rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Релігія і політика \ Отець Тарас Милян: «Гроші – це не єдиний спосіб, щоб чинити милосердя!»

Що означає благодійність для українців? Чи готові ми жертвувати свої кошти та час для потребуючих? Відповіді на ці та інші запитання шукали у програмі «Відкрита Церква. Діалоги» у розмові з о. Тарасом Миляном, директором Фундації духовного відродження Львівської архієпархії.

«Українці хочуть робити добро! Проте, вони бажають знати, як це добро діє, та активно брати участь у процесі. Багато молодих хлопців і дівчат намагаються «доторкнутися» до того, кому допомагають.

Гроші - це не єдиний спосіб чинити добро. Час - найцінніше, що ми маємо. Він вартісніший, ніж гроші. Тому, присвячуючи свій час добрій справі, ми насправді даємо значно більше від тих, хто виділяє кошти.

Не варто давати іншим непотрібні речі. Якщо вони непотрібні мені, то чи будуть потрібні іншому? Можливо, є речі, які ми не використовуємо, і тоді це справді варто віддати тому, хто потребує.

Є багато дітей навколо нас, які живуть у неблагополучних сім'ях, де батьки не можуть або не хочуть ними опікуватися. Не обов'язково чекати свята Миколая, щоб їм допомогти. Треба бути миколаями протягом року.

Найкраща допомога людям, яким не знаєш, як допомогти, - поручати їх Богові і молитися за них.

Завдання Церкви - благовістити та проголошувати Євангеліє. Якщо священик піде в бізнес, то він перестане бути священиком. Душпастир має об'єднувати людей, допомагати зустрітися тому, хто має, з тим, хто потребує.

Будь-які пожертви слід приймати з розумом. Потрібно вважати, щоб жертводавець не використав нас для злих цілей і ми не стали його «рабами».

Є чимало освітніх, культурних, духовних сфер, які не можуть cамі заробляти. Проте, слід розуміти, що ті люди, які користуються цими сферами і підтримують їх, вкладають у власний розвиток.

Українці дуже щедрі, і досвід Фундації духовного відродження це підтверджує. За п'ять років діяльності ми не отримали жодного гранту від закордонних благодійних організацій. Усе, що робимо, - за кошти українців з усього світу!

Традиція бути меценатом має передаватися, насамперед, від батьків, а не від держави. Ми маємо надіятися на себе й об'єднуватися, щоб разом зміцнювати державу.

У свідомості молодих українців зараз закладено: не просто бути мільйонером, а жити гідно! Сьогодні є доволі багато заможних людей, які розуміють, що повинні вкладати в освіту, у виховання, або в щось нове, що згодом принесе свій плід».

Джерело: Офіційний інформаційний ресурс Української Греко-Католицької Церкви

 

Владика Богдан (Манишин): «Війна консолідувала наш народ та мобілізувала Церкву»

«Україна вистояла!» – Глава УГКЦ про найважливіше у 2017 році

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers