rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Аеропорт O'Hare у Чикаго розширять приблизно на $8,5 млрд

Title  
 Фото з «Wikipedia»  

Міська влада Чикаго перебуває на завершальній стадії переговорів стосовно капітального ремонту міжнародного аеропорту O'Hare. Сума угоди - $8,5 млрд.

Розширення дозволить значно збільшити пропускну здатність аеропорту. Зокрема, буде збудовано найсучасніший термінал у світі, а також десятки нових контрольно-пропускних пунктів та додаткових залів, повідомляє Chicago Tribune. 

Угода набуде чинності, коли у травні закінчиться дія 35-річного договору про оренду з авіакомпаніями. За даними Tribune, мер Чикаго Rahm Emanuel прагне скористатись цим терміном, щоб отримати вищу плату від перевізників, які, своєю чергою, профінансують проект. Відтак, будівництво не буде оплачено за рахунок податків.

Термінал 2, який було збудовано 55 років тому, буде повністю демонтовано, щоб звільнити місце для нового терміналу, пише Tribune. Це дасть можливість розширити зали та контрольно-пропускні пункти, аби розмістити більші літаки, які здійснюють перевезення пасажирів на міжнародних рейсах. Термінали 1, 3 та 5 будуть реконструйовані, а два нові допоміжні зали будуть з'єднані з новим сучасним терміналом за допомогою підземного переходу.

За прогнозами, розширення аеропорту триватиме 8 років, і, ймовірно, створить тисячі робочих місць. Очікують, що Emanuel цього тижня презентує попередню угоду під час засідання міської ради.

 

Організація, яку курує Obama Foundation, виділить гранти для молодіжних проектів

Громадські організації Чикаго у березні зможуть подати заявку на отримання грантів на суму до $500 000 за рахунок «My Brother's Keeper Alliance», яку курує організація колишнього президента Barack Obama.

Альянс є загальнонаціональним проектом Obama Foundation. В альянсі заявили, що чекатимуть на пропозиції щодо наставництва хлопчиків та молодиків з меншин, а також зменшення насильства серед молоді. Діятиме програма протягом 2 років.

  Title
 

Фото з офіційного сайта «My Brother's Keeper Alliance»

У Chicago Tribune повідомляють, що офіційні запити на подання пропозицій будуть оголошені у 250 громадах, які вже брали участь у програмі «My Brother's Keeper» у 2014 році. Також будуть доступні менші гранти на суму до $50 000.

Наразі невідомо, якою буде кількість виділених грантів. Очікують, що деталі конкурсу стосовно отримання грантів будуть незабаром оприлюднені.

 

Bruce Rauner зумів залучити на свою передвиборчу кампанію $95 млн

Title  
 Фото з Твіттера Bruce Rauner
(https://twitter.com/govrauner)
 

Протягом п'яти років Bruce Rauner зумів залучити на потреби своєї передвиборчої кампанії понад $95 млн.

П'ять років тому Rauner сформував передвиборчий комітет. Зі самого початку Citizens for Rauner зумів зібрати мільйони доларів, почасти через те, що Rauner вкладав на потреби комітету власні мільйони.

Але коли він вирішив балотуватися на другий термін на посаду губернатора, схоже, відбулася зміна способу фінансування його передвиборчої кампанії. З'явилося значно більше жертводавців, які робили невеличкі внески.

Rauner потрапив до губернаторського офісу не лише за рахунок власних мільйонних внесків чи великих пожертв від багатих донорів, оскільки пообіцяв «розворушити Springfield».

Статки Rauner, за оцінками журналу Forbes, становлять приблизно $1 млрд. Він розпочав свою політичну кар'єру, побивши рекорд у штаті, коли зробив початковий внесок у розмірі 249 тисяч доларів 28 березня 2013 року.

До кінця 2014 року, коли він зумів перемогти трьох головних опонентів-республіканців на праймеріз, а потім - решту кандидатів на посаду губернатора, цей показник збільшився до $37,5 млн.

Водночас, ця сума є мізерною - порівняно з $50 млн, які він віддав на свою кампанію у грудні 2016 року.

За різними даними, у 2013 році він отримав 35 пожертв у розмірі $25 000 або більше. У 2017 році таких пожертв було 10.

Sarah Brune, виконавчий директор позапартійної Illinois Campaign for Political Reform, зазначає, що змінилися донори, які раніше спонсорували Rauner. 

«Ми фактично бачили, що губернатор був лідером у деяких кварталах минулого року... за тим, що він отримав багато внесків сумою до $150», - розповіла вона.

Для губернатора є й хороші новини. У 2013 році Rauner мав 1585 окремих внесків. У 2017 році їхня кількість збільшилася до 1899, проте, декотрі з жертводавців вносили від $1 до $150.

Коли губернатор спробував реалізувати свої передвиборчі обіцянки, й у Springfield спалахнули тривалі дискусії, опитування показали, що його рейтинг був на рівні 30%.

Головний суперник Rauner серед республіканців Jeanne Ives «забрала» у нього одного з мега-донорів, бізнесмена Richard Uihlien. Той пожертвував на кампанію Ives $2,5 млн.

Нагадаємо, праймеріз, під час яких, зокрема, обиратимуть і губернатора, відбудуться 20 березня.

 

Rauner оголосив три округи Іллінойсу зоною стихійного лиха

Губернатор Bruce Rauner оприлюднив декларацію, відповідно до якої округи штату Іллінойс Kankakee, Vermillion та Iroquois проголошені зоною стихійного лиха.

Як повідомляють, допомога штату, а саме човни, вантажівки, насоси, шланги та мішки з піском - вже на шляху до жертв повені у районах, які потерпали від сильних дощів. Дощі падали протягом минулого тижня.

Чиновники заявили, що ця декларація допоможе мешканцям таких міст, як Wateska, де багато будинків були затоплені водою.

Rauner відвідав Watseka у четвер ввечері й зустрічався з мешканцями, які були евакуйовані зі своїх домівок.

«Ми повинні згуртуватися під час надзвичайних ситуацій і надавати постійну підтримку та допомогу, оскільки ці громади потерпають від з паводків, що стають дедалі сильнішими», - заявив Rauner.

Губернатор також доручив Агентству управління в надзвичайних ситуаціях у штаті Іллінойс (IEMA) активізувати Центр із надзвичайних ситуацій штату в Springfield, щоб координувати персонал та активи штату. Вони необхідні для того, аби допомогти місцевим чиновникам захищати мешканців та найважливішу інфраструктуру.

IEMA постійно отримує оновлення прогнозів погоди та річні прогнози, а їхні співробітники перебувають у тісному контакті з працівниками Агентства управління в надзвичайних ситуаціях. Виконувач обов'язків директора IEMA Jennifer Ricker просить людей бути обережними під час руху в затоплених районах.

«Затоплені дороги можуть бути небезпечними, навіть смертоносними», - каже Ricker.

 

Депутати Іллінойсу розглянуть законопроект про зброю

Прихильники ідеї  контролю над зброєю вимагають, аби магазини вогнепальної зброї в Іллінойсі отримати ліцензії від штату. За їхніми словами, федеральне законодавство не гарантує, що покупці будуть правильно поводитися з товаром.

Сенат штату минулого року просунув законопроект, який вимагає обов'язкового ліцензування від продавців вогнепальної зброї. Проте, законопроект наразі перебуває на розгляді в Палаті представників. Невідомо, чи його взагалі приймуть. Насамперед - через опозицію, а саме депутатів, які є прихильниками вільного обігу вогнепальної зброї, повідомляє Chicago Tribune.

Вони стверджують, що ліцензування збільшить ціну при придбанні вогнепальної зброї на цілих $300. Щоб заспокоїти їх, демократи у Сенаті запропонували законопроект, аби обмежити вартість ліцензійних зборів до 1000 доларів терміном на п'ять років.

Законодавці переглянуть законопроект у зв'язку, зокрема, і зі стріляниною, що сталася 14 лютого у Parkland, штат Florida. Тоді загинули 17 осіб, ще майже стільки ж отримали поранення.

Деякі законодавці також закликають до прямої заборони на продаж напівавтоматичних гвинтівок, щоб запобігти масовим розстрілам. Проте, досі такі ініціативи неодноразово зазнавали невдачі в Іллінойсі.

Натомість, прихильники законопроекту про обов'язкове ліцензування зброї заявили, що більш поширеною проблемою є незаконне використання пістолетів у Чикаго.

«Ми реагуємо адекватно на випадки трагічної масової стрілянини, але щодня у моєму районі та Чикаго молоді люди вмирають через незаконне використання вогнепальної зброї», - заявив сенатор штату Don Harmon, D-Oak Park, автор законопроекту. «Я хотів би щось зробити, аби спробувати це зупинити».

Опоненти стверджують, що ті, хто продає зброю, вже отримали ліцензію від федерального Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, відповідно до якої вже було проведено перевірку закладу.

Todd Vandermyde - колишній лобіст National Rifle Association. Він презентує інтереси спілки продавців зброї Federal Firearms Licensees of Illinois. За його словами, новий законопроект може коштувати дуже дорого представникам малого бізнесу.

«У нас вже є федеральний стандарт ліцензування. Ми вважаємо, що він працює досить добре», - заявив Vander­myde.

ТНК заявляють про плани повернення своїх активів до США

Через шторм у Арканзасі та Кентуккі загинули, щонайменше, двоє осіб

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers