rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В Іллінойсі почав діяти закон про злочини, вчинені на ґрунті ненависті

Генеральний прокурор Lisa Madigan заявила, що закон про злочини на ґрунті ненависті в Іллінойсі почав діяти 1 січня. Madigan ініціювала цей законопроект, щоб краще захистити мешканців Іллінойсу від злочинів на ґрунті ненависті.

Законопроект прийняла Генеральна Асамблея за підтримки представників обох партій

Авторами законопроекту 3711 (закон 100-0197) є член Палати представників Litesa Wallace та сенатор Omar Aquino. Ідея створити такий законопроект виникла через збільшення у країні кількості злочинів, зумовлених ненавистю, на основі релігії, раси, національного походження, гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації після виборів, які відбулися у 2016 році. Новий закон розширює перелік злочинів, за якими може бути порушено справу як за злочини, вчинені на ґрунті ненависті. Він також має запобігати дедалі більшому використанню технологій під час атаки жертв.

Зокрема, новий закон додає злочини, пов'язані з кіберсталкінгом (використання Інтернету для переслідування або домагань до людини, групи людей або організації), передання нецензурних повідомлень та певні акти залякування до переліку злочинів, за якими можуть бути висунуті звинувачення та за які настає відповідальність як за вчинення злочину на ґрунті ненависті. Закон також гарантує, що жертви злочинів на ґрунті ненависті мають можливість подати цивільний позов у відповідь. Він дозволить суддям накладати цивільні покарання на правопорушника.

«Протягом минулого року кількість злочинів, учинених на ґрунті ненависті, збільшувалася із загрозливою швидкістю. Ми не повинні миритися зі злочинами, вчиненими окремими особами, які мотивовані ненавистю або упередженням до інших, виходячи з їхньої раси, релігії, національного походження, гендерної ідентичності або сексуальної орієнтації», - вважає Madigan. «Забезпечуючи кращий захист жертвам цих страшних злочинів, цей закон дає чітко зрозуміти, що в Іллінойсі немає місця для ненависті».

Відповідно до даних чиказької поліції за 2016 рік, кількість злочинів, учинених на ґрунті ненависті, досягла п'ятирічного максимуму.

На початку 2017 року Anti-Defamation League (ADL) оприлюднила дослідження, яке демонструє значне 85-відсоткове збільшення кількості антисемітських інцидентів, серед яких - напади, вандалізм та переслідування - протягом першого кварталу 2017 року порівняно з тим же періодом у 2016 році. ADL також виявила, що антисемітські інциденти у неєврейських початкових, середніх та вищих школах збільшилися на 106%, а в соціальних мережах через кожних 83 секунди з'являється нове антисемітське повідомлення.

Закон підсилює Illinois Hate Crimes Act, а саме:

Розширює захист від злочинів на ґрунті ненависті - щоб зменшити кількість злочинів, під час яких використовують сучасні технології для атаки жертви. У цьому законі також доповнено перелік існуючих злочинів, за вчинення яких відбувається притягнення до відповідальності як за злочини, вчинені на ґрунті ненависті. До переліку, зокрема, ввійшли нав'язливе переслідування, кіберсталкінг, передання нецензурних повідомлень та деякі акти залякування.

Забезпечує усіх жертв злочинів на ґрунті ненависті цивільними засобами правового захисту. Згідно зі законом Іллінойсу про злочини на ґрунті ненависті, телефонні переслідування, переслідування за допомогою електронних повідомлень та хуліганство не є підставою відкриття цивільної справи. HB 3711 закриває цей пробіл.

Дозволяє суддям накладати цивільний штраф у розмірі до $25 000 доларів за кожне порушення.

Надає Генеральному прокуророві повноваження правоохоронних органів цивільного характеру. Іллінойс приєднається, щонайменше, до шести інших штатів, де генеральні прокурори мають подібні повноваження.

У лютому минулого року Генеральний прокурор Madigan скликала зустріч з лідерами правозахисних організацій, аби обговорити вплив федеральних урядових наказів на майже 2 мільйони іммігрантів, які живуть у штаті Іллінойс. Під час цієї зустрічі Madigan та лідери правозахисних організацій обговорили необхідність збільшення захисту від злочинів на ґрунті ненависті. У результаті, Madigan ініціювала відповідний законопроект.

Civil Rights Bureau Генерального прокурора Madigan захищає громадянські права всіх мешканців Іллінойсу. Бюро забезпечує виконання законів про громадянські права, які забороняють дискримінацію, прагне зміцнювати закони про громадянські права та бере участь у програмах підтримки громад. Бюро також вивчає скарги, які стосуються випадків дискримінації у житлово-комунальному господарстві, громадських приміщеннях, у сфері зайнятості та фінансових питаннях.

Генеральний прокурор Madigan закликала людей звертатися до її офісу і повідомляти про випадки дискримінації чи домагання. Усі скарги можна надіслати на гарячу лінію із питань громадянських прав за номером телефону: 1-877-581-3692.

 

Трамп закликав кинути до в’язниці помічницю Клінтон

2018 рік стане для Іллінойсу роком виборів та резонансних судових справ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers