rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ ОБСЄ зафіксувала у промзоні Донецька майже 60 одиниць бронетехніки

ОБСЄ зафіксувала у промзоні Донецька майже 60 одиниць бронетехніки

Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували у промисловій зоні Донецька 28 танків та понад 30 одиниць броньованої техніки.

Про це інформує українська сторона СЦКК.

«Бойовики окупаційної адміністрації Російської Федерації, незважаючи на вимоги Мінських домовленостей щодо відведення важкої техніки та озброєння від лінії зіткнення сторін, продовжують нарощувати свій бойовий потенціал у населених пунктах, які тимчасово непідконтрольні уряду України. Зокрема, за інформацією СММ ОБСЄ, у промисловій зоні міста Донецьк, спостерігачами Місії було підтверджено факт розташування 28 танків та понад 30 одиниць броньованої техніки іншого призначення», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, за попередньою інформацією, у південно-західній частині населеного пункту Слов'яносербськ виявлено розташування 3 танків (Т-64), а на північ населеного пункту Амвросіївка - реактивну систему залпового вогню БМ-21 «Град».

«Українська сторона СЦКК розцінює зазначене як явне нехтування ватажками окупаційної адміністрації Російської Федерації положень Женевської конвенції, норм міжнародного права, Мінських домовленостей щодо заборони розміщення (застосування) у населених пунктах важкого озброєння та техніки», - наголошується у повідомленні.

Українська сторона СЦКК вкотре наголосила, що такі дії з боку проросійських найманців створюють небезпеку для життя та здоров'я мирних громадян, нормального функціонування підприємств та інфраструктури Донбасу.

 

Росія вже викачала з окупованого Криму 7,2 мільярда кубів газу

Росія з моменту анексії видобула в окупованому Криму і шельфі Чорного і Азовського морів 7,2 млрд куб. м природного газу і 222,6 тис. т газового конденсату і нафти.

Не менше, ніж 52% від загального обсягу видобутку природного газу на півострові - 3,757 млрд куб. м фейкове «унітарне державне підприємство Республіки Крим «Черноморнефтегаз» (прибрало до рук майно українського «Чорноморнафтогазу») видобуло на Одеському родовищі, в інтерв'ю 112.ua розповіла голова правління «Чорноморнафтогазу» Світлана Нєжнова.

На Одеському родовищі, крім пробурених Україною 11 свердловин, окупанти незаконно в 2014-2015 рр. пробурили ще 7 свердловин. З родовища «фейковий» «Черноморнефтегаз» викачав у 2014 році 971 млн куб. м природного газу, в 2015 році - 939 млн куб. м, в 2016 - 863 млн куб. м, в 2017 році - 984 млн куб. м. Всього на окупованому півострові в 2014 році було видобуто 2 млрд куб. м газу і 57,1 тис. т газового конденсату і нафти, в 2015 році - 1,84 млрд куб м природного газу, 61,1 тис. т газового конденсату і нафти, у 2016 році - 1,67 млрд куб. м газу і 53,4 тис. т газового конденсату і нафти, в 2017 році - 1,62 млрд куб. м газу і 51 тис. т газового конденсату і нафти.

Одеське родовище введено в експлуатацію в листопаді 2012 року і розташоване в економічній зоні України. За даними Державного балансу корисних копалин України станом на 1 січня 2014 року його початкові балансові запаси становили 21,1 млрд куб. м газу і 330 тис. т конденсату. До окупації «Чорноморнафтогаз» видобув на родовищі близько 470,3 млн куб. м природного газу.

Світлана Нєжнова розповіла, що на Одеському родовищі було встановлено 3 блок-кондуктори, прокладено 92 км підвідного трубопроводу (який поєднав родовище з півостровом). Планувалося також прокласти газопровід і до Безіменного родовища (розташоване поряд з Одеським), проект спільної розробки родовищ навіть був затверджений розпорядженням Кабміну (№ 302 від 05.03.2009). Однак, через анексію Криму ці плани реалізувати не вдалося.

 

Не минуло й року: НБУ підтверджує, що Гонтарева готова звітувати у Раді

У Національному банку підтвердили готовність голови НБУ Валерії Гонтаревої звітувати перед українським парламентом.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«У відповідь на запити медіа прес-служба Національного банку повідомляє наступне. Голова Національного банку Валерія Гонтарева вкотре підтвердила свою готовність звітувати перед українським парламентом», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку з посади голови НБУ. Відтоді вона перебуває у відпустці. До призначення нового очільника НБУ керує регулятором перший заступник голови Яків Смолій.

18 січня президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Гонтаревої.

5 лютого Комітет Верховної Ради з питань фінансової і банківської діяльності рекомендував парламенту підтримати проекти постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України та про звільнення Валерії Гонтаревої.

 

Труханова залишили у кріслі мера на час слідства

Солом'янський райсуд столиці не задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення від посади на період слідства мера Одеси Геннадія Труханова.

Відповідне рішення ухвалив суддя Дмитро Кратко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення мера Одеси Труханова Геннадія Леонідовича відхилити», - оголосив суддя.

Своєю чергою, прокурор САП Віталій Кравець наполягав, що відсторонення Труханова необхідне, щоб довести до завершення розслідування кримінального провадження.

У САП вважають, що Труханов вчинив злочин саме з використанням владних повноважень, а нині може впливати на свідків, знищувати чи спотворювати документи і перешкоджати слідству. Прокурор додав, що, найімовірніше, САП оскаржить дане рішення суду в апеляційному суді.

Нагадаємо, 13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, зокрема, чинному меру, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника Павла Вугельмана.

Солом'янський райсуд 15 лютого обрав Труханову та Вугельману запобіжні заходи у вигляді особистої поруки народних депутатів.

 

Зарплатні борги: у Мін'юсті лежать рішення судів на понад півмільярда

У Міністерстві юстиції лежать на виконанні рішення судів щодо стягнення заборгованості з виплати заробітної плати на суму понад півмільярда гривень.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко у відеоблогу, опублікованому на сторінці у Facebook.

«На жаль, в Україні є таке ганебне явище, як системна заборгованість представників бізнесу, господарського сектора перед своїми працівниками. Понад 2 млрд грн. - це борг наших підприємств і відповідних установ перед українськими громадянами. Тільки на виконанні в Міністерстві юстиції лежать рішення судів на суму в понад півмільярда гривень», - заявив Петренко.

Він підкреслив, що Міністерство юстиції визначило тему стягнення заборгованостей з виплати заробітної плати як пріоритетну в органах юстиції та виконавчої служби.

Окрім того, міністр юстиції розповів, як українцям захистити свої права і фіксувати факт порушень цих прав з боку роботодавців.

«Є два способи фіксації боргу роботодавця по нарахованій та невиплаченій заробітній платі. Це - позасудовий спосіб і судовий спосіб», - зауважив Петренко.

Якщо особа працює на підприємстві, їй нарахована заробітна плата й існує заборгованість з виплати заробітної плати, наголосив міністр, то ця особа має можливість звернутися до профспілки і комісії з розгляду трудових спорів, якщо такі є на підприємстві.

Своєю чергою, комісія зобов'язана розглянути таку скаргу в присутності робітника, представника профспілки, адвоката особи і винести рішення щодо стягнення з роботодавця відповідної суми боргу, пояснив Петренко.

«Дане рішення комісії є виконавчим документом, яке підлягає примусовому виконанню органами державної виконавчої служби. Маєте можливість після отримання такого рішення на руки протягом трьох місяців скерувати це рішення на виконання до державних органів державної виконавчої служби, і це рішення буде виконуватися в примусовому порядку», - наголосив Петренко.

Якщо на підприємстві комісія з розгляду трудових спорів не сформована, тоді є інший шлях захисту своїх прав і отримування заробітної плати - судовий, який дає можливість звернутися зі заявою про стягнення боргу в порядку наказного провадження, тобто, спрощеного порядку розгляду судом відповідного спору або заяви та звернення з позовом у судовому провадженні, яким можна скористатися в разі наявності спору з роботодавцем саме стосовно суми заробітної плати.

Суд зобов'язаний невідкладно розглянути таку справу та винести рішення, яке підлягає негайному виконанню органами державної виконавчої служби.

 

В Україні знімуть мультик «Цирк на дроті»

Держагентство з питань кіно уклало контракт з компанією «Борисфен - С» про надання ляльковому мультфільму «Цирк на дроті» стовідсоткової держпідтримки у сумі 1 млн 609 тис. 483 грн.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

«Проект цієї картини став одним з переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію фільму є Олег Педан. Продюсер - Володимир Слєпцов, художник-постановник - Ігор Котков, кінооператор - Ірина Сергєєва. Планується, що стрічка візьме участь у багатьох міжнародних фестивалях анімаційного кіно», - йдеться у повідомленні.

Фільм про те, як у дорослому світі іноді трапляються небезпечні, незрозумілі і просто заборонені предмети. Бува, дорослі й самі не можуть пояснити, чому це не можна, а те заборонено. І чомусь саме такі предмети викликають найбільший інтерес у дитини. Але ж у кожної, навіть злої речі є й добрий бік. Особливо, коли вона потрапляє в руки наївної, незіпсованої людини - дитини.

За словами автора мультфільму Олега Педана, «Цирк на дроті» планується створити у змішаній техніці - пікселяції з живими акторами і предметній анімації.

 

Новини фронту: окупанти обстріляли ЗСУ під Луганським зі 120-мм мінометів

Новини з фронту: окупанти з мінометів обстріляли житлові квартали Щастя

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers