rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Білоруські добровольці, що заступили собою Україну, потребують допомоги!

Шановна українська громадо, патріоти Білорусі звертаються до вас із проханням про допомогу.

Йдеться про долю білоруських добровольців, які в складі тактичної групи «Білорусь» захищають незалежність України в окопах Донбасу.

Незважаючи на обіцянки вирішити питання громадянства для всіх іноземців, які брали участь у військових діях, це питання досі лишається відкритим тоді, коли у наших патріотів закінчується термін перебування в Україні. Іншими словами, їх чекає безумовна депортація в Білорусь з усіма негативними наслідками, або у безвість, у невідомість. Якщо ми не підтримаємо своїх героїв, то хто ж тоді це зробить за нас?!

Списки наших хлопців на отримання громадянства лежать в Адміністрації президента ще з 2015 року. Але чи дочекаються наші земляки належного вирішення їхньої долі?

Для цих хлопців поняття честі та гідності - не порожній звук.

Зброю вони взяли до рук не для того, щоб грабувати. Вони - з тих білорусів, для яких не буває чужого горя.

Тому закликаю вас обговорити це питання і вирішити, що саме потрібно зробити в цьому напрямку. Ми просимо український народ не ставити на одну дошку зрадницьку політику офіційної влади Мінська і нас, простих громадян Білорусі. Запевняємо, що ми завжди будемо побратимами українського народу у святій боротьбі за волю України та її кращу долю. Наша спільна свобода від Москви сьогодні здобувається на війні. Свій внесок в цю боротьбу ціною власного життя роблять наші білоруські патріоти.

Як тут не згадати, що частина бійців з Білорусі отримали медалі Української православної церкви Київського патріархату «За жертовність і любов до України», дехто посмертно. Нині настав час, аби заслуги цих звитяжних вояків помітила не лише українська церква, а й українська держава.

Українці, ми вам - не вороги. Нас із вами пов'язує Дніпро, яким, як по артерії, тече наша й ваша кров, котру ми не раз протягом сторіч разом проливали проти спільних ворогів.

Слава Україні! Живе Білорусь!

 

З повагою,

голова Спілки білорусів Німеччини
Явген Мурашко

 

Хто більше потрібен українській владі? Журналісти чи «тітушки»?

Про необхідність Народної служби безпеки та охорони

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers