rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Суд дозволив військовим прокурорам й надалі засекречувати свої декларації

Суд дозволив військовим прокурорам й надалі засекречувати свої декларації

Київський апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу Центру протидії корупції (ЦПК) щодо рішення адмінсуду, який дозволив засекретити декларації військових прокурорів. Про це йдеться у повідомленні ЦПК у Facebook.

«Суд відхилив нашу скаргу і залишив у силі рішення Матіоса про засекреченість декларацій окремих військових прокурорів», - йдеться у повідомленні.

Працівники ЦПК підозрюють суддю, який ухвалював рішення, в упередженості.

«Неозброєним оком було видно упередженість судді Сорочка, який знімав наші запитання та підігрував військовим прокурорам. Очевидно, що декларації засекречено, щоб врятувати підлеглих Матіоса від брехні в деклараціях. Але судді апеляційного адмінсуду вважають, що Матіос, який не мав повноважень ухвалювати такі рішення, зробив все правильно», - наголосили у центрі.

Як приклад у ЦПК навели декларацію заступника головного військового прокурора на прізвище Борзих, «який незрозуміло за які доходи орендує величезний будинок під Києвом».

«І таких, як Борзих, 72 прокурори», - зазначили в ЦПК.

Нагадаємо, у грудні 2017 року головний військовий прокурор Анатолій Матіос ухвалив рішення «про застосування спеціальних заходів безпеки» до співробітників військової прокуратури. Заходи передбачали заборону на публікацію інформації щодо слідчих та прокурорів у публічних реєстрах.

 

На Житомирщині викрили схему масштабного розкрадання військової техніки

У Новоград-Волинському районі, на Житомирщині, під час розслідування обставин пошкодження магістрального нафтопроводу правоохоронці викрили схему розкрадання спецтехніки та транспортних засобів, які продавалися через Інтернет.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУНП Житомирщини.

«Серед виявленої техніки - БТРи, БМП, ЗІЛи, УРАЛи, ГАЗ, кунги, причепи, автоцистерни, автовишки, тягачі з лебідками та інша техніка, зокрема, для транспортування людей по суходолу і на воді. Також вилучено значну кількість запчастин до техніки: акумуляторні батареї, шини та інше», - йдеться у повідомленні.

Обшуки тривали впродовж двох тижнів, під час них вилучено майже 200 об'єктів, підготованих до продажу. Нині правоохоронці перевіряють, чи перебувають вони на відповідному обліку у військових частинах.

За інформацією поліції, на ресурсах в мережі Інтернет розміщено оголошення про продаж зазначеної техніки.

Обставини резонансної справи нині розслідуються за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін від 3 до 5 років або ув'язнення терміном від 3 до 8 років.

Поліція ініціювала клопотання щодо накладення арешту на зазначену техніку до з'ясування усіх обставин.

 

Українцям за кордоном дадуть можливість оформити паспорти не у посольствах

Міністерство закордонних справ України найближчим часом доправить до закордонних дипломатичних установ України мобільне обладнання для оформлення закордонних паспортів під час виїзних консульських обслуговувань.

Про це повідомив у Facebook Департамент консульської служби МЗС.

«Міністерством закордонних справ закуплено мобільне обладнання для опрацювання клопотань про оформлення закордонних паспортів під час виїзних консульських обслуговувань. Найближчим часом воно буде перевезено до закордонних дипломатичних установ України, які оформляють найбільше закордонних паспортів і мають велику територію консульського округу», - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у Департаменті, мобільне обладнання, зокрема, буде доправлено до посольств Франції, Португалії, Великої Британії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Великої Британії, Ізраїлю та Чехії.

Окрім того, в США його отримають посольство та генконсульства у Нью-Йорку та Сан-Франциско; в Іспанії - посольство та генконсульства в Барселоні і Малазі; в Німеччині - посольство та генконсульства у Дюссельдорфі, Мюнхені, Франкфурті-на-Майні та Гамбурзі; в Італії - посольство та генконсульства в Неаполі і Мілані; в Росії - посольство та генконсульство у Санкт-Петербурзі; в Польщі - посольство та генконсульство у Кракові; в Молдові - посольство та генконсульство в м. Бєльці; у Канаді - посольство та генконсульство в Торонто; в Туреччині - посольство та генконсульство у Стамбулі.

Громадянам України, які не мають можливості приїхати до посольства чи консульства і подати клопотання про оформлення паспорта, у Департаменті порадили стежити за інформацією про здійснення консулом виїзного обслуговування в їхньому місті.

 

Українським туристам спростили поїздки до Оману

Українці, які планують туристичну поїздку до Оману, можуть оформити електронну візу за спрощеною процедурою.

Скористатися сервісом можна на веб-сторінці Королівської поліції Султанату Оман, повідомляє прес-служба МЗС.

«Для оформлення візи необхідно заповнити анкету, завантажити фотокартку та копію закордонного паспорта, а також сплатити візовий збір банківською карткою. При в'їзді на територію Оману потрібно також мати підтверджене бронювання готелю та зворотній квиток», - зазначають у відомстві.

Повідомляється, що МЗС продовжує вживати заходів у контексті лібералізації поїздок громадян до іноземних держав, результати подальших кроків будуть доведені до відома громадськості.

 

НБУ відмовився продати білорусам частку в українській «дочці» Сбєрбанку

Нацбанк України відмовив білоруській компанії «Паритет банк» у придбанні частки в ПАТ «Сбєрбанк».

Про це повідомляється на сайті НБУ.

«Національний банк України відмовив у погодженні істотної участі в ПАТ «Сбєрбанк» акціонерному товариству «Паритет банк» (Республіка Білорусь) у зв'язку з невідповідністю заявника вимогам законодавства України», - йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення 19 березня 2018 року ухвалив Комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем Національного банку.

Національний банк повідомив про прийняте рішення заявнику, а також обговорив з новим керівництвом українського ПАТ «Сбєрбанк» питання подальшої стратегії банку в Україні.

Нагадаємо, Сбєрбанк у березні 2017 року оголосив про продаж 100% акцій своєї української «дочки».

 

Казахстан дає 40 стипендій українським студентам

Уряд Казахстану виділив для українців 30 стипендій для навчання на рівні бакалавр та 10 стипендій для навчання на магістратурі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

«Уряд Казахстану в межах двосторонньої Угоди про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти і науки Республіки Казахстан виділив 40 стипендій на навчання у вищих навчальних закладах для українців. Розподіл стипендій йтиме на такі рівні: бакалавр - 30 місць, магістр - 10 місць. Вибір навчального закладу та спеціальності залишається за кандидатом», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що претенденти мають подати пакет документів до МОН України до 11 травня 2018 року.

 

На Херсонщині побудують спорткомплекс для підготовки олімпійців

На Херсонщині вже влітку має з'явитися сучасний спортивний комплекс для підготовки спортсменів-олімпійців та олімпійського резерву.

Це передбачає підписаний в Херсоні чотиристоронній Меморандум про співпрацю з будівництва та модернізації спортивної інфраструктури у форматі державно-приватного партнерства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відновлення спортивної інфраструктури - це першочергове завдання, яке стоїть перед Міністерством молоді і спорту, адже без відповідної спортивної бази не буде і спортивних результатів. Але бюджетних коштів на це не вистачить - йдеться про десятки мільярдів гривень. Тому ми вдячні нашим соціально відповідальним партнерам, які зацікавилися цією справою», - зазначив під час підписання Меморандуму міністр молоді і спорту Ігор Жданов.

Сторони підписання Меморандуму - Міністерство молоді та спорту в особі міністра Ігоря Жданова, Федерація легкої атлетики в особі її керівника Михайла Медведя, Херсонська ОДА в особі голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва та ТОВ «Прибрежний» в особі директора Ігоря Панфьорова.

Комплекс має з'явитися на базі спортивно-оздоровчого табору «Прибережний» у Лазурному, Скадовського району. Зокрема, інвестори обіцяють у 2018 році ввести в експлуатацію кілька об'єктів, які відповідають усім європейським стандартам. Передусім, це спортивне ядро: легкоатлетична доріжка на 4 смуги та спринтерська доріжка на 6 смуг; 2 сектори ігрових багатофункціональних майданчиків для гри у баскетбол та волейбол, сектори для стрибків (зокрема, - і для потрійного), футбольне поле зі штучним покриттям, яке дозволить тренуватися за будь-якої погоди.

Ініціатором модернізації комплексу і головним інвестором став Механічний завод, який увійшов до складу засновників «Прибережного». Підписання Меморандуму відбулося в межах державної програми підтримки і розвитку фізкультури і спорту на період до 2020 року.

Вартість проекту - 20 мільйонів гривень. Також планують залучити кошти інвесторів із Західної Європи та США, тривають перемовини. Очікується, що перших спортсменів оновлена база зможе прийняти уже влітку.

 

Великодня паска в Україні за рік подорожчала на 20%

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж порахували, як за рік змінилася ціна на паску. Якщо в 2017 році вона коштувала українцям 100 грн., то за рік її вартість зросла на 20%.

Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

«Ми взяли наступний рецепт паски вагою 2,1 кг: 1 кг пшеничного борошна, 6 яєць, 300 г вершкового масла, 300 г цукру, 400 г молока, 150 г родзинок, 50 г дріжджів, за смаком сіль і ванільний цукор, прикраси», - зазначив він.

За даними асоціації, у 2018 році середньостатистична ціна в Україні 1 кг борошна становить 9,6 грн., 6 яєць - 16 грн., 300 г вершкового масла - 52,6 грн., 300 г цукру - 3,6 грн., 400 г молока - 8,8 грн., 150 г родзинок на вагу - 12 грн., 50 г дріжджів - 7,4 грн., сіль, ванільний цукор і прикраси обійдуться ще десь у 10 грн. Таким чином, підсумував Дорошенко, паска 2018 року коштуватиме 120 грн.

Лінія фронту: бойовики обстріляли Новолуганське з 82-мм мінометів

Новини з фронту: під Луганським та Авдіївкою бойовики гатили з мінометів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers