rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп шкодує, що всі говорять тільки про Росію, а не про зростання зарплат

Трамп шкодує, що всі говорять тільки про Росію, а не про зростання зарплат

Доходи американців почали зростати, створюються робочі місця, але в США вважають за краще обговорювати так зване втручання Росії у вибори 2016 року. На це 3 лютого ввечері у своєму мікроблогу в Twitter поскаржився президент США Дональд Трамп.

«Чудові показники стосовно робочих місць, і, нарешті, через багато років підвищуються зарплати. Але ніхто навіть не згадує про це. Тільки Росія, Росія, Росія, незважаючи на той факт, що рік довготривалих пошуків не дав очікуваних результатів: не було виявлено жодної змови!» - написав він.

 

Високопосадовець США пішла у відставку через свої інвестиції

Бренда Фіцджеральд, директор Центру з контролю та запобігання хвороб США (CDC), пішла у відставку 31 січня, через день після того, коли видання Politico повідомило, що Фіцджеральд купувала акції тютюнових компаній. Інвестиції здійснювались після того, коли вона обійняла головну посаду в сфері захисту громадського здоров'я в США, повідомляє CNN.

Така інвестиція суперечить місії CDC, оскільки в США тютюнопаління залишається головною причиною смертей, яким можна було запобігти.

Фірджеральд своїми діями суперечила гаслу США «24/7 рятуємо життя, захищаємо людей», переконане видання.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, Фіцджеральд «купила на десятки тисяч доларів нових акцій, щонайменше, дюжини компаній». Преса і раніше уважно стежила за фінансовою діяльністю Фіцджеральд після того, коли вона інвестувала у фармацевтичні компанії Merck та Bayer, а також у страхову компанію в сфері охорони здоров'я Humana.

Сенатор Петті Мюррей заявляла минулого місяця про наявний «конфлікт інтересів» Фіцджеральд.

 

У Південній Кароліні зіткнулись пасажирський і товарний потяги

Дві особи загинули і 116 постраждали внаслідок зіткнення пасажирського на товарного потягів у штаті Південна Кароліна, США. Аварія сталася о 2:35 в ніч на 4 лютого поблизу столиці штату м. Колумбія.

Транспортна компанія «Амтрак» повідомила, що потяг номер 91 «Нью-Йорк - Маямі» зіткнувся з товарним потягом компанії CSX.

«Локомотив та кілька пасажирських вагонів зійшли з рейок. Там перебували 8 членів екіпажу і приблизно 139 пасажирів, є постраждалі», - йдеться у заяві транспортної компанії «Амтрак».

На місці аварії розлилося 19 тисяч літрів пального.

До рятувальних робіт долучилися волонтери та працівники Червоного Хреста. Рада з національної транспортної безпеки розслідуватиме інцидент.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп висловив співчуття у зв'язку зі зіткненням двох поїздів. Про це він написав у своєму Twitter.

«Мої думки та молитви разом з усіма жертвами масштабної аварії на залізниці у Південній Кароліні, що сталась сьогодні вранці. Дякую нашим неймовірним екстреним службам за допомогу, яку вони надали!» - написав Д. Трамп.

 

«Хімічну кастрацію» для сексуальних правопорушників пропонують вже у восьмому штаті США

Штат Оклахома може запровадити хімічну кастрацію як умову для звільнення сексуальних насильників. Відповідний законопроект у конгресі штату зареєстрував законодавець від Республіканської партії Рик Вест, передає «Голос Америки».

Якщо за документ проголосують, він зобов'язуватиме сексуальних правопорушників вживати медичні препарати, що знижуватимуть їхнє лібідо та рівень тестостерону. Таке зобов'язання має стати умовою звільнення.

Наразі не вказується, яких саме категорій правопорушників стосуватиметься ця вимога. У документі йдеться, що «хімічна кастрація» стане обов'язковою для ув'язнених за насильницьке сексуальне правопорушення. Винятком може бути, якщо суддя вирішить, що такі препарати не будуть ефективними для порушника, або якщо правопорушник як альтернативу вибере хірургічне втручання.

Наразі подібні заходи передбачені у законодавстві штатів Каліфорнія, Луїзіана, Монтана, Орегон та Вісконсин, Джорджія та Флорида, хоча їх застосовують рідко.

В Оклахомі законопроект, що дозволяв «хімічну кастрацію» для сексуальних правопорушників, був підтриманий законодавцями у 2002 році. Втім, тоді його ветував губернатор штату, назвавши цю ініціативу «дурною».

 

У Меріленді підстрелений гусак ледь не вбив мисливця

Мешканець США опинився в лікарні: йому під час полювання на голову впав мертвий гусак, передає Baltimore Sun.

Роберт Мілхаммер, 51-річний мешканець Крепо, в окрузі Дорчестер, штат Меріленд, полював з компанією біля річки Майлз 2 лютого приблизно о 5 годині ранку. Коли в небі пролетіла зграя гусей, мисливці почали стріляти з рушниці по птахах. Один гусак впав на голову Мейлхаммеру, після чого чоловік знепритомнів.

«Хтось із мисливської групи пострілом вбив гусака. Незрозуміло, хто саме це був», - зазначила прес-секретар поліції з питань природних ресурсів штату Меріленд Кенді Томсон.

Потерпілого було госпіталізовано з травмами голови.

 

Мішель Обама дала перше інтерв'ю у статусі екс-першої леді

«Все, що у нас є, це - надія», - сказала колишня перша леді США Мішель Обама, виступаючи на шоу «Еллен», повідомляє The Hill.

Перше інтерв'ю Мішель Обами після того, коли вона полишила Білий дім, вийде згодом, але до преси вже потрапили його тези.

«Люди бояться, але є і ті, кому подобається напрямок, яким рухається наша країна, тому я вважаю, що це робить нашу країну складною, оскільки тут є так багато різних людей, різного походження», - відповіла Мішель Обама на запитання, що б вона сказала тим, хто вважає, що світ став тепер «страшним».

«За вісім років у Білому домі я зрозуміла: щодня в нашому житті ми робимо це, і ми знаємо, що це робимо - ми співчуваємо, піклуємось одне про одного, і тому ми маємо багато спільного, - сказала Мішель Обама. - Це означає керувати через надію, а не через страх».

«Ми маємо бути нацією з відкритим серцем, і ми такими є», - додала вона.

«Тому продовжуймо жити щодня і забудьмо про те, що вони говорять у Вашингтоні. Це - не обов'язково ті, ким ми є.  Ми знаємо хто ми», - звернулась до глядачів Мішель Обама.

 

Тіллерсон розпочав латиноамериканське турне

Держсекретар США Рекс Тіллерсон у четвер вдень прибув до Мексики, його літак приземлився в аеропорту Мехіко, повідомляє телебачення Televisa.

З Мексики держсекретар почав тижневе турне Латинською Америкою, під час якого відвідає також Аргентину, Перу, Колумбію та Ямайку.

Заплановано зустріч Тіллерсона з президентом Мексики Енріке Пенья Ньєто і главою МЗС Луїсом Відегараем, окрім того, в Мехіко відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн Північної Америки (Мексики, США і Канади), за підсумками якого очікується заява для преси.

Як повідомив Держдеп, під час свого візиту Тіллерсон має намір порушити питання про ситуацію у Венесуелі, а також обговорити двосторонні, регіональні та глобальні зв'язки.

 

Половина військових баз США у світі наражаються на небезпеку

Нова доповідь Міноборони США вказує, що майже 50% військових об'єктів США загрожує цілий спектр ризиків через загрози, пов'язані зі змінами клімату, включно з екстремальними температурами, підтопленням та посухами. Про це повідомляє видання Time.

Доповідь Пентагону оприлюднено у відповідь на запит Конгресу на тлі скептичної позиції адміністрації президента Трампа щодо наукових досліджень про зміни клімату. Торік уряд США усунув проблему змін клімату з Національної стратегії безпеки.

Натомість, доповідь на основі опитування військових США на базах у різних частинах світу вказує на конкретні загрози щодо окремих баз та звертає увагу на бази, які зазнали збитків через погодні зміни, пов'язані зі змінами клімату.

Наприклад, бази на Західному та Східному узбережжях США та у Перській затоці зіштовхуються із загрозою затоплення через посилення штормів; базам у континентальній частині США, зокрема, у Каліфорнії та в американських преріях загрожує посуха; у гірських районах США небезпеку становлять лісові пожежі.

«Зміни клімату впливають на національну безпеку на кількох рівнях», - сказано в доповіді. - Зміни клімату потенційно можуть сформувати середовище, в якому ми діємо та суть наших завдань».

 

Поїзд з американськими законодавцями на борту зіткнувся з вантажною машиною у штаті Вірджинія

У південно-західному районі штату Вірджинія сталася аварія поїзда, в якому перебували республіканські законодавці з Вашингтона. Вони їхали до відпочинкового містечка у штаті Західна Вірджинія. Поїзд зіткнувся з вантажною машиною, яка перевозила сміття.

Білий дім повідомив, що жоден із законодавців та їхніх помічників не зазнали серйозних ушкоджень, але одна людина загинула і ще одна отримала поранення. Як повідомляється, людина, що загинула, їхала автомобілем. Високопоставлені службовці адміністрації підтримують зв'язок із залізничною компанією Амтрак і місцевими органами влади.

Президента Трампа ознайомлено з подробицями інциденту.

 

У США вдвічі скоротилася кількість спроб незаконного перетину кордону

Кількість спроб незаконного перетину кордону США і Мексики за останніх 12 місяців знизилася вдвічі, повідомив віце-президент США Майк Пенс, інформує сайт Білого дому.

«Я радий повідомити вам, що кількість незаконних перетинів нашого південного кордону зменшилася на понад 50% за останніх 12 місяців», - сказав Пенс, виступаючи у штаті Західна Віргінія.

За офіційними даними Служби митного і прикордонного контролю США, в 2017 фінансовому році (з жовтня 2016 до жовтня 2017 року) кількість затримань або відмов у пропуску через американо-мексиканський кордон стала найнижчою з 2012 року - трохи більше, ніж 415 тисяч, тоді як роком раніше цей показник склав 563,2 тисячі. За жовтень-грудень 2017 року зафіксовано близько 114,5 тисячі таких випадків, а за аналогічний період минулого року - 188,4 тисячі.

 

Торгова комісія Іллінойсу дозволила Nicor збільшити тарифи на газ

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers