rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Олег Березюк: «Допоки Україна і Польща будуть разом, Європа буде в безпеці»

Конструктивний альянс Польщі та України є наріжним каменем безпеки Європи, переконаний голова фракції «Об'єднання «Самопоміч» у парламенті Олег Березюк.

 

«Якщо Польща й Україна не порозуміються, Європа ризикує зануритися в безодню проблем, які будуть спровоковані віковічним ворогом демократії - східною деспотією. Це вже було в історії, і наслідком цього була велика війна в Європі, мільйони невинних жертв та справжнє фіаско демократії. Шкода, що цей урок пройшов повз частину польського політикуму», - зазначає народний депутат.

Україна, на думку Олега Березюка, на дії польської сторони повинна давати асиметричну відповідь: «Не можна провокуватися. З одного боку, ми повинні дати відповідь за усіма правилами дипломатії. І постановою від 6 лютого український парламент якраз і подає руку співпраці Сейму Республіки Польща та Сенату.

З іншого боку, для України показовим є галицький слоган першої половини ХХ сторіччя - «Наша сила - в нас самих. Світ належить до сильних». Нашою відповіддю має бути потужна боротьба з корупцією, розвиток економіки, посилення армії та оборонної промисловості. З такими людьми говорять і думають, перш ніж їх ображати і принижувати».

Олег Березюк нагадує - в кожної нації є свої герої, які не завжди задовольняють сусідів. «Але інтерпретувати та оцінювати сьогоднішні дії, користуючись інструментом минулого - це вузько. І це - неприпустимо.

Тому поляки мають шанувати своїх героїв, даючи їм оцінку, а українці шанують своїх героїв.

Політики в цей час мають відчувати себе частиною європейського фундаменту безпеки й усвідомлювати, що цей фундамент треба укріплювати, а не роздирати. У цьому - зрілість відповідальних громадян».

 

Прес-служба «Об'єднання «Самопоміч»

 

Казахстану можна, а Україні – ні?

Справжня мафія Росії. Іспанський погляд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers