rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ Виші можуть отримати на енергоефективні проекти 79 мільйонів євро

Міністерство освіти та науки починає другий етап конкурсу, в якому виші можуть отримати кошти на ремонт будівель. Загальна сума проекту складає 79 млн євро.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

«Почався конкурс для українських вишів до другої фази проекту «Вища освіта України», що спрямований на покращення енергоефективності університетів. Загальна вартість другої фази - 79 млн євро. Переможці відбору отримають кошти на реалізацію запропонованих ними проектів з поліпшення енергоефективності в адміністративних, академічних та дослідних будівлях, студентських гуртожитках, спортивних спорудах тощо», - йдеться у повідомленні.

Для участі у відборі потрібно до 15 квітня 2018 року надіслати анкету до МОН. Загальна вартість інвестиційних витрат за проектом, який пропонує університет, має бути не менше, ніж 5 млн євро. Як виняток, можуть бути розглянуті проекти меншої вартості, але не менш, ніж 3 млн євро. Заходи для реалізації проекту мають бути технічно та економічно виправданими. Відбір вишів, які отримають кошти на модернізацію, буде проводитися за участі зовнішнього технічного консультанта.

Цей проект МОН реалізує разом з Європейським інвестиційним банком та Північною екологічною фінансовою корпорацією. Загальна вартість проекту «Вища освіта України» становить 160 млн євро. Зараз міністерство реалізує першу фазу проекту, в межах якої у 7 вишах проведуть ремонти.

У МОН підкреслюють, що перед тим, як подавати проект на конкурс, вишам потрібно уважно ознайомитися з основними умовами фінансування, критеріями прийнятності проекту, критеріями відбору й оцінки. Вся інформація розміщена на сайті Міністерства освіти та науки.

 

Перший раз у перший клас: скасування вступних іспитів та інші новації

УКУ має наймудріших студентів і входить до трійки провідних університетів України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers