rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ В Україні з працездатного населення лише 8 мільйонів – чоловіки, 16 – жінки

В Україні з працездатного населення лише 8 мільйонів - чоловіки, 16 - жінки

Із 24 мільйонів працездатного населення України чоловіки становлять лише третину.

Про це повідомив у інтерв'ю Укрінформу віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«В Україні з 24 мільйонів працездатного населення тільки 8 мільйонів - чоловіки, 16 мільйонів - жінки, з яких лише 8 мільйонів працюють. Решта займаються домашнім господарством», - сказав Зубко.

У зв'язку з цим він закликав громади «активніше будувати дитячі садки і звільняти жінку від перебування у декретній відпустці, якщо вона прагне реалізувати себе ще й в іншому напрямку».

Зокрема, за словами урядовця, влада розглядає можливість створювати у великих містах дитячі садочки на перших поверхах багатоповерхівок.

«Ми наразі відпрацьовуємо можливість створення дитячих садків на перших поверхах багатоповерхівок. І закріпити це на рівні стандарту», - сказав Зубко.

Водночас, зазначив він, важливим є питання фінансування дитсадків. У різних містах з бюджету на одну дитину на рік витрачається від 27 тис. до 50 тисяч гривень. Проте, якщо місцева влада не може забезпечити необхідну кількість місць у дитсадках, то, на думку віце-прем'єр-міністра, доцільно запропонувати батькам платити кошти за перебування дитини у приватному садку.

«По-перше, це мотивуватиме появу приватних садочків. І, по-друге, на це не потрібно витрачати 60-80 млн гривень з місцевого бюджету, аби побудувати садочок на 200 місць», - наголосив він.

При цьому Зубко підкреслив, що загроза втрати людського потенціалу, від'їзд людей за кордон є найбільшою проблемою України на сьогодні. Аби утримати українців від виїзду за кордон, потрібно не лише підвищувати зарплати і пенсії, а й створювати якісну інфраструктуру.

«Постійно пояснюю (владі) на місцях, що потрібно не чекати, а щось робити. Люди сплатили податки, і за ці кошти хочуть отримати дороги, дитсадки, школи, музеї, театри, спортивні майданчики», - сказав віце-прем'єр-міністр.

 

Ніч на 26 грудня у Києві була найтеплішою з 1881 року

Така тепла зимова ніч, як 26 грудня 2017 року, спостерігалась у Києві аж 136 років тому.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія.

«За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 26 грудня у Києві спостерігалась найтепліша ніч з 1881 року. Стовпчик термометра не опустився нижче, ніж +3,1°С, що на 0,3°С вище від попереднього історичного показника температури для цієї дати, яке зареєстроване позаторік», - ідеться в повідомленні.

У ЦГО припускають, що, зважаючи на високий температурний фон вівторка, існує велика ймовірність перевищення і середньодобового найвищого показника температури для 26 грудня, який теж було визначено кліматологами обсерваторії позаторік.

Така температура повітря перевищує кліматичну норму на 8 градусів і відповідає звичній погоді для кінця жовтня.

 

НБУ випустив монету «50 років Світовому конгресу українців»

Національний банк України з 26 грудня 2017 року вводить в обіг пам'ятну монету «50 років Світовому Конгресу Українців» номіналом у 5 гривень та тиражем у 35 тисяч штук.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Присвячена діяльності міжнародної координаційної надбудови українських громад у діаспорі, яка протягом 50 років представляє інтереси мільйонів українців у світі. Метою діяльності СКУ є поширення на планеті принципів демократії, захист прав людини, підтримка незалежності, територіальної цілісності, національної ідентичності та економічного розвитку України - духовної Батьківщини українців, які проживають за її межами. З 2003 року СКУ визнаний економічною та соціальною радою Організації Об'єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом», - йдеться в повідомленні.

На аверсі монети розміщено: на тлі стилізованого зображення моделі Землі - стилізоване під вишивку декоративне дерево; ліворуч - малий Державний Герб України та напис УКРАЇНА, праворуч номінал 5 гривень; рік карбування монети 2017 (унизу); логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України - у центрі декоративного дерева.

На реверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізоване зображення снопа з перевеслом, що символізує об`єднуючу та гуртуючу діяльність СКУ в усьому світі; по обидва боки від якого роки 1967 та 2017; написи по колу СВІТОВИЙ КОНГРЕС УКРАЇНЦІВ (угорі), UKRAINIAN WORLD CONGRESS.

Монета «50 років Світовому Конгресу Українців» з нейзильберу виходить номіналом 5 гривень тиражем 35 тисяч штук.

Роздрібна ціна монети складає 43 гривні.

 

«ПриватБанк» докапіталізують ще на 16 мільярдів

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку погодила документи щодо докапіталізації «ПриватБанку» шляхом випуску та проспекту емісії акцій.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НКЦПФР за підсумками засідання регулятора фондового ринку, що відбулося 22 грудня.

«За результатами розгляду питань порядку денного прийнято рішення щодо реєстрації випуску та проспекту емісії акцій Публічного акціонерного товариства Комерційного банку «ПриватБанк», - зазначили у НКЦПФР.

Влітку поточного року Кабмін схвалив додаткову емісію ПриватБанку на 38,5 млрд грн. Станом на жовтень було проведено докапіталізацію на 22,5 млрд грн.

 

У 2017 році обсяги будівельних робіт в Україні зросли на 122,5%

У січні-листопаді 2017 року обсяги будівельних робіт в Україні зросли на 122,5%.

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«У січні-листопаді 2017 року підприємствами України виконано будівельних робіт на суму 84,4 млрд грн. (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополь та частини зони проведення антитерористичної операції). Індекс будівельної продукції становить 122,5% порівняно з відповідним періодом 2016 року», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, нове будівництво, реконструкція та технічне переобладнання склали 74,8% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти - 15,4% та 9,8%, відповідно.

Збільшили обсяги будівельних робіт у січні-листопаді 2017 року порівняно з відповідним періодом 2016 року підприємства 21 регіону, з них найбільше: Житомирської (на 45,4%), Кіровоградської (на 41,3%), Одеської (на 40,3%), Дніпропетровської (на 29%) областей та міста Київ (на 31,3%).

Зменшились обсяги будівельних робіт на підприємствах 4 регіонів, зокрема, Луганської (на 26,9%), Сумської (на 3,7%), Волинської (на 0,6%) та Закарпатської (0,2%) областей.

На загальну тенденцію в січні-листопаді 2017 року порівняно з відповідним періодом 2016 року вплинуло зростання обсягів будівництва інженерних споруд на 27,6%, нежитлових будівель на 23,9% та житлового будівництва на 12,3%.

 

Зі сина Авакова зняли браслет і повернули закордонний паспорт

Солом'янський райсуд Києва ухвалив повернути синові міністра внутрішніх справ Олександрові Авакову закордонний паспорт та зняти з нього електронний браслет.

Про це Укрінформу повідомило джерело у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«22 грудня Солом'янський райсуд розглядав клопотання САП про продовження запобіжного заходу Олександрові Авакову, і суддя відмовив у частині носіння електронного засобу контролю і здачі закордонного паспорта», - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, при цьому суд зберіг за Аваковим-молодшим обов'язок з'являтися до слідчого на перший же виклик та повідомляти про зміну місця проживання.

Як повідомлялося, Олександр Аваков, екс-заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар і керівник ІТ-компанії «Turboseo» Володимир Литвин були затримані 31 жовтня у межах розслідування справи про розтрату 14 млн грн. під час закупівлі наплічників для Нацгвардії.

Солом'янський районний суд Києва 1 листопада обрав особисте зобов'язання як запобіжний захід для всіх трьох фігурантів так званої «справи наплічників».

Пізніше у САП повідомили, що суд наклав арешт на майно Авакова-молодшого і Чеботаря.

19 грудня Апеляційний суд Києва скасував ухвалу суду першої інстанції про накладення арешту на майно сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Олександра, і призначив новий судовий розгляд клопотання про накладення арешту на це майно.


Українка в окупованому Криму отримала умовний термін за пости в соцмережах

У Криму засудили на два роки умовно за публікації в соцмережах громадянку України, активістку Ларису Китайську.

Про це в Facebook повідомляє Кримська правозахисна група.

«Кримську активістку, громадянку України Ларису Китайську, сьогодні, 26 грудня 2017 року, Ялтинський міський «суд» засудив до двох років умовного терміну за публікації у соціальній мережі (ч. 1 статті 282 КК РФ)», - йдеться в повідомленні Кримської правозахисної групи.

Згідно з рішенням «судді Ялтинського міського суду» Володимира Романенка, Китайська не зможе в період відбування покарання залишити місто Ялта.

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримчанка Лариса Китайська, яка переїхала на материкову Україну, під час перебування в Ялті була затримана, і після незаконних обшуків в її будинку вже не могла виїхати з Криму, залишаючись «під наглядом ФСБ». Прокуратурою Автономної Республіки Крим за фактом порушення прав людини стосовно Лариси Китайської відкрито кримінальне провадження за двома статтями КК України: незаконне позбавлення волі (ст. 146) та порушення недоторканності житла (ст. 162).

 

Українське фентезі покажуть у Китаї

Китай купив для свого прокату український фільм-фентезі «Сторожова застава».

Про це повідомляється на сайті FILM.UA Group.

«Компанія Star-D Productions придбала всі права, за винятком форматних, на повнометражну та серіальну версії фентезі «Сторожова застава», виробництва Kinorob, а також на низку інших проектів. Перемовини почалися в листопаді на American Film Market, одному з найбільших у світі ринків повнометражного контенту, і минулого тижня завершилися підписанням договору», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив менеджер з міжнародних продажів FILM.UA Distribution Євген Драчов, продаж пакету проектів «Сторожова застава», «Нюхач 1, 2, 3» і «Микита Кожум'яка» підтверджує зростання в Китаї попиту на іноземний контент.

«Регіон виробництва для них - не першочергове питання, ключовий критерій для китайського ринку - якісний контент, який привертає увагу аудиторії. Ми щасливі, що китайський глядач побачить український продукт як на великих екранах, так і на ключових VOD платформах території», - наголосив Драчов.

Нагадаємо, під час American Film Market повідомлялося про продажі прав на показ проекту «Сторожова застава» на територію Індії, Франції та франкомовного світу, Південної Кореї, Білорусі, Казахстану, Молдови та Киргизстану.

Новини з фронту: окупанти гатять з мінометів і зеніток

Бойовики накрили вогнем підступи до Верхньоторецького й Авдіївки. На Луганщині загинув український боєць

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers