rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Соломія Кульба: «МастерШеф – кулінарне шоу, яке змінює долі учасників»

МастерШеф каналу СТБ - один із найрейтинговіших проектів українського телебачення. Зараз триває вже його сьомий сезон. Як потрапити у шоу, що відбувається за лаштунками та як участь у програмі змінює учасників - про це кореспондентові «Часу і Подій» розповіла Соломія Кульба.

Львів'янка, мама чудової маленької дівчинки, модель із дипломом юриста і людина, яка не уявляє свого життя без кулінарії. Соломія нещодавно вибула з проекту, за кілька кроків до фіналу, тож емоції ще не вщухли, а подальші плани -оптимістичні.

- Соломіє, як виникла ідея взяти участь у МастерШеф?

- Почну з того, що я обожнюю готувати. Я завжди готувала часто і для батьків, і для друзів. Потім чоловікові влаштовувала різні романтичні вечері. Я від самого початку була фанаткою цього шоу. Дуже довго мріяла туди потрапити, бо хотіла випробувати свої сили, навчитися готувати ще краще. Мені потрібно було реалізувати себе в кулінарії. Зрештою, таки наважилася піти на кастинг.

- Хто вас підтримував?

- Мене практично ніхто не підтримав, окрім чоловіка і кількох найближчих друзів. Моя мама, взагалі, сказала, що туди не варто йти. Також гостро постало питання, а що буде з дитиною, якщо пройду відбір? У нас у родині всі працюють - ми з чоловіком і наші батьки. На той час донечці було два роки, і вона, звісно, потребувала мами. Але я вирішила не відступати від свого наміру.

- Чим вирішили здивувати суддів на кастингу?

- Спочатку був передкастинг. Тобто, наших суддів з МастерШеф там не було. На передкастинг може потрапити кожен, хто подасть заявку. Оскільки я завжди любила комбінувати різні смаки, то вирішила, що приготую салат з овочів, фруктів та різних сирів. Переживала, щоб встигнути, і щоб страва не потребувала розігріву. Через певний час мені зателефонували і сказали, щоб я приїжджала на кастинг у Київ. Я спочатку подумала, що мене хтось розіграв зі знайомих, бо то було приблизно 1-2 квітня. Я подзвонила мамі, і вона погодилася, що то, певно, розіграш. Тобто, моя родина настільки не вірила в мене. Тож я зателефонувала на цей номер і сказала, що не приїду. Вони здивувалися: як не приїдете, за місце змагаються понад 1000 осіб! А потім все ж таки подумала, якщо мене взяли у сотню, то спробувати просто необхідно.

Title Title 
 Соломія Кульба – модель
з дипломом юриста
 Судді МастерШеф Дмитро Горовенко,
Ектор Хіменес-Браво, Тетяна Литвинова

 

- Зважаючи на вашу модельну кар'єру, вам було комфортніше працювати на камеру, ніж іншим учасникам проекту?

- Камер я не боялася ніколи. Хоча чекала з хвилюванням, коли вийде перший ефір, бо фото - це одне, а відео - зовсім інше. У першому випуску я собі не сподобалася, тому що була з дороги, напівсонна і дуже втомлена. А потім, коли дівчатка-гримери зробили нам макіяж і зачіски, то я вже собі подобалася. Так, звісно, більшість учасників хвилювалися під час зйомок, тому що для них це було незвично.

- Соломіє, хоча ви виросли у сільській місцевості, а ваші батьки мали ферму, в шоу ви виглядаєте як паннуся, яка боїться курочки : ))

- Це, мабуть, так виглядало, бо я ніколи не вбивала тварин. А коли я була капітаном, то мала зарубати курку. У мене тремтіли руки, і коли я почала витягати з курки нутрощі, то мене знудило. Траплялося, що мені казали, що я крута модель, а я показувала голуб'ятник із 300 голубів, яких я годувала і щодня прибирала. Я, в принципі, можу все. Тобто, якщо я гарно виглядаю, якщо я молода мама, модель з вищою юридичною освітою, то це не означає, що я не можу подоїти корову.

Title Title 
 Наречена День народження донечки

 

- Як ви себе почували у ролі капітана?

- Досить впевнено, хоча трохи хвилювалася, бо ж відповідальність дуже велика. Це - важка роль, адже капітан приймає рішення, розподіляє процеси (готування), має все контролювати. Але коли команда виграє, то, звісно, відчуття, що ти доклала найбільше зусиль.

- Я зауважила, що, крім кулінарії, шоу рясніє драматичними родинними історіями, любовними трикутниками. Для учасників пишуть сценарії?

- Насправді, немає жодного сценарію та вигаданих образів. Це - звичайне життя звичайних людей. Ми прийшли на проект кожен зі своєю історією - у когось проблеми з батьками, у когось - непроста доля. Це запитання ставлять часто. Але ніхто не знає, що ми переживали на проекті щодня, як було важко фізично і психологічно.

- У проекті троє суддів - Ектор Хіменес-Браво, Тетяна Литвинова та Дмитро Горовенко. З ким було найприємніше працювати, хто був найсуворішим?

- Дмитро дуже молодіжний і виглядом, і поведінкою. Він часто казав: «Соломіє, посміхайтеся, вам личить посмішка». Найсуворіший з усіх - Ектор. Він - найстарший, у нього величезний досвід. Йому, взагалі, все одно, хто перед ним стоїть - дівчина чи хлопець. Коли треба, він був жорстким, але справедливим. Ектор давав настанови, які я запам'ятала на все життя, і саме у нього я багато навчилася. Тетяна для мене - ікона жіночності, тому мені цікаво було перейняти від неї щось у стилі, макіяжі. Вона - дуже професійна і дуже добра. Така, як на екрані, така й в житті. Коли я йшла, вона мене міцно обійняла, і для мене це було дуже важливо. Бо це не був суддівський жест щодо учасника шоу, а підтримка жінки, яка добре розуміє жіночі переживання.

- Які моменти шоу найбільше запам'яталися?

- Величезна приємність і, водночас, маленький шок були, коли мій чоловік приїхав на конкурс. Це точно найнеочікуваніший день у моєму житті. Він, взагалі, готувати не вміє, але переборов себе і прийшов. І це для мене була виняткова радість. Найважчий конкурс був, коли ми готували дітей і довелося виконувати важкі фізичні завдання. Проте, було дуже хвилююче і приємно, адже догодити дітям непросто.

- Ви сказали, що батьки не підтримали ваше бажання піти на МастерШеф, а під час проекту їхня думка змінилася?

- Дякувати Богу, змінилася. Вони зрозуміли, що для мене це важливо. З татом у нас завжди були напружені стосунки. Він хотів, аби я працювала юристом, а в мене були зовсім інші інтереси. Ми серйозно сварилися. А під час проекту мама казала, що тато дивився ефір, пив валеріанку, переживав. Кожного ефіру він мені телефонував і підбадьорював. Якби не вони, у мене нічого би не вийшло, адже й батьки, і свекруха дуже допомагали мені з дитиною.

Title Title 
 Соломія з учасниками шоу Соломія Кульба – учасниця
шоу МастерШеф

 

- Соломіє, опишіть, будь ласка, чотири місяці, проведені у проекті?

- З одного боку, це був моральний відпочинок від усього. Я абстрагувалася від дому, від затяжної депресії. Спочатку все виглядало як дорослий табір - нові люди, нові знайомства. Ми відпочивали, спілкувалися. Потім почався важкий період, була конкуренція, скандали. Важко було перебувати у такій напруженій атмосфері. У результаті, я отримала великий досвід у кулінарії: різні техніки, виконання, презентації. Також знайшла справжніх друзів. Мене й називали на проекті найпозитивнішою та найщирішою людиною. Я завжди була доброю, вибачала все, не звертала увагу на різні неприємні моменти. А ще - я зняла рожеві окуляри. Почала більше розумітися в людях. Стала сильнішою, і тепер мій девіз: «Я сильна, я мушу».

- Ви двічі залишали шоу, як впоралися з переживаннями?

- Коли я вибула вперше, то до десятки залишався один крок. Це була моя мегамотивація. А потім усе обірвалося, і я вирішила, що потрібно змиритися. Коли був конкурс повернення, я докладала максимум зусиль, щоб мене повернули. І мені це вдалося. Моїй радості не було меж. І тут минає кілька тижнів, і я знову йду. Це був значно більший шок, ніж першого разу. Я дуже важко відходила, багато плакала, це була справжня трагедія. Згодом я все ж таки усвідомила, що така моя історія з проектом. Зрозуміла, що життя не зупинилося і попереду ще багато різних можливостей. Я вдячна долі, що в мене було аж два шанси, і я ними скористалася, як могла.

Title Title 
 Соломія  з учасниками шоу Соломія з чоловіком на шоу

 

- Як будете реалізовувати отриманий досвід?

- Знаєте, це дуже відповідальна і важка праця - 15-16 годин на ногах. Але я вже себе не уявляю в інший царині. Бути шефом в елітному ресторані поки що не можу, бо не маю достатньо досвіду. Зараз планую багато вчитися, практикувати різні техніки, читати професійну літературу. Хочу пройти стажування в одному з найкращих ресторанів нашого міста, а можливо - і за кордоном. Обов'язково проводитиму майстер-класи, зокрема, для дітей, для молодих матусь.

- Що ви готуєте найохочіше?

- Мої фаворити - це італійська і французька кухня. Дуже люблю італійські пасти та крем-супи, а з французьких страв найчастіше готую тарти, кіш-лорени, пироги. Люблю запікати в духовці. Мені не дуже до вподоби десерти з ідеальною глазурною поверхнею, яскраві, кольорові. Надаю перевагу випічці, яка виглядає по-домашньому, наприклад, яблучний тарт. Тобто, домашня кухня, але вишукана.

- Соломіє, ваші улюблені страви - дуже калорійні, як вдається дотримуватися модельних параметрів?

- Я не дотримуюся якоїсь дієти, їм час від час і піцу, і суші, навіть інколи відвідую МакДональдс. Донечку годую окремо. Це завжди домашня їжа - телятина, кролик. Випічку також роблю домашню. Трохи обмежую себе в солодощах. А якось замовляла детокси, і це мені сподобалося. З активних видів відпочинку люблю плавання, масажі, потанцювати вдома під хорошу музику - ось мій весь спорт. Тож, бути у формі допомагає хороша генетика! ))))

- Після МастерШеф ви стали дуже вибагливим клієнтом ресторанів?

- Так, звичайно, ще вибагливішим! ))) Насамперед, звертаю увагу на обслуговування: як швидко до тебе підійшли, як звертаються. Після проекту оцінюю дуже прискіпливо професійний рівень офіціантів. Якщо у презентації щось не так, то навіть куштувати не хочеться, можу повернути страву. Також акцентую увагу на тому, як просмажене м'ясо.

Родинні рецепти різдвяних страв від Соломії Кульби

Title  
 Львівський сирник (фото krikun.blogspot.com) 

Львівський сирник

Сирна маса

2,5 кг домашнього сиру

2,5 склянки цукру

2 пачки родзинок

7 жовтків і 3 білки

150 г масла

4 ст. ложки (з чубком) борошна.

Перетираємо сир через сито двічі або добре вимішуємо блендером, приблизно 20 хв. Додаємо родзинки, цукор, масло. Потім даємо 7 жовтків і 3 білки, всипаємо борошно. Все ретельно вимішуємо.

Тісто для основи

1 склянка борошна

200 гр. цукру

3 яйця

100 г масла кімнатної температури

1 пачка розпушувача

2 ст. ложки сметани

Яйця перетираємо з цукром, додаємо масло, борошно, просіяне з розпушувачем, і сметану. Місимо тісто. Основне - не перестаратися, воно не має бути забитим. Виливаємо тісто у форму, зверху викладаємо сирну масу. Випікаємо при 180 градусах 60-70 хв. до готовності. Потім відкриваємо трішки вже вимкнену духовку, і нехай він остигає так ще 40 хв., щоб не впав. Поливаємо топленим шоколадом.

  Title
  Різдвяна капуста (фото prolviv.com)

Різдвяна капуста

1 кг квашеної капусти

4 морквини

3 цибулини

1 склянка пшона

5-6 великих картоплин

Сіль, перець до смаку.

Квашену капусту замочуємо на ніч у холодній воді, потім ставимо варити на 3-4 години. За той час варимо картопляне пюре середньої консистенції і додаємо до нього трішки масла. Коли капуста буде готова, насипаємо зверху пшоно. Пшоно має бути зверху на капусті, доки запариться. Тоді додаємо пюре і все перемішуємо. Обсмажуємо цибулю та моркву, солимо, перчимо до смаку і висипаємо до готової страви. Добре перемішуємо, і маємо смакоту до різдвяного столу.

Весна-літо 2018 будуть стильними! Яскраві дизайнерські ідеї LFW

З корабля на бал: секрети миттєвого перетворення

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers