rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ БОКС

БОКС

Українець Гвоздик переміг Амара і завоював чемпіонський пояс WBC

Title  

Фото «Укрінформу»

 

Українець Олександр Гвоздик здобув титул тимчасового чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC).

Гвоздик у ніч на неділю в Нью-Йорку (США) здобув перемогу над французом Мехді Амаром одноголосним рішенням суддів - 117:111, 116:112, 118:110, повідомляє Укрінформ.

Для українського боксера ця перемога стала 15-ю в 15-ти поєдинках на професійному рингу. 12 боїв Гвоздик завершив достроково.

Перемога над Амаром надає можливість Гвоздику провести бій за повноцінний чемпіонський титул за версією WBC проти переможця бою між Адонісом Стівенсоном з Канади і шведом Баду Джеком.

ПАРАЛІМПІАДА- 2018

Україна завоювала 22 медалі і посіла шосте командне місце

У південнокорейському місті Пхьон­чхан 18 березня завершилися XII зимові Паралімпійські ігри 2018 року. З 9 до 18 березня представники 49 країн боролися за 80 комплектів нагород.

Збірна України на ХІІ зимовій Паралімпіаді-2018 була представлена 33 спортсменами, які вибороли 22 нагороди: сім золотих, сім срібних і вісім бронзових.

У медальному заліку Україна посіла підсумкове шосте місце, повідомляє obozrevatel.com.

«Золото» завоювали:

- Віталій Лук'яненко - в спринті серед чоловіків із проблемами зору;

- Максим Яровий - у лижних гонках сидячи серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату на дистанції 15 кілометрів;

- Ігор Рептюх - у змаганнях лижників на 20-кілометровій дистанції вільним стилем у класі LW8 (з порушенням зору);

- Тарас Радь - у біатлонній індивідуальній гонці на дистанції 12,5 км серед сидячих спортсменів;

- Оксана Шишкова - в індивідуальній гонці з біатлону на дистанції 10 км;

- Віталій Лук'яненко - в індивідуальній гонці на 15 км серед спортсменів з порушенням зору (клас В1-В3);

- Юрій Уткін, Людмила Ляшенко, Юлія Батенкова-Бауман і Оксана Шишкова - в змішаній лижній естафеті.

КАРАТЕ

Збірна України здобула три медалі на турнірі серії Karate 1 Premier League у Роттердамі

Минулих вихідних, 16-18 березня, в Роттердамі (Нідерланди) відбувся третій турнір серії Karate 1 Premier League, яку проводить Всесвітня федерація карате (WKF). Збірна України знову виступила результативно, здобувши три бронзові нагороди.

У складі української збірної відзначилися: Анжеліка Терлюга, Аніта Серьогіна та Галина Мельник. Про це повідомляє ЗІК. Ще троє наших бійців зупинились за крок до нагороди, посівши п'яті місця.

У турнірах Прем'єр-ліги можуть брати участь спортсмени, які входять до топ-100 рейтингу WKF. Участь у них важлива для здобуття рейтингових очок, що має велике значення для потрапляння на Олімпіаду 2020 в Токіо.

Українські каратисти традиційно змагалися в Роттердамі в категорії куміте (сутички), за винятком Анни Крещенко, єдиної представниці України в категорії ката (комплекс вправ).

Впродовж перших двох змагальних днів українці здобули шість бронзових фіналів - по три в п'ятницю та суботу. А в неділю наші спортсмени реалізували половину медальних шансів.

Одеситка Анжеліка Терлюга, 1-й номер світового рейтингу в вазі -55 кг, впевнено потрапила до півфіналу, здолавши суперниць з Македонії (1:0), Польщі (3:0) та Індонезії (8:0). Проте в півфіналі вона мінімально поступилася туркені Тубі Якан - 0:1. У бронзовому фіналі Анжеліка з таким же рахунком перемогла Лі Лірісман з Естонії.

Аніта Серьогіна з Чорноморська, 2-й номер світового рейтингу (-61 кг), почала турнір з перемог над суперницями з Ірану (1:0) та Хорватії (3:0), але потім за рівного рахунку 0:0 програла туркені Мерве Чобан за хантеєм (суддівським рішенням). У втішальних сутичках Аніта спершу здолала Джоан Орбон зі США (2:0), а потім - Мадіну Ательбаєву з Казахстану - 1:1 (завдяки першому набраному балу).

Випускниця Львівського державного університету фізичної культури Галина Мельник (-68 кг), яка з початку сезону злетіла з 30-ї позиції світового рейтингу на 15-у, здобула свою другу нагороду на дорослому татамі. Почавши з перемоги над суперницею з Тайпея (4:0), Галина потім з таким же рахунком перемогла перший номер світового рейтингу, чемпіонку світу 2014 року Алізе Ажьє з Франції. Потім була перемога над Мариною Ракович з Чорногорії (1:0) та поразка за рівного рахунку 2:2 від Мирослави Копунової зі Словаччини. У втішних сутичках Мельник була сильнішою за Моніку Стефановську з Македонії (3:0) та Меліссу Братич з Канади (3:3).

За крок до «бронзи» зупинилися ще троє українських каратистів. Зокрема, ще одна випускниця Львівського державного університету фізичної культури Катерина Крива (-50 кг, 6-й номер рейтингу WKF) перемогла суперниць з Аргентини (0:0) та Сербії (4:0), але потім програла майбутній чемпіонці турніру Айяка Тадано з Японії - 0:2. У першій втішній сутичці Катерина перемогла Бахрінсо Бабаєву з Узбекистану - 1:0, але в бронзовому фіналі за рівного рахунку 1:1 рішенням суддів (2:3) програла туркені Серап Озчелік, лідерці світового рейтингу.

Львів'янин Стас Горуна (-75 кг, 2-й номер рейтингу WKF) почав з перемоги над уже традиційним своїм суперником угорцем Габором Харшпатакі - 4:2. Потім капітан збірної України переміг бійців з Австрії (5:4) і Туреччини (5:0) та потрапив до півфіналу. Але там Стас поступився іранцеві Бахману Асгарі - 0:5. У бронзовому фіналі українець за рівного рахунку 4:4 програв французові Логану Дакості.

Валерій Чоботар з Чернівців, 4-й номер світового рейтингу (-84 кг), переміг суперників з Нідерландів (3:1) та Словенії (0:0). Потім Валерій програв майбутньому чемпіону - туркові Угуру Акташу (3:6). У втішній сутичці українець завдав поразки білорусові Антону Ісакову - 2:2. А у бронзовому фіналі поступився першому номеру рейтингу WKF японцеві Рютаро Арага - 1:5.

Нагадаємо, що з першого етапу Прем'єр-ліги в Парижі українці привезли дві бронзові медалі (Стас Горуна та Анжеліка Терлюга), а з другого етапу в Дубаї - одне «срібло» (Галина Мельник) та дві «бронзи» (Стас Горуна та Валерій Чоботар).

Додамо, що наступний етап Прем'єр-ліги пройде в Рабаті (Марокко) 6-8 квітня.

НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС

Соломія Братейко виграла «золото» молодіжного Євро-2018

У столиці Білорусі, Мінську, завершився чемпіонат Європи 2018 року з настільного тенісу серед молоді віком до 21 року.

У фіналі жіночого парного розряду 19-річна представниця Львівщини, уродженка села Андріївка, Буського району, вихованка Львівської ШВСМ, яка тривалий час представляла СК «Лірс» (Жовква) Соломія Братейко (тренер - майстер спорту міжнародного Віктор Дідух) у парі зі спортсменкою з Республіки Польща Наталією Байор у важкій боротьбі з бельгійською парою у складі Ліза Лунг/Марго Деграф вибороли перше місце.

Українсько-польський дует не віддав жодного сету своїм суперницям, здобувши перемогу з рахунком 3:0, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Варто зауважити, що цей успіх для України є непересічною подією, адже давно українські молоді тенісисти не завойовували таких нагород на континентальних першостях.

Додамо, що наразі Соломія Братейко є другою в рейтингу гравчинь настільного тенісу України.

ФУТБОЛ

Огляд матчів 24-го туру УПЛ сезону-17/18

На вихідні було зіграно усі шість поєдинків 24-го туру чемпіонату України з футболу сезону-17/18 серед клубів Прем'єр-ліги.

Розпочався тур у суботу. Кропивницька «Зірка» обіграла у Києві донецький «Олімпік» - 1:0. На 60-й хвилині м'яч у власні ворота відправив захисник «олімпійців» Зураб Очігава.

А кам'янська «Сталь» з таким же рахунком перемогла в Одесі «Чорноморець». Переможний гол на рахунку Ореста Кузика (18).

Решта матчів відбулися в неділю. Футболісти київського «Динамо» з рахунком 4:0 виграли у «Ворскли» завершальний матч 24-го туру чемпіонату України серед клубів Прем'єр-ліги.

Перші два м'ячі на столичному НСК «Олімпійський» господарі оформили після подання кутових. На 4-й хвилині м'яч у ворота відправив форвард Артем Бесідін, а на 59-й - захисник Микита Бурда. Крім того, на 63-й хвилині Віктор Циганков реалізував пенальті, а на 89-й Дмитро Хльобас завершив швидку комбінацію господарів.

Лідер чемпіонату донецький «Шахтар» також на класі (3:0) переміг «Маріуполь». На стадіоні «Металіст» у Харкові відзначилися бразильці Ісмаїлі (26-а хвилина), Марлос (45) та Фред (67).

Луганська «Зоря» здолала рівненський «Верес» - 1:0. Пенальті на «Арені Львів» на 51-й хвилині забив Юрі.

«Олександрія» на домашній арені «Ніка» зіграла внічию зі львівськими «Карпатами» - 1:1. Голи забили Віталій Пономар (70) за господарів та Мар'ян Швед (77) за гостей.

 

Тренер «Зорі» Юрій Вернидуб - найкращий тренер 24-го
туру УПЛ-17/18

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу проаналізувало підсумки ще одного, 24-го туру Української Прем'єр-ліги сезону-17/18.

Цікава особливість другого етапу Прем'єр-ліги полягає в тому, що зростає кількість матчів сусідів по таблиці, клубів із близькістю за очками. Одним з таких був матч «Верес» - «Зоря», адже напередодні нього у рівнян було 32 очки, а у луганців - 34. Зрозуміло, кожен із них готувався продемонструвати свої найкращі вміння і навички на «Львів-Арені». Краще це вийшло саме у «Зорі», яка здобула перемогу з мінімальним рахунком.

Тож наш лауреат - головний тренер «Зорі» Юрій Вернидуб, повідомляє офіційний сайт Прем'єр-ліги. Його підопічні зрівнялися за очками з «Ворсклою», ситуативно потіснивши її з третього місця за додатковими показниками.

1. Номінальний результат команди - 5 (важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова).

Це був один із низки особливо відповідальних матчів у боротьбі за медалі, тож немає нічого дивного, що перед луганцями було завдання - перемагати, попри дуже непоганий сезон суперника та складні погодні умови, що спричинили й важкість поля. Здобута мінімальна звитяга примножилася синхронними невдачами безпосередніх конкурентів у боротьбі за «бронзу», яким за календарем належало завітати в гості до грандів.

2. Труднощі у шикуванні та керуванні підопічними - 4 (травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини).

Одразу кількох втрат зазнали луганці напередодні виїзду до Львова. І якщо юний Сухар ще не встиг здобути визначальну роль у новому для себе колективі, то хвороби Опанасенка (застуда) та Андрієвського (спина) змусили тренерський штаб внести оперативні зміни в тактичні схеми. На щастя, можливості для цього були, до того ж, «Зоря» вирізняється здоровою ротацією, тому більшість гравців мають регулярну практику й перебувають у бойовому настрої.

3. Майстерність в роботі з кадрами - 5 (гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі).

Уже звично грає ліворуч у захисті Чеберко, якого по-новому зумів розкрити Вернидуб. На позиції атакувального хавбека розпочав матч Громов, давши змогу Луньову знову спробувати себе ліворуч. Фаупала лишився у запасі, що дозволило тренерському штабу приберегти свіжі сили для збільшення тиску на редут номінальних господарів за потреби.

4. Тренерська майстерність - 5 (різноманіття тактик, зміни під час матчу, використання людського фактора).

Починаючи з номінальної схеми 4-2-3-1, «Зоря» дуже часто перебудовується прямо під час гри. Так було й цього разу. Спершу Фаупала замінив Луньова - таким чином, Громов повернувся на фланг, а Юрі отримав додаткову підтримку від свіжого гравця, здатного постійно тримати в напрузі конкурентів. З наступними замінами Вернидуб зміцнював центральний плацдарм, а також посилював півзахист.

5. Накопичувальний критерій - 4 (якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки).

Це вже другий матч «Зорі» у Львові в 2018 році, й знову, як і в матчі з «Карпатами» у лютому, луганцям вдалося здобути перемогу. Починаючи з осені, підопічні Вернидуба програвали у чемпіонаті лише грандам. А перемога над «Вересом» на виїзді цінна ще й тим, що до цього рівняни не програвали на «Арені Львів» 8 матчів з вересня минулого року.

Лауреат 24-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем'єр-ліги:

Юрій Вернидуб («Зоря»)

Середній бал - 4,6

БІАТЛОН

Юлія Джима: «Найімовірніше, це був останній для мене сезон»

Лідер збірної України з біатлону сьогодення, олімпійська чемпіонка Сочі-2014 Юлія Джима має намір завершити кар'єру в 27-річному віці.

«Найголовніший старт сезону для мене був провальним, тому що на той час я не змогла знайти потрібні кондиції. Існує стереотип, що Олімпійські ігри - найголовніший старт. Насправді Олімпіада настільки непередбачувана, що якщо в сезоні є 40 стартів і в якомусь із них себе можна проявити, то на Олімпіаді є лише чотири особисті гонки. Ну і самі розумієте, не завжди може тиждень, день збігтися, ще щось. Цьогоріч також були несподівані прориви на Олімпійських іграх, яких ні до, ні після Ігор ми не бачили, а саме там вони були. Це - Олімпіада, можна готуватися тільки до неї, але напередодні, як я, захворіти - і все.

Я думаю, що, найімовірніше, це був останній для мене сезон. Я про це не хочу говорити. У кожного своє бачення, і я просто зрозуміла, що вже цей рівень переросла і треба йти далі», - цитує Юлію Джиму xsport.ua.

«Золота Оксана»: кунг-фу виховав волю до перемоги, а лижі дали фізичні можливості

Бойкот змагань у Росії: час рішучих дій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers