rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ КАРАТЕ

КАРАТЕ

Станіслав Горуна очолив світовий рейтинг каратистів

Львівський каратист Станіслав Горуна очолив світовий рейтинг у категорії куміте. На стартовому етапі Прем'єр-ліги у Парижі він здобув «бронзу». А ще очки, яких вистачило, аби піднятися на першу сходинку у ваговій категорії до 75 кілограмів.

На турнірі в Парижі Станіслав Горуна здолав п'ятьох візаві. Спортсмен зазначив: «Усіх ловив на моменті, на пересуваннях. У принципі, правильно спрацював практично з кожним. Бо майже всі бої провів «на нуль». Тобто, не давав зовсім на собі заробляти балів», - пише sport-oda.lviv.ua.

А горішком, який не вдалося розколоти, виявився японець. Спершу лідером був Станіслав, заробивши 3 бали ударом в голову. Але потім львів'янин припустився помилки. Розповідає: «Після свого попадання я зупинився, оскільки вважав, що бій буде зупинено, мені віддадуть бал. Але цього не зробили, японець продовжив свою атаку і відіграв бали назад ‒ 3:3. І потім на останніх секундах японець зумів взяти бал. Поєдинок закінчився з рахунком 4:3».

Однак, Горуна потрапив у «бронзовий» фінал, де зустрівся з представником Ірану та впевнено взяв гору. Станіслав ділиться думками: «Я виклався, сил вистачило, активно відпрацював увесь бій. З іранцем зустрічався раніше, вдавалось його перемагати. Тому я зорієнтувався, що з ним робити».

І хоча у Парижі львів'янин здобув третє місце, медаль не отримав. Пояснює: «Таке нововведення, що будуть нагороджувати лише переможців. Не знаю, чому так. Одним словом, це - невдале нововведення. Зчинився великий скандал. У Дубаї буде наступний етап Прем'єр-ліги, там нагородять призерів Парижа. Тобто, медалі нам таки дадуть».

Далі на каратиста чекає шалений графік. Лише до квітня львів'янин побореться за нагороди на п'ятьох стартах. Його тренер Антон Нікулін розповів: «Важливо не отримати травму. І цей відбірний цикл пройти на одному подиху. Тому зараз надзвичайно уважно працюємо з підготовкою спортсменів. І ще Станіслава взяла WADA на постійний антидопінговий контроль. Тому зараз маємо ще з тим певну проблему, бо треба заповнювати купу паперів».

Уже через тиждень Станіслав у складі збірної України вирушить до Іспанії на етап Серії-А.

 

ТЕНІС

Козлова і Костюк оновили особисті рекорди у рейтингу WTA

В оновленому 5 лютого рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) українка Катерина Козлова встановила особистий рекорд.

Завдяки виходу у фінал турніру WTA на Тайвані Катерина Козлова піднялася одразу на 20 рядків і оновила особистий рекорд - посіла 65-е місце у світовому рейтингу, повідомляє btu.org.ua.

Перша «ракетка» України Еліна Світоліна зберегла за собою третю позицію в рейтингу WTA. Вперше до десятки найкращих тенісисток світу потрапила німкеня Юлія Гергес.

За підсумками нового ігрового тижня сезону українські тенісистки здобули наступні позиції в ТОП-100 рейтингу WTA:

- Елінa Світоліна - 3 місце (5835 очок)

- Леся Цуренкo - 40 (1260)

- Катеринa Козлова - 65 (922)

- Катеринa Бондаренко - 80 (818)

Додамо, що прогрес у 58 рядків після перемоги на турнірі ITF в Австралії допоміг українці Марті Костюк вперше в кар'єрі увійти до ТОП-200 рейтингу - 185-е місце.

Нагадаємо, що після виступу на Australian Open-2018 15-річна українська тенісистка потрапила до 250 найсильніших тенісисток світу.

Тим часом перша «ракетка» України Олександр Долгополов зберігає 34 місце, Сергій Стаховський втратив три позиції. Про це повідомляє btu.org.ua.

За підсумками ігрового тижня українські тенісисти посіли наступні позиції в рейтингу ATP:

- Олександр Долгополов - 34 місце (1341 очко)

- Сергій Стaховський - 116 (498)

- Ілля Мaрченко - 212 (250)

Наразі Долгополов не готовий відновити виступи через проблеми з кистю руки, Марченко відновлюється після операції на плечі.

 

Ужиловський вийшов до 2 кола парної сітки турніру в Будапешті

Уродженець Кривого Рога Володимир Ужиловський у дуеті з поляком Гжегожем Панфілом впоралися зі стартовим бар'єром на тенісному турнірі ATP Challenger Tour у столиці Угорщини.

Українсько-польська пара вирвала перемогу у чехів Адама Павлашека та Зденека Колара - 7:6 (7:5), 1:6, 12:10, повідомляє BTU.org.ua.

У другому раунді суперниками Володимира і Гжегожа будуть лідери посіву - брати Марін і Томіслав Драганья з Хорватії.

Киянин Денис Молчанов виступить у Будапешті разом із представником Італії Андреа Арнабольді. Українсько-італійський тандем стартує матчем зі шведською парою Еліас Імер/Андреас Сільєстрьом.

Нагадаємо, минулої суботи Молчанов разом зі Сергієм Стаховським виграв у шведів (Сільєстрьом/Маркус Ерікссон) парний поєдинок у матчі Кубка Девіса.

 

ДЗЮДО

Єлизавета Каланіна у Португалії виграла Кубок Європи-2018 у вазі понад 78 кг

У португальському місті Одівелаш у неділю, 4 лютого, завершився Відкритий Кубок Європи з дзюдо серед жінок 2018 року.

Переможницею змагань у суперважкій категорії (понад 78 кг) стала українка Єлизавета Каланіна, яка у боротьбі за «золото» здобула перемогу над своєю співвітчизницею Галиною Тарасовою, якій дісталося «срібло», повідомляє Укрінформ.

Бронзовими призерами Відкритого Кубка Європи-2018 серед чоловіків, який паралельно проходив у Софії (Болгарія), стали українці Артем Лесюк (60 кг), Богдан Ядов і Каро Марандян (обидва - 66 кг), Данило Гуцол (100 кг) та Андрій Колесник (понад 100 кг).

 

ШАХИ

Ганна Музичук розділила третій приз на Gibraltar Chess Festival-2018

На Гібралтарі завершився великий міжнародний шаховий турнір Gibraltar Chess Festival-2018. Він проходив у десять турів за швейцарською системою. З першого до останнього туру тривала запекла боротьба за перемогу в чоловіків та жінок.

Традиційно брали участь у цих змаганнях і українські гравці, а саме випускники Львівського державного університету фізичної культури Василь Іванчук та сестри Анна і Марія Музичук, повідомляє ldufk.edu.ua.

На жаль, на відміну від попередніх років, цього разу успіх був не на їхньому боці. Лідер української чоловічої збірної Василь Іванчук, який на будь-якому турнірі може боротися за перемогу, цього разу був далекий від найкращої форми. Дві його поразки від індійських шахістів яскраво свідчать про це. Зокрема, у шостому турі Василь Іванович чорними здобув чудову позицію проти Чанди Сандіпана. Але два ходи перетворили партію спочатку на нічийну, а потім - на програшну. Також якось невпевнено він зіграв у восьмому турі проти Абхея Гупти і досить швидко поступився. А найкращу партію львів'янин провів (на жаль!) проти своєї землячки, екс-чемпіонки світу Марії Музичук. Білими він показав їй справжній майстер-клас. У підсумку, Василь набрав 6,5 очка з 10-ти можливих і розділив місця з 26-го до 49-го.

Боротьба за перемогу вийшла надто запеклою. Одного фаворита не було. Одразу з десяток гросмейстерів боролися за перший приз. Спочатку вперед вирвався американець Хікару Накамура, який здобув на старті п'ять перемог. Але розвинути успіх йому не вдалося - решту п'ять зустрічей Хікару завершив унічию. Розмірено просувався француз Вашьє-Лаграв, який теж здобув +5, але свої перемоги розподілив по дистанції. У підсумку, семеро шахістів розділили місця з першого до сьомого. Окрім Накамури та Лаграва, це були Ріхард Раппорт (Угорщина), Левон Аронян (Вірменія), Микита Витюгов (Росія), Майкл Адамс (Англія) та Ле Куанг Льєм (В'єтнам) - по 7,5 очка з 10-ти. Система коефіцієнтів визначила чотирьох найкращих, які в матчах плей-оф виявили переможця.

У півфіналі Аронян обіграв Раппорта - 2:0, а Вашьє-Лаграв - Накамуру - 2,5:1,5. Фінал на Гібралтарі став повторенням їхньої півфінальної сутички на Кубку світу. Як і тоді, переміг Аронян - 2,5:1,5. Словом, як написано в одному з оповідань: «Гра проходила зі змінним успіхом, але зранку всі гроші опинилися у шулера»! В даному випадку мається на увазі, що переміг, все ж таки, - найсильніший.

Не менш гострою була боротьба за жіночі призи. У ній брали участь сестри Музичук. Але гра в них складалася не найкращим чином. У першій половині змагань вони йшли серед лідерів у жіночому заліку, але потім справи погіршилися. Анна потрапила у нічийну серію. Причому, кілька разів вона мала перевагу, але не змогла її реалізувати. А в останній партії наполеглива гра на перемогу проти Йогана Саломона з Норвегії призвела до важкого закінчення, але тут українка проявила себе першокласною захисницею і змогла врятувати важкий коневий ендшпіль. У підсумку - 6 очок з 10-ти можливих і розподіл місць із третього до восьмого.

На півочка відстала її сестра Марія, в якої на рахунку чотири перемоги, але дві поразки. Вона розділила місця з дев'ятого до сімнадцятого. На рахунку одеситки Наталії Жукової 4,5 очка. А головна нагорода у жінок дісталася нев'янучій 54-річній шведці Піа Крамлінг - 6,5 очка.

 

ФУТЗАЛ

Збірна України здобула вольову перемогу над Румунією і вийшла до чвертьфіналу Євро-2018

Національна збірна України з футзалу провела у Любляні (Словенія) свій перший поєдинок на Євро-2018, в якому з рахунком 3:2 здобула вольову перемогу над командою Румунії й одразу вийшла до чвертьфіналу континентального форуму.

Турнір із трьома командами на груповому етапі має дуже багато підводних течій. Одна з них - румуни вже встигли ввійти в турнір, в той час, коли ми тільки «прощупували» і суперника, й атмосферу навколо. Як наслідок, перша чверть поєдинку виявилася просто гнітючою, пише ua-football.com.

Українці пропустили двічі, але що було ще гірше - «попливли» психологічно. Більш досвідчений суперник команду Олександра Косенка міг би покарати і ще не раз, але, на наше щастя, до перерви забити вдалося українцям завдяки стандарту, який вдало розіграв Королишин.

У другому таймі позначився вже інший нюанс «трьохкомандних» груп: для румунів це була друга гра майже за 50 годин, а ось ми були «свіженькими». У підсумку, з кожною хвилиною «жовто-сині» додавали в грі, а румуни - дедалі більше задихалися від постійної «біганини». Цього виявилося достатньо, щоб забити другий і зрівняти рахунок, хоч не без частки фарту в дальньому ударі Педяша не обійшлося.

В останні хвилини ризикнути вирішив наш суперник, перевіривши удачу на гру з п'ятим польовим. «Олл-ін» коштував румунам банкрутства: за 19 секунд до сирени українцям в особі Шотурми вдалося таки скористатися однією з енних історій, коли суперник опинився з порожніми воротами.

Футзал. Чемпіонат Європи-2018.

Фінальна частина. Груповий етап

Група С. Матч другого ігрового дня

Румунія - Україна - 2:3 (2:1)

Румунія: Тоніца, Янку - Ф. Матей, Ігнат, Савіо, Феррейра, М. Матей, Редуку, Чіреш, Олівейра, Стойка, Сеч, Чомо, Панзару.

Україна: Іваняк, Литвиненко, Ципун - Разуванов, Мик. Грицина, Мих. Грицина, Шотурма, Хамданов, Королишин, Шеремета, Журба, Білоцерківець, Лисенко, Педяш.

Голи: Савіо 5, Ігнат 11 - Королишин 20, Педяш 28, Шотурма 40.

Попередження: Ф. Матей 27, Чомо 30, Панзару 34 - Іваняк 9, Білоцерківець 17, Королишин 22, Хамданов 36.

 

КУЛЬОВА СТРІЛЬБА

На змаганнях у Мюнхені Павло Коростильов виборов дві нагороди

Близько 700 стрільців з 51 країни світу взяли участь у традиційних міжнародних змаганнях «H&NCup» зі стрільби з пневматичної зброї, що відбулися у Мюнхені (Німеччина).

У стрільбі з пневматичного пістолета на 10 м дві срібні медалі виборов у Мюнхені студент другого курсу Львівського училища фізичної культури Павло Коростильов, повідомляє ufk.lviv.ua.

У першому старті у фінальній дуелі Павло 0,3 очка поступився грузинському снайперові Цотне Мачаваріані, а в другому 0,1 очка - угорцеві Мілошу Татраю.

Серед гвинтівочної еліти випускник Львівського державного університету фізичної культури Олег Царьков, який також є вихованцем ЛУФК, у першому старті показав результат 627,3 очка і посів 14-е місце. У другому старті результат Олега у кваліфікації склав 631,9 очка - це новий рекорд України!

У фіналі Царьков вибув після першого кола і посів восьме місце.

 

ЛИЖНИЙ СПОТ

Марина Анцибор змогла відібратися на третю Олімпіаду після народження сина

Для української лижниці Марини Анцибор зимові Олімпійські ігри в Пхьончхані стануть уже третіми у кар'єрі.

Минулого року Марина народила сина. Його день народження відзначатиметься якраз під час проведення найголовніших зимових стартів чотириріччя - 16 лютого, повідомляє прес-служба НОК України.

«Завершальні тренувальні збори проходили в Казахстані на висоті понад тисяча п'ятсот метрів. У таких умовах організму дуже складно. Нас попереджали, що буде важко, так і було. До того ж, непрості погодні умови - 30-градусний мороз, але тепер легше адаптуватися до умов Пхьончхана, зокрема, і з огляду на часову різницю лише в 3 години між Казахстаном і Кореєю. На своїй третій Олімпіаді виступати значно легше, передусім, психологічно. Планую стартувати в 4-5-ти гонках», - прокоментувала завершальний етап підготовки до Ігор-2018 лижниця.

Олімпійські ігри-2018 у Пхьончхані (Республіка Корея) стартують у п'ятницю, 9 лютого.

Олена Шхумова: «Швидкості та адреналін «затягнули» у санний спорт»

Андрій Мандзій: «Німцям сани виготовляє BMW, а я свої роблю у гаражі»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers