rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Лінія фронту: бойовики обстріляли Новолуганське з 82-мм мінометів

У першу половину доби у вівторок, 27 березня, режим «всеохопного перемир'я» бойовиками російсько-окупаційних військ не дотримувався.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

«Станом на 18:00 зафіксовано 13 обстрілів позицій сил АТО», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на Луганському напрямку з 82 мм мінометів агресор стріляв по захисниках населеного пункту Новолуганське, а з гранатометів та великокаліберних кулеметів - по наших укріпленнях поблизу Луганського.

На Донецькому напрямку з гранатометів обстріляні українські позиції в Опитному, Новотроїцькому, Лебединському та Гранітному. Великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю окупанти неодноразово застосовували по оборонцях Авдіївки. Також з великокаліберних кулеметів противник двічі відкривав вогонь по опорних пунктах наших військ неподалік Павлополя.

У понеділок, 26 березня, бойовики відкривали вогонь 47 разів.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк.

«39 зі 47 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. У 10 випадках, аби вгамувати знахабнілого ворога, військовослужбовці Збройних сил України вимушено відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї», - зазначив він.

За словами Гуцуляка, на Луганському напрямку зафіксовано 7 обстрілів українських позицій. Найбільшу активність противник демонстрував у вечірній та нічний час, застосовуючи гранатомети та стрілецьку зброю різних типів і калібрів, а також БМП.

Тричі під ворожими обстрілами опинилися українські позиції в районі Луганського та двічі - в районі Троїцького. Противник також проводив обстріли неподалік Новгородського та Станиці Луганської.

На Донецькому напрямку, констатував речник Міноборони, у понеділок противник 40 разів відкривав вогонь по позиціях Збройних сил України.

Ворог застосовував увесь спектр стрілецької зброї та гранатомети. В районі Авдіївки окупанти двічі стріляли з мінометів калібру 82 мм, у бік наших військових було випущено 5 мін. Під щільними обстрілами противника наші захисники найчастіше опинялися в районі Павлополя, Авдіївки, Водяного та Широкиного. З боку противника стріляли також у районі Верхньоторецького, Гнутового, Кам'янки, Мар'їнки, Пісків, Талаківки, шахти Бутівка.

Суд дозволив військовим прокурорам й надалі засекречувати свої декларації

Новини з фронту: під Луганським та Авдіївкою бойовики гатили з мінометів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers