеціальному засіданні Національних зборів за Саргсяна проголосувало 77 депутатів, проти висловилися 17.

Уперше у Вірменії прем'єр-міністра було обрано після прийнятих змін до Конституції.

Уряд буде сформовано в 15-денний термін після обрання прем'єр-міністра. У п'ятиденний термін глава уряду повинен подати президентові кандидатури до свого кабінету. Відповідно до конституційних змін, уряд складатиметься з прем'єр-міністра, першого віце-прем'єра, двох віце-прем'єрів і 17 міністрів.

Президент у триденний термін призначає віце-прем'єрів та міністрів або звертається до Конституційного суду.

 

Скрипалів отруїли рідкою формою «Новичка»

Нервово-паралітична речовина, якою у Британії були отруєні колишній подвійний агент Сергій Скрипаль та його донька, була доправлена у рідкому вигляді.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на міністерство охорони довкілля, продовольства і сільськогосподарського розвитку Великої Британії.

«Нервово-паралітична речовина, яка використовувалася для отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Солсбері, була доправлена «у рідкій формі», - йдеться у повідомленні.

За інформацією британського відомства, головним місцем ураження був будинок Скрипалів у Вілтширі.

ВВС пише, що під час нападу було використано «дуже невелику кількість» отруйної речовини класу «Новичок».

Як повідомлялося, колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними у Солсбері 4 березня. Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи «Новичок», розробленою ще в СРСР.

Близько 30 країн витурили російських дипломатів після заяв про причетність РФ до отруєння в Солсбері.

 

Першому президентові Румунії висунуто обвинувачення в злочинах проти людяності

Колишнього президента Румунії Іона Ілієску 17 квітня було викликано до Генеральної прокуратури, де йому офіційно висунуто обвинувачення в злочинах проти людяності.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Після висунення обвинувачення екс-президент не зробив жодних заяв для преси.

Раніше Іон Ілієску написав в своєму блогу, що його «не здивувало рішення президента Клауса Йоханніса, що дав дозвіл на початок процедури кримінального переслідування», однак це рішення, за його словами, «не вписується в законодавчі рамки».

Кількома днями раніше президент Йоханніс задовольнив позов Генеральної прокуратури про початок кримінального переслідування щодо колишніх керівників держави - екс-президента Ілієску, колишнього прем'єра Петра Романа і екс-віце-прем'єра Джелу-Войкана Войкулеску.

Всі троє обвинувачуються в насильницькому придушенні протестів шахтарів в червні 1990 року. В результаті сутичок між маніфестантами і представниками Збройних сил Румунії, чотири людини загинули, а близько 1,5 тисячі отримали травми і вогнепальні поранення.

Раніше кримінальну справу було призупинено, однак 2015 року, за рекомендацією Європейського суду з прав людини, розслідування у цій справі було відновлено.

Ілієску був президентом Румунії з 1990-го до 1996-го і з 2000-го до 2004-го років. Йому 88 років.

 

МВФ фіксує найкращі темпи глобального зростання з 2011 року

Зростання глобальної економіки в 2017 році, за підсумками року, виявилось кращим на 0,2% від попередніх прогнозів, сягнувши 3,8%, крім того, очікуються більш позитивні оцінки на 2018 рік, що демонструє найкращі темпи з 2011 року.

Про це йдеться в останньому огляді «Перспективи світової економіки» МВФ, оприлюдненого Фондом у вівторок, - передає власний кореспондент Укірнформу.

«Прогноз зростання світової економіки продовжує покращуватися», - зауважив під час презентації доповіді в штаб-квартирі Фонду у Вашингтоні головний економіст, економічний радник МВФ Моріс Обстфельд.

За його словами, цьому посприяло збільшення світових інвестицій і торгівлі в другій половині 2017 року. Отже, світова економіка виросла на 3,8% в 2017 році, що «продемонструвало найвищі темпи за період із 2011 року». Попередній огляд, опублікований у жовтні минулого року, прогнозував цей показник на рівні 3,6%.

З огляду на сприятливі фінансові умови, очікується, що темпи світового зростання підвищаться до рівня 3,9% в 2018 році, що покращує попередній прогноз на 0,2%. У Фонді також очікують стабілізації зростання на рівні 3,9% у 2019 році.

Як зауважили у МВФ, головним чинником глобального зростання є країни з розвиненою економікою. При цьому зазначається позитивна динаміка в найближчій перспективі в окремих країнах Єврозони та США. У країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються (до яких зараховують також Україну), продовжиться подальше підвищення сукупного зростання.

Водночас, аналітики Фонду очікують уповільнення світового зростання приблизно через два роки. Фактори, які впливатимуть на це, включають можливе різке погіршення фінансових умов, послаблення підтримки глобальної економічної інтеграції з боку населення, посилення розбіжностей у сфері торгівлі, протекціонізм, а також геополітичну напруженість у окремих регіонах світу.

 

Страсбурзький університет скасував заняття через страйк

Студенти Страсбурзького університету оголосили страйк - заняття скасували для 51 тисячі студентів, до навчальних корпусів пускали лише тих, хто мав цього дня іспити.

Про подробиці Укрінформу розповіла студентка юридичного факультету Страсбурзького університету Тетяна Ловга.

«Сьогодні вранці студентам повідомили, що доступ до університету буде обмежений у зв'язку з тим, що студентська асамблея проголосувала за повне блокування університету. Перед входом у будівлі університету зібралася велика кількість студентів - вони заблокували будівлю. Доступ до будівлі дозволений лише студентам, які сьогодні мають складати іспити. Вони надають свої студентські картки для того, щоб їх впустили в будівлю. Всі лекції скасовані», - розповіла вона.

За словами Ловги, студенти Страсбурзького університету отримали електронною поштою листа від президента університету, в якому вказувалося, що блокування університету заважає, а точніше, унеможливлює проведення лекцій та іспитів.

У цьому зв'язку всім студентам університету було запропоновано відповісти на питання: «Чи схвалюєте ви блокування університету?»

«Сьогодні вранці студентська організація юридичного факультету повідомила про це студентам із проханням висловити свою думку і показати, що ми проти блокування, тому що воно заважає нам спокійно складати свої іспити. Думки розходяться: багато студентів підтримують блокування, адже це спосіб виказати невдоволення та привернути увагу ЗМІ, але також багато хто ставиться з невдоволенням через те, що маніфестація заважає проведенню іспитів у нормальних умовах», - розповіла Ловга про ставлення до блокування серед студентів.

У деяких місцях на території університету студенти облаштували барикади зі стільців, парт, свої гасла вони закріпили на сміттєвих баках.

Серед основних вимог студентів залишається скасування реформи в освітній сфері, ініційованої президентом країни Еммануелем Макроном.

 

Росія запустила програму повернення студентів з «недружніх» країн

Росспівробітництво запустило проект щодо створення умов для повернення на батьківщину російських студентів з Великої Британії та інших країн, що «демонструють недружнє ставлення» до РФ.

Про це пише «Коммерсантъ».

«Росспівробітництво запустило проект «Highly Likely Welcome Back, або час додому!» зі створення умов для повернення російських студентів з Великої Британії та інших країн, що «демонструють недружнє ставлення» до Росії... Студентам, які повернулися на батьківщину, обіцяють допомогти продовжити навчання у МДІМВ або працевлаштуватися, наприклад, на Далекий Схід», - йдеться у повідомленні.

Як стверджують автори ініціативи, це спроба «захистити молодих росіян від можливих провокацій».

МДІМВ уже заявив про участь у проекті та готовність прийняти близько кількох сотень нових студентів.

За даними Міністерства освіти і науки РФ на 2017 рік, за кордоном навчалися близько 60 тисяч російських студентів.

 

Венеція хоче запровадити «податок на візит» для туристів, що їдуть на один день

Після величезного напливу туристів до Венеції на Великдень місцева влада замислилися над запровадженням туристичного збору з тих мандрівників, які відвідують місто, але в ньому не ночують.

З ініціативою виступив мер Луїджі Бруньяро після того, коли у великодню неділю до міста прибуло близько 125 тисяч осіб. А у великодній понеділок - 95 тисяч осіб. Все це призвело до величезного скупчення людей на вузьких вуличках міста, довгі черги до популярних пам'яток і невдоволення місцевих мешканців, - повідомляє 34travel.

«Ми не встигали прибирати сміття. На мостах було не проштовхнутися. Ми вважаємо, що маємо право закрити місто в такі багатолюдні дні. Ті, хто тут живуть, працюють або мешкають у міському готелі, можуть увійти, інші повинні перебувати якомога далі», - заявив очільник міста в інтерв'ю місцевим ЗМІ.

На думку Бруньяро, Венеція має першою в Італії почати контролювати кількість мандрівників. Технічно не пустити до міста туристів, які прибувають, наприклад, на поїздах та електричках, - неможливо. Але до вартості квитка можна додати спеціальний податок, який компенсував би «потенційну шкоду» від туриста, що прибуває. Або запровадити плату з туристів, які приїжджають до Венеції на одноденні екскурсії - як у складі туристичних груп на автобусах, так і самостійно, власним транспортом. Ця пропозиція вже перебуває на розгляді італійського уряду.

Крім того, в місті жорстко попереджатимуть будь-яке хуліганство.

«Ми збільшимо штат міської поліції, ми збільшимо штрафи, але, насамперед, нам необхідне втручання кримінального правосуддя. Нецензурні дії й певні види поведінки - неприпустимі, а економічних санкцій недостатньо. Ті, хто їх вчиняє, мають постати перед судом і провести ніч у камері, перш ніж їх звільнять під заставу. Це - гарний спосіб виховувати, слів уже недостатньо», - розповів Луїджі Бруньяро.

Коли саме буде ухвалено новий закон, наразі невідомо.

Протести у Словаччині: глава поліції пообіцяв піти у відставку

Німецькі аудитори звинуватили бундесвер у розтраті

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers