rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп закликав кинути до в’язниці помічницю Клінтон

Трамп закликав кинути до в'язниці помічницю Клінтон

Президент США Дональд Трамп закликав ув'язнити помічницю Гілларі Клінтон, яка пересилала секретні внутрішньовідомчі електронні листи на приватний комп'ютер і з нього. Про це глава держави написав на своїй сторінці в Twitter.

«Безчесну помічницю Гілларі Клінтон, Хуму Абедін, звинувачують у недотриманні нею елементарного протоколу безпеки. Вона вклала секретні паролі в руки іноземних агентів... Посадити!» - закликав Трамп.

Раніше стало відомо, що Абедін надсилала листи з комп'ютера, до якого також мав доступ її колишній чоловік, американський конгресмен Ентоні Уінер.

 

У штаті Каліфорнія відтепер можна законно придбати і палити марихуану

З першого дня нового року у найбільшому й найбагатшому штаті США - Каліфорнії - можна зовсім легально палити рекреаційну марихуану. Каліфорнія стала шостим з 50 американських штатів, включно зі столицею країни, Вашингтоном, де можна палити «траву», пише «Голос Америки». Парадоксальним хіба є те, що федеральний уряд і далі вважає продаж і зберігання цієї наркотичної субстанції федеральним злочином. Іншими штатами, де можна придбати і курити марихуану, є Колорадо, Вашингтон, Орегон, Аляска і Невада.

У зв'язку з легалізацією марихуани Каліфорнією, яка нараховує 39 мільйонів населення, понад 20% американців тепер живуть у штатах, де цей наркотик продається не лише для медичного застосування.

Проте, початковий продаж марихуани в Каліфорнії може бути дещо обмежений порівняно з тим, що може змінитися протягом найближчих місяців. Лише приблизно 90 бізнесів придбали ліцензії, які необхідні для продажу марихуани з початку року. І жодного з них немає в найбільшому місті штату, Лос-Анджелесі, або в третьому за величиною Сан-Франциско.

Також у Каліфорнії працедавець уже не може запитувати кандидата на роботу про його попередню зарплату. У штаті Нью-Йорк працівники можуть взяти чотиритижневу відпустку, щоб заопікуватись немовлям або адаптованою дитиною, чи хворим членом родини.

У штаті Іллінойс домашні тварини, як і діти, вважатимуться спільною власністю у випадку розлучення подружжя, і чоловік або дружина можуть просити суд надати їм право опікуватися ними.

 

У Нью-Йорку горіла багатоповерхівка, є постраждалі

У Бронксі, в американському штаті Нью-Йорк, спалахнув чотириповерховий будинок. Про це повідомляє Fox 61.

Пожежа виникла на першому поверсі будівлі в меблевому магазині. За словами пожежників, квартири розташовані над магазином.

За даними AP на 2 січня, 12 людей постраждали. В якому стані вони перебувають, невідомо.

Адміністрація Трампа звільнила членів Президентської ради з питань ВІЛ-СНІДу

Адміністрація Трампа звільнила решту членів Президентської ради з питань ВІЛ-СНІДу, яка відома як PACHA.

Минулого тижня члени комісії отримали лист, в якому сказано, що їх призначення до ради скасовано з негайним результатом. Про це повідомила газета The Washington Post.

Раду було встановлено у 1995 році за адміністрації президента Клінтона, щоб вона допомагала порадами в справі лікування ВІЛ-СНІДу.

Шестеро членів ради, незадоволені діями Білого дому щодо політики, подали у відставку ще у червні. Одним з них був Скот Шеттс, юрист організації Lambda Legal, яка допомагала порадами громаді ЛГБТ.

Тоді в тижневику Newsweek він написав, що президент Трамп «просто не дбає» про людей, які живуть з вірусом імунодефіциту людини. Шеттс сказав, що адміністрація Трампа «просуває законодавство, яке завдає шкоди людям з ВІЛом та зупиняє або скасовує важливі досягнення, зроблені в боротьбі з недугою».

У п'ятницю він заявив газеті The Washington Post: «Переломним моментом для мене був підхід президента до програми Obamacare, яка важлива для людей з ВІЛом, таких, як я».

Шеттс заявив у Newsweek, що більшість громадськості не обізнана з тим, що лише 40% людей з ВІЛ-СНІДом у США спроможні придбати медикаменти, які зберігають життя, доступні уже протягом понад 20 років. І що неприйнятне, щоб президент не знав про ці факти, створюючи уряд, який не приділяє боротьбі з епідемією належної уваги, або запроваджує політику і підтримує законодавство, що перекреслить здобутки, досягнуті протягом останніх років».

Згідно з офіційним повідомленням, Міністерство охорони здоров'я і соціальних служб США шукає кандидатів на членів нової ради.

 

The Washington Post: рівень видобутку нафти у США майже досяг рекордних показників

Рівень видобутку «чорного золота» в США майже досяг рекордних показників у 2017 році, склавши, у середньому, 9,6 млн барелів на день. Про це у понеділок повідомила газета The Washington Post.

Одне з найбільш авторитетних видань у світі нагадало, що найбільше нафти у США видобували у 1970 році - понад 10 мільйонів барелів на день.

За інформацією WP, підвищення обсягів видобутку відбулося, насамперед, внаслідок удосконалення технології розробки бітумінозних сланців. «Для отримання прибутку від виробництва сланцевої нафти необхідно, щоб світові ціни на нафту коливалися в межах від 55 до 60 доларів США за барель, - продовжує The Washington Post. - Зростання ж світової економіки та обмеження видобутку, встановлені Росією і країнами ОПЕК, сприяли тому, що ціни на нафту перевищували 60 доларів за барель».

«Великі родовища сланцевої нафти є в штатах Техас, Монтана, Північна Дакота, Оклахома, Колорадо, Вайомінг, в деяких районах штату Небраска», - повідомляє газета. Крім того, підписаний 22 грудня минулого року президентом Дональдом Трампом законопроект про податкову реформу відкриває двері для розробки нафтових родовищ в Арктичному національному заповіднику на Алясці, додає видання.

«Підвищення в США середнього рівня видобутку до 10 млн барелів на день здавалося неможливим ще декілька років тому, - вказує The Washington Post. - Так, у вересні 2005 році видобувалося 3,8 млн барелів на день, у вересні 2008 року - стільки ж».

Як підкреслює газета, «щоденна потреба США в нафтопродуктах становить майже 20 млн барелів». «Зростання видобутку не перетворює США в країну, яка не залежить від імпорту нафти, але зараз у нас є багато недорогих природного газу і нафти. І ми вже почали експортувати газ», - наводить видання слова віце-президента вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень Френка Веррастро.

 

Через мороз у -10 у столиці США активовано надзвичайний план

Через очікуване похолодання до мінус 15-10 градусів за Цельсієм у столиці США активовано «Надзвичайний план на випадок холоду».

Про це повідомила мер Вашингтону, округ Колумбія, Мюріель Баузер, передає «Голос Америки».

Бути надворі в таку погоду - просто дуже холодно, вважають у мерії.

«Протягом надзвичайних холодів дуже важливо дбати про безпеку одне одного. Зараз саме час телефонувати на гарячу лінію притулків, якщо ви бачите, що хтось є безхатьком і перебуває на вулиці, потурбуватись про сусідів, які, можливо, потребують вашої допомоги», - йдеться в зверненні мера.

 

У Нью-Йорку керівник балетної трупи пішов з посади

Художній керівник New York City Ba­llet Пітер Мартінс заявив про намір піти зі своєї посади у зв'язку зі звинуваченням у домаганнях. Про це повідомила в понеділок газета The New York Times.

Журналісти ознайомилися з листом, який 71-річний Мартінс надіслав керівній раді балету. У посланні йдеться, що балетмейстер «заперечує і продовжує заперечувати свою причетність до будь-яких подібних порушень». Мартінс запевнив, що повною мірою співпрацює з учасниками розслідування і висловив упевненість у тому, що його непричетність буде доведена.

«Я заперечував і продовжую заперечувати, що є чи був якимось чином причетним до подібних випадків неналежної поведінки», - написав 71-річний Мартінс у листі, інформуючи раду директорів про своє звільнення.

Голова ради директорів Чарльз Шарф подякував Мартінсу за його внесок у роботу трупи, зазначивши, що рада «дуже серйозно ставиться до звинувачень» проти нього. Шарф повідомив, що розслідування, ймовірно, буде незабаром завершено. За його словами, найближчим часом створять комітет, який займеться пошуками нового художнього керівника.

«Рада серйозно ставиться до звинувачень, які висунуті проти нього (Мартінса - Ред.), і ми очікуємо, що незалежне розслідування з цього приводу буде незабаром завершено», - заявив Шарф.

На початку грудня 2017 року керівник балетної трупи New York City Ballet Пітер Мартінс пішов у тимчасово вимушену відпустку. Це сталося після того, коли нью-йоркська трупа отримала анонімний лист із звинуваченнями в домаганнях на його адресу. Після цього було розпочато внутрішнє розслідування, для проведення якого найняли незалежну юридичну фірму.

 

Путін написав Трампу новорічного листа

У новорічній телеграмі до президента США Дональда Трампа російський президент Володимир Путін стверджує, що «конструктивний діалог між нашими країнами має важливе значення для глобальної стабільності», пише «Голос Америки».

Кремль заявив у суботу, що Путін у своєму святковому привітанні, адресованому президентові Трампу, наголосив, що Росія та США можуть розвинути «прагматичну співпрацю, спрямовану на довготермінову перспективу» на основі «рівності та взаємоповаги».

Путін зазначив, що «розвиток конструктивного російсько-американського діалогу особливо важливий для зміцнення стратегічної стабільності у світі та пошуку оптимальних відповідей на глобальні загрози та виклики».

Зв'язки між Москвою та Вашингтоном впали до найнижчого рівня з часу закінчення «холодної війни», після приєднання Криму до Росії в результаті агресії проти України та після звинувачення, висунутого Москві, про втручання в президентські вибори в США минулого року.

 

Ніагарський водоспад опинився у полоні криги

Title 

Ніагарський водоспад опинився у полоні криги. За прогнозами синоптиків, температура у регіоні триматиметься на рівні приблизно 10 градусів морозу і наступного тижня, передає Бі-Бі-Сі.

Востаннє водоспад на кордоні США і Канади повністю замерзав у січні 2014-го, коли температура опустилася до 19 градусів морозу.

Сотні тисяч зустріли Новий рік на Таймс-Сквер – попри рекордні морози

2018 рік стане для Іллінойсу роком виборів та резонансних судових справ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers