rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Святкуємо \ 100 років Новітньої Української Державності

22-го січня українці всього світу святкують 100-річчя проголошення української державності.

Цього дня, 22-го січня 1918-го року, Четвертим Універсалом Українська Центральна Рада проголосила Українську Народну Республіку незалежною, вільною та суверенною державою.

Роком пізніше, 22-го січня 2019-го року, Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка Актом Злуки об'єдналися в єдину, незалежну та нероздільну державу. Сьогодні ця історична дата відзначається як День Соборності України.

Проголошення новітньої української державності сто років тому продовжило тисячолітню історію Українського державотворення - від стародавньої держави Київська Русь до Запорiзької Січі і до Четвертого Універсалу.

Український національно-визвольний рух продовжився і в 20-му сторіччі. Відновлення української державності було, врешті, досягнуто у 1991 році. В хороброму протистоянні іноземному деспотизму, мільйони життів було загублено в боротьбі українського народу за свої невід'ємні права на вільне життя та вибір своєї спільної долі. Сьогодні ми вшановуємо жертовність та внесок поколінь українських патріотів в боротьбу за свободу України.

Як це вже бувало багато разів впродовж історії, сьогодні незалежність України знову опинилася під загрозою з боку російського імперіалізму. Росія проводить жорстоку війну проти України та незаконно окуповує суверенну територію України в Криму та на Донбасі. Український народ знову вимушений захищати Батьківщину від іноземного тирана. І робить він це в єдності мети, рішучості та хоробрості.

На полі бою та в окопах східної України героїчні воїни Збройних сил України продовжують історичну боротьбу, захищаючи свободу країни. Ціна цієї свободи є надзвичайно високою. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тисячі українських героїв, які поклали свої життя, аби Україна залишалася вільною. Ми ніколи їх не забудемо. Вічная пам'ять.

Сьогодні, в цей визначний ювілей, ми знову підтверджуємо свою відданість Україні та українському народові. Тому що справедливість завжди перемагає зло, ми впевнені, що одного дня, дуже скоро, жовто-блакитний стяг знову замайорить над містами та селами Криму і Донбасу. Ми обіцяємо нашим сестрам та братам в Україні зробити все, що в наших силах, задля підтримання праведної боротьби за свободу. І ми молимо Бога захистити Україну.

Слава Україні!

Героям Слава!

Прес-служба Конґресу Українців Канади

 

У день сторіччя проголошення незалежності

100-річчя з дня народження Олеся Гончара і 50-річчя першого видання його «Собору». 80-річчя з дня народження Василя Стуса

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers