rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Лінія фронту: бойовикам дозволили бити з важкої артилерії по Світлодарській дузі

Командування бойовиків віддало наказ про застосування артилерії проти сил антитерористичної операції на Світлодарській дузі.

Про це ввечері, 13 лютого, повідомив прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

«У районі Світлодарської дуги, ймовірно, з власної ініціативи командування 3 та 7 мотострілецьких бригад противника віддало наказ на застосування артилерії калібру 122 мм проти сил АТО», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сили АТО залишають за собою право на відповідь.

Як повідомлялося, від початку доби 13 лютого станом на 18:00 у зоні АТО було зафіксовано чотири обстріли українських позицій з боку незаконних збройних формувань.

«На Луганському напрямку противник з мінометів калібру 120-мм стріляв по опорних пунктах сил АТО поблизу населеного пункту Троїцьке. Біля Новозванівки бойовики здійснили декілька пострілів з великокаліберних кулеметів. На Світлодарській дузі під ворожий вогонь з міномета калібру 82-мм та гранатометів різних видів потрапили оборонці Луганського. У цьому ж районі з гранатометів та великокаліберних кулеметів були обстріляні наші позиції неподалік Світлодарська», - йдеться в повідомленні.

Внаслідок обстрілів з боку бойовиків у понеділок у зоні проведення АТО загинув український військовий, ще двоє - поранені.

Про це заявив на брифінгу у вівторок речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

«Зі сумом повідомляю, що 12 лютого маємо втрату. Внаслідок ворожих обстрілів близько десятої години в районі проведення АТО загинув один наш захисник 1980 року народження. Ми висловлюємо співчуття рідним і близьким та бойовим товаришам нашого захисника. Окрім цього, внаслідок обстрілів двоє українських військових отримали поранення. Наших захисників було евакуйовано до військових мобільних шпиталів, стан здоров'я одного військовослужбовця задовільний, ще в одного нашого захисника - стан середньої тяжкості. Наразі їм надається вся необхідна кваліфікована медична допомога», - повідомив Гуцуляк.

 

Захист «беркутівців» хоче перекласти вину за вбивства на учасників Майдану

На лінії фронту бойовики гатять з мінометів і БМП: один боєць загинув, трьох поранено

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers