rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Жінки на ринку праці

Історично Міжнародний жіночий день був присвячений боротьбі жінок за свої права, зокрема, за права на гідну оплату праці і належні умови праці. Щороку в ООН порушується тема, присвячена боротьбі за гендерну рівність, розширення прав і можливостей жінок. Наприклад, минулого року порушувалася тема «Жінки у мінливому світі праці: Планета 50-50 до 2030 року». Одне з важливих питань, що розглядається в рамках боротьби за гендерну рівність, - досягнення рівних прав на ринку праці, можливості жінок вибирати будь-які професії і мати можливість реалізуватися у високооплачуваних і популярних сферах.

HeadHunter Україна проаналізував, у яких сферах українського ринку праці представленість жінок найбільшою та чи є різниця в побажаннях жінок і чоловіків стосовно типу зайнятості, графіка роботи.

Серед загальної кількості резюме на сайті hh.ua 48% розміщені представницями прекрасної статі. Найбільша їхня представленість у таких професійних сферах, як «Управління персоналом» (77% жінок серед усіх пошукачів), «Бухгалтерія» (77%), «Наука, освіта» (76%), «Адміністративний персонал» (76%), «Домашній персонал» (73%). Тоді як найменша - у категоріях: «Робітничий персонал» (13%), «Авто» (11%), «Видобуток сировини» (8%), «Інсталяція» (6%), «Безпека» (5%).

Title Title 

 

Побажання жінок і чоловіків майже не відрізняються у тому, на яку зайнятість вони очікують від роботодавців. Різниця в обох випадках складає 5%.

Окрім того, за гнучким графіком однаково бажають працювати як чоловіки, так і жінки.

 

Title

 

Аналіз бази резюме показав, що на українському ринку праці все ще залишаються сфери з нерівномірною представленістю жінок та чоловіків. До топ-5 сфер з найбільшою представленістю жінок увійшли ті, які стереотипно вважаються жіночими. Не виключено, що такий стан речей є похідним і від того, як прийнято виховувати дітей, які навички в них розвивати, в яких професіях їм краще реалізовуватися. Втім, деякі стереотипи поступово відходять у минуле. Часткову зайнятість та гнучкий графік роботи бажають мати як чоловіки, так і жінки. І загалом, на ринку праці фактично однаковою мірою фігурують представники обох статей.

Інформація була отримана в результаті аналізу бази резюме на Міжнародному кадровому порталі hh.ua.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Діти в офісі — комфорт чи катастрофа?

Суміжні професії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers