rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ 14-­й щорічний аукціон в Українському Інституті модерного мистецтва

У суботу, 17 березня, в Українському Інституті модерного мистецтва (Чикаго) відбувся щорічний аукціон. За рахунком - це вже чотирнадцятий аукціон. Головною метою проведення подібних заходів є фінансова підтримка інституту шляхом продажу мистецьких творів, отриманих від місцевих художників або приватних колекцій окремих добродіїв. Також в цей день складають свої пожертви на потреби інституту фінансові установи українського Чикаго та члени УІММ. Щороку над організацією цього заходу працює група волонтерів та персонал УІММ.

14-й аукціон був багатолюдним. Серед присутніх - представники української інтелігенції, фінансових установ української громади, духовенство, зокрема, Єпископ Венедикт, отець Богдан Налисник, отець Мирон Панчук, а також численні друзі Українського Інституту модерного мистецтва. Подібні імпрези притягують відвідувачів цікавою програмою, де люди можуть відпочити в чудовій мистецькій атмосфері, поспілкуватися за келихом вина та почастуватися різними смаколиками від кафе «Шоколад».

З вітальним словом до присутніх звернулася президент Українського Інституту модерного мистецтва Мотря Мельник. Від імені Ради директорів пані Мотря висловила подяку присутнім за постійну моральну, фінансову та матеріальну допомогу на підтримку інституту, який впродовж 47-ми років пропагує сучасне мистецтво художників з материкової України, американських митців українського походження та американських художників. Також доповідачка щиро подякувала всім за участь у аукціоні, адже кошти від реалізації мистецьких творів будуть скеровані на розбудову УІММ.

Title Title 

 

Title Title 

 

Пані Мотря підготувала цікаву змістовну доповідь про вагомі мистецькі події, що відбувалися в інституті впродовж минулого року, та заплановані на поточний рік, а також про високу оцінку діяльності УІММ, що прозвучала з вуст представників американської влади Чикаго: «Український Інститут модерного мистецтва наближається до 50-річчя свого існування, розвиваючись від невеличкого приміщення до цих прекрасних галерей сучасності. Це сталося завдяки відданості справі наших волонтерів, багатьох окремих жертводавців та лояльній щедрості донорів - наших фінансових установ. Серед них - Українська Американська Кредитова Спілка «Самопоміч», яка підтримує УІММ зі самого початку його існування, та Фундація «Спадщина» - один із наших дуже щедрих донорів протягом багатьох років. Особливу увагу хочу зосередити на вас - членах та друзях УІММ - і подякувати вам за вашу підтримку нашої праці задля розвитку сучасного мистецтва, музики, літератури на сучасній платформі українсько-американської культури та досвіду. Ваші пожертви дали можливість нам ініціювати нові програми, зокрема, зі серії видатних доповідачів: Anne Applebaum, Сергій Жадан, Marci Shore, David Satter, Віталій Портников, Богдан Кривопуст, Євген Станкович та наш музичний резидент - квартет «Каіа». Як донори, ви цінуєте наші зусилля, ви бачите помітні результати нашої діяльності. Ваша підтримка, ваші подарунки - це інвестиції в майбутню роботу, якої ви очікуєте від нас.

Title Title 

 

Title Title 

 

Title Title 

 

Щедра спонсорська підтримка від «Самопомочі» та «Спадщини» виставки «П'ять елементів війни» дала можливість понад двом тисячам відвідувачів переглянути цю потужну експозицію, яка досліджувала руйнівний вплив трирічної російської військової та пропагандистської війни в Україні. Ця виставка - політичне послання, яке сильно вплинуло на глядача. Завдячуючи інтерв'ю з WBEZ, мешканці багатьох національностей Чикаго отримали інформацію про цю виставку і мали можливість її побачити.

Title Title 

 

У серпні місяці вийде повнометражний документальний фільм під назвою «LIONS», присвячений діяльності емігрантів та їхнім зусиллям у створенні етнічного музею, цілком присвяченого сучасному мистецтву. Цей проект є частиною ініціативи Terra Foundation Art Design Chicago. Для створення цього проекту наш інститут отримав грант від Terra Foundation і Chicago Community Trust. Ця ініціатива була описана в останній публікації Crain Business.

Title Title 

 

14-го жовтня в УІММ відбудеться етнічний мистецький захід - відкриття виставки київських митців української сучасної графіки ХХ і ХХІ сторіч, яка фінансується Міністерством культури України.

Такі заходи нашого інституту заохочують нас до подальшої праці та посилюють вплив УІММ поза українською громадою. Для прикладу - в останньому номері журналу Chicago Magazine описано багато цікавих місцин Українського села. Головним великим зображенням на сторінці журналу є фото «CIM Exhibit» в галереї УІММ. «СІМ» - попередня виставка в нашому інституті семи американських художників українського походження з Нью-Йорка. Також у цьому журналі згадується про нещодавню виставку в УІММ робіт творчих людей з нервово-психічними розладами.

Title Title 

 

Ми в захваті від нової структури членства УІММ, яка незабаром буде представлена на нашій новій веб-сторінці. Ми постійно працюємо над тим, щоб задовольнити місію інституту та показати вам, як ваші пожертви допомагають нашим досягненням і позитивно впливають на майбутнє УІММ. Ви є дуже важливими для нас, ми дякуємо вам і сподіваємось, що ваша віра в те, що ми робимо, заохотить вас бути і надалі нашими членами, донорами, прихильниками та друзями.

Просимо вас підтримати і сьогодні нас на цьому аукціоні, знайшовши для своєї душі мистецький твір, виставлений на торги».

Після промови президента УІММ почалися торги, які блискавично провели Вікторія Купер та Адріана Кочман.

Світлини автора

 

Вшанування пам’яті великого Кобзаря українцями Чикаго

Слава і гордість України (До 100-річного ювілею славної капели бандуристів ім. Тараса Шевченка)

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers