rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Зовнішність на мільйон: навіщо у косметології коштовності

Якось в одній з єгипетських гробниць археологи знайшли цікавий рецепт «вічної молодості». Доступний він був виключно багатіям: їм пропонувалося потовкти на порох рубіни, сапфіри, гранати та перли і вживати чарівний порошок по щіпці щодня. На щастя, сьогодні існують не такі дорогі і значно приємніші способи продовження молодості.

Золото

Золото не зазнає руйнівного впливу часу, тож у давнину люди вірили, що ця його чудова властивість може допомогти у боротьбі за вічну молодість. З цією метою пропонувалося не лише надавати перевагу прикрасам з жовтого металу, а й використовувати золотий порошок як ліки чи косметичний засіб. Виявилося, що на шкіру золото має особливо сильний вплив: зволожує, покращує еластичність та уповільнює старіння. Проте, косметичне золото дещо відрізняється від ювелірних виробів: частинки натурального 24-каратного золота ретельно очищені від усіляких домішок. Такий унікальний компонент вже не одне десятиріччя використовується в косметології і навіть може «похвалитися» деякими досягненнями.

Золоте армування. Ефект цієї процедури випробували на собі чимало сучасних зірок. І варто зазначити, «повернення молодості» коштувало їм чимало фізичних жертв і матеріальних витрат. Підшкірні тканини косметолог в буквальному сенсі «прошиває» золотою ниткою, діаметр якої є тоншим, ніж одна десята міліметра. Тканина навколо кожного проколу травмується, рубцюється і знову відновлюється - цей новий «каркас» і підтримує овал обличчя. І хоча сама процедура аж ніяк не найприємніша, результат на обличчі не можна не помітити. Або на животі, грудях, стегнах - кому де більш потрібно. Як виявилося, золота сітка досить ефективно усуває не тільки обвисання шкіри, але також розтяжки і целюліт.

Противники такого екстремального методу запевняють, що саме золото не має прямого стосунку до описуваної процедури. Вона була б такою ж успішною, якби замість дорогоцінного металу використовувалися інші метали, наприклад, медична сталь або титан. Вони так само, як і золото, не вступають у реакцію з тканинами організму, дозволяючи їм швидко відновлюватися після косметичного (або, скоріше, хірургічного) втручання. Однак, у такому випадку ціна і пафосність процедури істотно знизяться. Втім, косметологи негайно знайшли виправдання, яке дозволило залишити все на своїх місцях: на відміну від сталі і титану, золото відрізняється м'якістю і пластичністю, тому працювати з ним краще і для лікарів, і для пацієнтів.

Косметика. Мікроскопічні частинки дорогоцінного металу хоч і додають засобу якусь презентабельність і статус елітного, будуть доречними не в кожному кремі. Найчастіше вони присутні в складі косметики anti-age. Однак, будьте пильними: не кожен крем, що має епітет «золотий», є таким насправді. Щоб не помилитися, уважно вивчіть склад баночки або тюбика, де серед інших інгредієнтів має бути позначка Au - саме так у таблиці Менделєєва позначено дорогий жовтий метал. До речі, не менш важливо, щоб золота складова була вказана на початку переліку інгредієнтів, а не замикала його. Тільки в цьому випадку ви можете бути впевненими, що золотий склад диво-крему гарантуватиме бажаний ефект.

Але, всупереч поширеній думці, що «золоті» креми - прерогатива виключно жінок бальзаківського віку, окремі екземпляри призначені саме молодим дівчатам, що дотримуються динамічного способу життя. Адже золото не тільки омолоджує, підтягує та розгладжує зморшки, але й освіжає шкіру, усуваючи сліди втоми. Цю його властивість вдало використовують досвідчені візажисти - чимало відомих косметичних компаній випускають тональні креми, пудри, тіні і навіть помади з частинками золота. Його благородний блиск приховує будь-які недоліки і втомлений вигляд. Особливо ефективний аурум у поєднанні з подрібненими в пил перлами - така косметика надає шкірі м'який природний полиск.

Масаж. Про користь масажу розповість вам будь-який косметолог, але так званий золотий масаж, не в останню чергу завдяки своїй вартості, опинився на особливому п'єдесталі. Замість звичних олій та кремів на шкіру накладаються засоби з частинками золота в 22 карати. Після них шкіра виглядає пружною, а також отримує ніжний, ледь помітний, золотистий відтінок. Саме він надає шкірі ідеального вигляду завдяки спеціальному ефекту: золоті частинки віддзеркалюють світло, тим самим маскуючи будь-які недоліки шкіри. Такий масаж буде доречним, наприклад, перед вечіркою, на яку ви зібралися одягнути відкриту сукню, яка залишатиме відкритими руки, глибоке декольте чи частину спини.

Срібло

Серед найдієвіших ліків наші далекі пращури виокремлювали срібло. Історія зберегла факти про те, що ще за 2500 років до Різдва Христового єгипетські воїни і римські легіонери прикладали його до отриманих у бою ран, допоки не надходила допомога. І, треба сказати, інтуїція їх не підвела. Сьогодні вчені встановили, що іони білого металу здатні впоратися з понад 650 видами бактерій, вірусів і грибків. Між іншим, спектр дії сучасних антибіотиків у сотні разів менший - вони можуть знешкодити не більше, ніж 5-10 різновидів «шкідників». Косметичні властивості срібла не менш унікальні: воно заспокоює і лікує запалену шкіру. Іони срібла - одні з небагатьох засобів, що здатні проникати в епідерміс, де одразу ж починають обеззброювати мікроби, що трапляються на шляху.

Косметика. Медики вже давно визначили здатність срібла покращувати склад крові й активізувати обмінні процеси в шкірі. Тобто, «срібний» крем чи лосьйон підтримує шкірний імунітет на високому рівні, покращує колір обличчя - воно набуває природного рум'янцю і світиться здоров'ям. Але все ж основною, незаперечною перевагою «срібної» косметики вважають її протизапальний ефект, особливо потрібний для проблемної підліткової і гіперчутливої шкіри.

Також іони срібла цінуються косметологами за здатність регулювати і підтримувати в нормі водний і жировий баланс шкірних покровів. Після регулярного використання крему з цінним інгредієнтом масна шкіра перестане блистіти, але, водночас, буде добре зволожена. Деякі фірми випускають зволожувальні спреї для обличчя на основі «срібної» води. Вони однаково популярні як у літню спеку, так і в період опалювального сезону. Зволожувати шкіру таким чином можна по кілька разів на день. До того ж, дрібні бризки створюють легкий ефект мікромасажу, повертаючи втомленій шкірі тонус.

Ванни. За часів, коли греки і римляни регулярно відвідували терми, щоби помитися й обговорити політичні справи, жіноча половина стародавнього світу знайшла не менш привабливий спосіб підтримки чистоти і здоров'я - срібні ванни. Це справді були корита з чистого срібла, наповнені водою, до якої могли додавати молоко, спеції, трав'яні настоянки та інші корисні інгредієнти. Зрозуміло, що подібне задоволення було не для простих смертних. Настоювалася така ванна не менше, ніж добу: вважалося, що вода таким чином забирає у срібла його корисні властивості, щоб потім віддати їх тілу. Також у давнину вважали, що срібна ванна виводить з організму всі отруйні речовини, загоює рани і надає приголомшливого омолоджувального ефекту шкірі.

У сучасних салонах краси процедури з подібною назвою виглядають дещо інакше. Звичайні ванни (а іноді й цілі басейни) наповнюють так званою срібною водою, яку отримують, пропускаючи через спеціальний апарат. Рекомендують їх насамперед для підтримки здоров'я - позбавлення від головного болю, поліпшення кровообігу і навіть підвищення імунітету. Після срібної купелі можна відчути приплив бадьорості і заряд позитивної енергії.

Дорогоцінне каміння

Дорогоцінне та напівдорогоцінне каміння, безсумнівно, має певний вплив на людей. Його ще здавна вважали оберегом і талісманом, якому приписувалася сила зберігати найцінніше - здоров'я, красу та молодість. Розвинулася навіть спеціальна наука - літотерапія, що вивчає вплив каменів на людину. Але сучасна косметологія просунулася ще далі - дорогоцінні й напівкоштовні природні мінерали перетворилися з невигадливих амулетів у «експертів» з догляду за нашою шкірою.

  Title

Косметика. Так само, як дорога мереживна білизна, навіть якщо її ніхто не бачить, створює своїй власниці настрій на цілий день, косметика, що має у своєму складі сапфіри та гранати, значно підвищує наш статус у власних очах. Тим паче, якщо це пілінг з діамантовою (або алмазною) крихтою. Так-так, і таку послугу можна замовити в елітних спа-салонах. Правда, алмази ці штучно вирощені. Інша справа - бурштин, малахіт, нефрит. Звичайно, цінова категорія такої косметики є суттєво нижчою, ніж «діамантової», проте користі від натуральних каменів значно більше.

Наприклад, бурштин - справжній охоронець молодості і краси. Його головний компонент - бурштинова кислота, яка стимулює обмін речовин у клітинах, поліпшує дихання шкіри та її місцевий імунітет. Екстракт малахіту в складі косметичних засобів теж має чарівну силу омолодження, оскільки захищає шкіру від сонячних променів, вільних радикалів та інших стресових факторів. Перевагою нефриту завжди була здатність виводити пігментні плями і підтримувати білизну шкіри. Збереження її пружності та еластичності - теж його заслуга.

Сауна. Ще кілька років тому європейці, які звикли, головним чином, до фінських саун, з цікавістю освоювали правила відвідування турецьких хамамів та японських офуро. Сьогодні актуальним є нове віяння - сауни, оброблені напівдорогоцінним камінням. Адже в подрібненому, порошкоподібному вигляді деякі камені втрачають свої чудодійні властивості. Проте, цілим, бажано - необробленим і розігрітим до температури 70-80 градусів - каміння «показує» всі свої найкращі властивості і віддає нам свою енергію та силу.

Найбільшою популярністю користуються жадеїтові та агатові лазні. Жадеїт зміцнює нервову систему, стабілізує артеріальний тиск, поліпшує склад крові і навіть сприятливо впливає на чоловічу потенцію. Входить у моду і новий різновид хамаму, де звичні мармурові лежаки замінені нефритовими. Ось тільки чи стане це нове віяння масовим захопленням, сказати важко. Адже потрапити в дорогоцінну сауну далеко не всім по кишені.

Масаж. Сучасний стоун-масаж, який пропонують у масажних кабінетах і салонах краси, - це спрощений варіант старовинного мистецтва цілющих прогрівань. Камені у вигляді пластин, куль, дисків, масажних паличок накладають на певні ділянки тіла за індивідуальними потребами. Здоровим людям масаж рекомендують для підвищення загального тонусу, життєвого потенціалу, а також для омолоджувального ефекту. Цієї мети вдається досягти, якщо майстер володіє тонким східним мистецтвом впливу на чакри. Кожна вимагає індивідуального підходу - «свого» каменю і кольору.

Тільки деякі камені здатні вбирати негативну енергію. Це - нефрит, рожевий кварц, гематит, сердолік, тигрове око, блакитний халцедон, содаліт, аметист. Рожевий кварц здавна відомий своїм антистресовим впливом на організм, а також розслаблює м'язи та підтримує шкіру в тонусі. А ось нефрит посідає в стоун-терапії особливе місце. Тисячоліттями його використовували китайці та індійці. «Золото має ціну, нефрит же безцінний» - стверджує стародавнє китайське прислів'я. Дотик нефриту дає заспокоєння, усуває втому, подовжує життя. Особливо ефективний кам'яний масаж перед різними косметичними обгортаннями - він у кілька разів підсилює кінцевий результат.

Піднімемо келихи: за здоров’я, красу і кохання

Генеральне прибирання, Або Детокс за всіма правилами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers