rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Новини з фронту: окупанти з «Градів» стріляли під Зайцевим і накрили мінометним вогнем Водяне

19 грудня від опівночі до 18:00 російсько-терористичні війська здійснили 21 обстріл позицій сил АТО. У відповідь українські військовослужбовці 14 разів придушували вогневу активність окупантів.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

«Ситуація у районі проведення АТО залишається складною. Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати режим тиші та проводити прицільний вогонь як по позиціях Збройних сил України, так і по прифронтових населених пунктах. Агресор й надалі застосовує реактивні системи залпового вогню та міномети, заборонені Мінськими домовленостями», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за даними штабу на Луганському напрямку окупанти з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» обстріляли наші оборонні укріплення довкола Зайцевого, випустивши 20 снарядів.

Крім того, позиції українських захисників у цьому районі ворог обстрілював з мінометів різних видів та озброєння БМП.

«Також з важких 120-х мінометів та всього спектру піхотного озброєння загарбники проводили вогонь поблизу Троїцького, Новотошківського, Новоолександрівки і Новолуганського. Зі стрілецької зброї бойовики порушували перемир'я неподалік Луганського», - йдеться у вечірньому зведенні.

У штабі також повідомили, що на Донецькому напрямку окупанти, «наражаючи на небезпеку цивільне населення, випустили 7 мін 120 калібру по населеному пункту Водяне. Наслідки обстрілу з'ясовуються. З мінометів різних видів ворог проводив вогонь поблизу Павлополя, Лебединського, Пісків і Кам'янки. Крім того, з гранатометів противник стріляв по захисниках Авдіївки і Новотроїцького».

Окрім того, Генпрокуратурою вкотре зафіксована збройна агресія Російської Федерації та грубе порушення її представниками Женевських конвенцій під час обстрілу селища Новолуганське, Донецької області.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

«На місце події виїхали працівники управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України. Проводяться першочергові слідчі дії. На цей час установлено, що бойовики випустили не менше, ніж 40 реактивних снарядів. Внаслідок обстрілу було поранено 8 людей, серед яких шестеро жінок, один чоловік та одна дитина. На даний час вони перебувають у лікувальних закладах», - написав речник.

Він нагадав, що 18 грудня, близько 17:00, незаконні збройні формування терористичної організації «ДНР» з окупованого ними населеного пункту Горлівка, Донецької області, здійснили обстріл з реактивних систем залпового вогню «Град» по населеному пункту Новолуганське, Донецької області. Також внаслідок такого зухвалого та підступного обстрілу пошкоджено 47 будівель - приватні будинки, дитячий садок, школу та амбулаторію.

Слідчою групою під час огляду місця події знову виявлено факти присутності Збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованій території України.

Зокрема, після обстрілів знайдено уламки снарядів та реактивних двигунів системи «Град» з маркуваннями, які, згідно з інформацією Міністерства оборони України, на озброєнні Збройних сил України ніколи не перебували.

Генасамблея ООН затвердила «кримську» резолюцію

Новини з фронту: окупанти гатять з мінометів і зеніток

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers