rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Вулиці Чикаго освітлюватимуть світлодіодні лампи
Title  
 Фото з офіційного сайта Чиказької міськради
(https://www.cityofchicago.org)
 

Відтепер західна частина Чикаго вночі світитиметься інакше, ніж зазвичай. У департаменті транспорту Чиказької міськради вирішили обладнати вуличні ліхтарі світлодіодними лампами.

Раніше всі ліхтарі були обладнані застарілими натрієвими лампами високого тиску. Нові лампи будуть продукувати яскраво-біле світло, тим часом як натрієві випромінювали яскраве помаранчево-біле.

Перших 17 тисяч ламп уже освічують вулиці на півдні та заході Чикаго.

«Це - чудова можливість освітити вулиці», - вважає чиказький олдермен Chris Taliaferro, який презентує 29 район. «Це означає освітлення кожного закутку вулиці, тому я думаю, що це також зменшить кількість злочинів у цьому районі».

Для міста світлодіодні ліхтарі - також чудовий спосіб заощадити кошти, оскільки вони споживають на 50-60% менше електроенергії, ніж натрієві лампи.

Існує ще одна перевага, яка допоможе місту заощадити на витратах на технічне обслуговування.

«Кожна з цих ламп має вузол, який зв'язується з нами у центральній мережі, і ми отримуємо сигнал, увімкнута ця лампа чи вимкнена», - розповів Dan Burke, головний інженер Департаменту транспорту Чикаго.

Проект, який також передбачає заміну декоративних ліхтарів за чотири роки, обійдеться місту у 160 мільйонів доларів. Міська влада позиціонує заміну ламп на світлодіодні як інвестування не тільки у свою інфраструктуру, але й у мешканців Чикаго.

Понад половина ліхтарів будуть обладнані новими лампами вже незабаром.

«Ми вирішили, що хочемо, аби чиказькі світильники були створені мешканцями Чикаго. Відтак, ми вирішили, що будемо брати участь у процесі створення ламп на місцевому рівні та наймати працівників у громаді», - зауважив Joshua Davis з компанії Lyons View Manufacturing.

«Я радий бачити молодих афро-американських чоловіків з південної та західної частин міста, які виготовляють ці лампи і встановлюють їх», - каже олдермен Walter Burnett. «Це - перемога, взаємовигідна ситуація».

Lyons View також пропонує роботу колишнім правопорушникам, заявив мер Rahm Emanuel. Вони також залучені до процесу створення світлодіодних ламп.

Sessions скерував до Чикаго ще трьох федералів, аби прокуратура ефективніше боролася зі злочинцями

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers