rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Генасамблея ООН затвердила «кримську» резолюцію

Генасамблея ООН затвердила «кримську» резолюцію

Генеральна асамблея ООН затвердила резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна», яку минулого місяця підтримав Третій комітет Генасамблеї.

Голосування відбулося у вівторок, у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Так, за результатами голосування в пленарній залі документ підтримали 70 країн-членів ООН, утрималися 76, виступили «проти» - 26 країн.

Нагадаємо, проект оновленої резолюції щодо прав людини в Криму був внесений 31 жовтня 2017 року. Документ, зокрема, підтверджує, що між Україною і Росією існує міжнародний збройний конфлікт, засуджує ретроактивне застосування РФ власних законів на окупованій території, а також примусове переведення громадян України в російське громадянство.

Резолюція містить вимогу до Росії виконати проміжне рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення прав і свобод громадян України на півострові; закликає російську окупаційну владу забезпечити освітній процес українською та кримськотатарською мовами.

Водночас, у документі засуджується відсутність доступу до Криму для Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні, незважаючи на відповідний мандат місії, а також міститься прохання підготувати другий тематичний звіт щодо Криму до кінця 72 сесії ГА ООН (вересень 2018 р.) та інформувати 37 сесію Ради з прав людини ООН щодо ситуації з правами людини в Криму (березень 2018 р.).

Крім того, відзначаються позитивні рішення України в контексті спрощення процедур для безперешкодного доступу до Криму журналістів та правозахисників, а також підтримка Україною ЗМІ та НУО, які були змушені залишити тимчасово окуповану українську територію.

У документі також висловлюється прохання до генерального секретаря ООН координувати дії структур ООН з метою забезпечення імплементації положень цієї резолюції.

 

Журналіст Рахманін знайшов у своєму кабінеті «жучок»

Перший заступник головного редактора «Дзеркала тижня» Сергій Рахманін виявив у своєму робочому кабінеті пристрій для прослуховування.

Про це він написав у вівторок на своїй сторінці у Facebook.

«Отакий подарунок знайшов сьогодні. Либонь, святий Миколай підметушився. Питання лише одне. Чому «жучок» такий нестильний? Вперше аналогічний «реманент» виявив у себе в кабінеті ще в 1996-му. І той «жук» був таким же кустарним і незграбним. Не втомлююся повторювати: несмак і архаїчність колись згублять нашу державу», - зазначив журналіст.

У коментарі «Українській правді» Рахманін повідомив, що знайшов пристрій у себе в кабінеті.

Як відомо, Рахманін є переможцем загальнонаціональної програми «Людина року-99» в номінації «Журналіст року», а також переможцем Всеукраїнського фестивалю журналістики (1999) та багатьох інших конкурсів.

Австрійський суд остаточно відмовився екстрадувати Фірташа в Іспанію

Вищий земельний суд Відня відмовив у видачі українського олігарха Дмитра Фірташа Іспанії.

Про це повідомляє у вівторок Kronen Zeitung.

«Фірташ не буде екстрадований в Іспанію. Вищий земельний суд Відня у вівторок не задовольнив іспанський запит про видачу українського олігарха Дмитра Фірташа. Рішення є остаточним», - йдеться у публікації.

Видання нагадує, що іспанське правосуддя звинувачує Фірташа у відмиванні грошей і участі в злочинній організації. Віденський суд визнав недостатньою інформацію іспанської влади.

Зазначається, що для Фірташа таке рішення є юридичним «частковим успіхом».

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2017 року Вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію Фірташа у США, де його підозрюють у підкупі індійської влади для отримання ліцензії на розробку родовищ титану.

Фірташ був затриманий 12 березня 2014 року у Відні саме за запитом ФБР.

 

Суд зняв арешт з майна сина Авакова

Апеляційний суд Києва скасував ухвалу суду першої інстанції про накладення арешту на майно сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра і призначив новий судовий розгляд клопотання про накладення арешту на це майно.

Про це у коментарі журналістам після судового засідання повідомив прокурор САП Олександр Снєгірьов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд скасував ухвалу про накладення арешту на майно (Авакова-молодшого - ред.) і призначив новий судовий розгляд (клопотання про накладення арешту на майно Олександра Авакова - ред.) у зв'язку з тим, що у матеріалах провадження (надісланих із суду першої інстанції - ред.) був відсутній журнал судового розгляду. Це є безумовною підставою для скасування судового рішення», - сказав Снєгірьов.

Він зазначив, що на це майно накладався попередній арешт, тому «за таких обставин він, можна так сказати, відновлює свою дію».

«Тобто, ми повертаємося на стадію розгляду (клопотання - ред.), а діє попередній арешт на це майно. Тому юридичної можливості для того, щоб це майно змінило власника, на цей час немає», - пояснив прокурор.

Як наголосив Снєгірьов, те, що в суді першої інстанції буде призначено повторний розгляд цього клопотання, «на попередній арешт майна, який був накладений у цьому провадженні, це ніяк не впливає».

Він поінформував, що попередній арешт накладається за постановою заступника директора або директора НАБУ за погодженням із прокурором САП, і після накладення арешту потрібно було 48 годин для того, щоб подати відповідне клопотання, що і було зроблено.

«Суд задовольнив це клопотання тоді, але оскільки суд цю ухвалу скасував, ми просто повертаємося на попередню стадію... Майно, якщо не буде вчинено правопорушень, нікуди не подінеться. Воно буде під попереднім арештом», - підкреслив він.

Водночас, адвокат сина глави МВС Андрій Тарасов у коментарі журналістам зазначив, що те, що у матеріалах провадження не було журналу судового засідання, «це порушення з боку суду першої інстанції».

Під час розгляду апеляційної скарги у суді не було самого Олександра Авакова, були присутні лише його адвокати.

Нагадаємо, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та керівника ІТ-компанії «Turboseo» Володимира Литвина у рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн. під час закупівлі наплічників для Нацгвардії.

Солом'янський районний суд Києва 1 листопада обрав особисте зобов'язання як запобіжний захід для всіх трьох фігурантів так званої «справи наплічників».

Пізніше у САП повідомили, що суд наклав арешт на майно Авакова-молодшого і Чеботаря.

 

У Миколаївському зоопарку народилося біле ведмежа

У білої ведмедиці Зефірки з Миколаївського зоопарку народилося ведмежа.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор зоопарку Володимир Топчій.

«У нашої Зефірки народилося ведмежа. До цієї події ми почали готуватися з червня. Усередині ведмежатника були споруджені дві звукоізоляційні стіни, в барлозі встановлено відеоспостереження. З листопада навколо ведмежатника встановлена «зона спокою та абсолютної тиші», - написав Топчій.

За його словами, у ведмедиці народилася двійня, але, як і в Берлінському зоопарку цьогоріч, один малюк був нежиттєздатним, і Зефірка від нього відмовилася. З іншим наразі все нормально. Ведмедиця з ніжністю та обережністю доглядає за малюком.

Миколаївський зоопарк є членом Європейської асоціації зоопарків і акваріумів (EAZA), бере участь у 18 Європейських програмах розведення рідкісних видів (ЕЕР), входить в Євразійську регіональну асоціацію зоопарків і акваріумів (ЕАРАЗА), Міжнародну систему обліку тварин (ISIS).

 

Шестеро сімейних лікарів з українських сіл поїдуть на курси до Канади

Канадсько-Українська Фундація спільно з Міністерством охорони здоров'я вибрали переможців конкурсу для сімейних лікарів, які працюють у селі, для участі у триденному навчальному курсі з невідкладної медичної допомоги для сільських лікарень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«Для участі в конкурсі надійшло більше, ніж 30 заявок від сімейних лікарів з більшості регіонів України. Конкурсна комісія розробила критерії оцінки мотиваційних листів та резюме. Зі свого боку МОЗ України повністю забезпечило організаційний супровід конкурсу», - йдеться у повідомленні.

За результатами розгляду документів, шість кандидатів, які отримали найвищі бали, були запрошені для участі в скайп-співбесіді англійською мовою з представником Канадсько-Української Фундації. Після проведення співбесіди було вибрано трьох переможців, які отримали можливість взяти участь у навчальному курсі в Канаді та здобути нові знання та досвід.

Навчання відбуватиметься 19-21 січня 2018 року на базі медичного факультету університету Калгарі (Канада).

Новини з фронту: окупанти з «Градів» стріляли під Зайцевим і накрили мінометним вогнем Водяне

Новини з фронту: окупанти гатять з мінометів і зеніток

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers