rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Газові фірми Януковича-молодшого перейшли під контроль вугільного барона Кононенка

ТОВ «Реконструкція технологічних свердловин» та ТОВ «Міжрегіональна газова компанія», які раніше належали структурам Олександра Януковича, перейшли під контроль Віталія Кропачова.

Про це пише «Олігарх».

Фірма «МГК» у 2011-2013 роках отримала спецдозволи на користування п'ятьма газоносними площами в Харківській та Луганській областях. Йдеться про Нижньортищевське, Сиротинське, Золотаревське, Сербське і Бараніковське родовища. Перші чотири родовища фірмі передала шахта ім. Засядька.

«РТС» отримала в 2011 році спецдозволи на роботи на Південно-Євгеніївській та Чабановській площах, що неподалік лінії фронту в Луганській області.

За часів Януковича фірми «РТС» та «МГК» були оформлені на тодішнього депутата Донецької міськради Едуарда Слинька, який раніше очолював компанію «МАКО» президентського сина Олександра Януковича. Він нині переховується від правоохоронців за кордоном.

Після зміни влади обидві фірми були переписані на кіпрську «IGC Holding Limited. А наприкінці минулого листопада власником стала інша компанія з Кіпру - «Ікслеймер Велью лтд». Її бенефіціаром вказаний Роман Соломський, який прописаний у Донецькій області, в місті Торез (нині місто Чистякові, непідконтрольне українській владі - «НГ»).

Після зміни власника «МГК» перереєстроване за новою адресою: м. Київ, вул. Хмельницького, 26, офіс 408. У цьому ж будинку розташований офіс бізнесмена Віталія Кропачова, якого ЗМІ називають представником в енергетичному секторі першого заступника голови парламентської фракції БПП Ігоря Кононенка - давнього бізнес-партнера президента Петра Порошенка. «Ікслеймер Велью лтд» є власником ТОВ «Енергетична компанія «Укргідроенерго», яким раніше володіла донька Кропачова - Юлія, а директором був згаданий Соломський. Як і останній, Кропачов також родом з Тореза.

Після зміни власників «МГК» та «РТС» офіційно об'єднані в групу компаній «IGC Group».

Від «Наших грошей»

Раніше стало відомо, що чверть акцій вуглезбагачувальних фабрик «Україна» та «Росія», яким володіло ТОВ «ДРФЦ» з угрупування Олександра Януковича, перейшли під контроль ТОВ «Укрдонінвест» Юлії та Віталія Кропачових. Рештою акцій цих двох фабрик досі формально володіє «ДРФЦ», який офіційно належить віргінському офшору «Сароне холдінгс лімітед» (кінцевий бенефіціар Зое Грегоріу з Кіпру). «ДРФЦ» також вважається власником 100% акцій ПрАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Мирноградська», однак ЗМІ пишуть, що ця фабрика теж перейшла у володіння структур Кропачова.

Наприкінці 2015 року Державна служба геології та надр намагалася анулювати ліцензію «МГК на Нижньортищевське родовище через невиконання фірмою зобов'язань щодо графіка робіт. Але рішення про анулювання дозволу було скасовано за допомогою суду. В жовтні цього року Державна служба геології та надр (Держгеонадра) знову зупинила дію спецдозволів «МГК», після чого у компанії змінився власник.

Група «IGC Group» вказала своєю адресою вул. Хмельницького, 26, в Києві.

 

Джерело: «Наші Гроші»

Прокуратура хоче відібрати у чиновника часів Черновецького приміщення фонтану на Хрещатику

«Прокладка» поділила 380 мільйонів на причал у Миколаєві між офшорниками і голландцями

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers