rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Візит владики Даниїла до Українського Православного Кафедрального собору святого князя Володимира

Відвідини Архієпископом Даниїлом Українського Православного Кафедрального собору святого князя Володимира 24-25 лютого 2018 року мали охопити кілька напрямків: святкування неділі Торжества Православ'я з громадою собору, участь у Загальних Річних Зборах парафії та відвідини школи українознавства при нашому соборі.

Title Title 

 

У суботу вранці, невдовзі після початку шкільного дня, учні та вчителі школи українознавства мали можливість особисто поспілкуватися з владикою Даниїлом, предстоятелем нашого собору. Владика Даниїл у супроводі о. Івана, настоятеля парафії святого князя Володимира, завітав до учнів усіх десяти класів і дошкілля, поспілкувався зі школярами та вчителями, а також вручив кожному особливу іконку. Кілька учнів виступили з цікавими номерами художньої самодіяльності та приємно вразили владику своїми талантами.

Title Title 

 

Після великої перерви всі учні, вчителі та батьки зібралися у храмі, де було відслужено панахиду на вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. Після завершення панахиди Архієпископ Даниїл поділився спогадами про своє перебування на Майдані у 2014 році та розповів про допомогу, яку Українська Православна Церква в США надала пораненим учасникам Майдану.

Title Title 

 

Після закінчення уроків владика приємно провів час у неформальному спілкуванні з учителями школи.

У неділю вранці у соборі святого князя Володимира було відслужено Божественну Літургію, яку очолив Архієпископ Даниїл у співслужінні з о. Іваном Лимарем, о. Іваном Шерестом, протодияконом Андрієм Фрончаком, семінаристом Миколою Зомчаком та вівтарними прислужниками.

Title Title 

 

Темою проповіді владики була християнська родина та виховання дітей. Владика Даниїл наголосив, що причинами теперішніх негараздів і трагедій у наших школах є, здебільшого, слабка або недостатня функція родини, а також те, що діти відчувають брак любові та уваги з боку батьків, а подекуди навіть і байдужість. Дорослі в багатьох випадках надають перевагу роботі та накопиченню матеріальних статків. А тому мало часу проводять зі своїми дітьми, не цікавляться їхніми проблемами, не беруть належну участь у вихованні.

Title Title 

 

Після завершення Служби Божої було відслужено Літію за Героїв Небесної Сотні та всіх наших Героїв. На знак вшанування Торжества Православ'я всі діти, вийшовши наперед, тримали святі ікони для вшанування нашими парафіянами і прихожанами.

 

Title
 

 

Після закінчення Божественної Літургії парафіяни собору зібралися у прицерковній залі для проведення Річних загальних зборів. На зборах обговорювалися наші успіхи та недоліки за минулий рік, а також плани на майбутнє. Наприкінці зібрання владика побажав новообраній парафіяльній Управі та всім парафіянам успішного року та плідної праці для Бога та на благо нашої української церкви.

 

Фото Олени Лимар

 

День Злуки в Чикаго 100 років проголошення незалежності України

SC Connection – чемпіони!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers