rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Новини фронту: окупанти обстріляли ЗСУ під Луганським зі 120-мм мінометів

У вівторок, 27 лютого, впродовж дня в районі проведення АТО спостерігалася подальша активність російсько-окупаційних військ.

Як повідомляє прес-центр АТО у вечірньому зведенні, зокрема, агресор продовжував застосовувати по позиціях захисників України міномети різних калібрів.

«На Луганському напрямку противник проводив вогонь зі 120-мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів по позиціях біля населеного пункту Луганське. З мінометів калібру 82-мм ворог обстрілював опорні пункти сил АТО в районі Троїцького. По захисниках Новоолександрівки загарбники застосували 82-мм міномети, гранатомети різних видів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», - йдеться в повідомленні.

Загалом, від початку доби, зафіксовано 5 обстрілів сил АТО з боку окупантів. Унаслідок ворожого вогню у вівторок ніхто з українських військовослужбовців не постраждав.

У понеділок, 26 лютого, бойовики випустили по силах АТО понад півсотні мін великого калібру. Про це на брифінгу у вівторок повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк.

«З боку проросійських терористів зафіксовано обстріл з артилерійських систем калібру 152 мм околиць мирного селища у Попаснянському районі, Луганської області. Усі 5 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. Загалом, у наш бік було випущено 56 мін калібрів 120 та 82 мм», - йдеться в зведенні.

Зокрема, на Луганському напрямку противник 1 раз обстріляв наші позиції в районі Троїцького. Із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм ворог випустив у бік наших захисників 13 мін.

На Донецькому напрямку минулої доби противник відкривав вогонь по оборонних позиціях Збройних сил України 4 рази.

Під обстрілами з мінометів калібру 120 мм опинилися українські опорні пункти в районі населеного пункту Піски.

Двічі противник відкривав вогонь з мінометів 82 калібру по позиціях сил АТО в районі Лебединського.

Ще один ворожий обстріл зі стрілецької зброї зафіксований неподалік Кам'янки.

В одному випадку, аби вгамувати ворога, військовослужбовці Збройних сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонену Мінськими домовленостями зброю.

У понеділок жоден український військовослужбовець не загинув, однак троє бійців отримали поранення. Стан одного з них оцінюється як тяжкий.

 

ОБСЄ зафіксувала у промзоні Донецька майже 60 одиниць бронетехніки

Новини з фронту: окупанти з мінометів обстріляли житлові квартали Щастя

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers