rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ ООН: За три місяці на Донбасі загинули 15 цивільних, ще 72 особи поранені

ООН: За три місяці на Донбасі загинули 15 цивільних, ще 72 особи поранені

У зоні конфлікту на сході України за період зі 16 серпня до 15 листопада цього року загинуло 15 цивільних, ще 72 особи були поранені.

Про це йдеться у 20-й доповіді Моніторингової місії ООН щодо ситуації з правами людини в Україні, яку презентувала 12 грудня голова місії Фіона Фрейзер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За період зі 16 серпня до 15 листопада Моніторингова місія ООН зафіксувала 87 жертв серед цивільного населення у зв'язку з конфліктом, зокрема, 15 убитих і 72 поранених. Це приблизно на 48% менше порівняно з попереднім звітним періодом (зі 16 травня до 15 серпня), протягом якого було зафіксовано 168 жертв серед цивільного населення - 26 загиблих та 142 поранених», - сказала Фрейзер.

Як зазначається в доповіді, 59,8% від загальної кількості смертей і поранень серед цивільних спричинили міни, нерозірвані снаряди, міни-пастки та саморобні вибухові пристрої. Внаслідок обстрілів постраждали 23% осіб, стрілецька зброя та легке озброєння спричинили 17,2% жертв.

Водночас, Фрейзер акцентувала, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про загострення збройного протистояння в листопаді-грудні.

У цьому контексті вона зауважила, що Моніторингова місія ООН щодо ситуації з правами людини в Україні у 20-му звіті так само, як і в попередньому, констатує, що хоча раз у раз беруться зобов'язання щодо режиму припинення вогню, шкідливий вплив конфлікту на цивільне населення триває.

«Тому ми ще раз закликаємо сторони конфлікту суворо і невідкладно дотримуватися режиму припинення вогню і також виконувати інші зобов'язання за Мінськими угодами, включаючи виведення важкого озброєння і розведення сторонами сил і засобів», - наголосила Фрейзер.

Вона зазначила, що вплив конфлікту на сході України, загалом, зачіпає 4,4 млн людей, а ті, хто живе поруч з лінією зіткнення, потерпають від нього найбільше, бо порушення режиму припинення вогню в зоні активного конфлікту створює атмосферу постійної незахищеності, обмежує свободу їхнього пересування та перешкоджає переміщенню товарів і послуг.

«Кінця конфлікту не видно, і цей тягар тим часом досягає нестерпних масштабів для населення, що потерпає від конфлікту», - резюмувала голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

 

Конституційний Суд не зміг обрати собі голову

Судді Конституційного Суду під час пленарного засідання у вівторок вкотре не обрати голову суду.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті КСУ.

«Вибори голови Конституційного Суду України не відбулися (не були висунуті кандидатури)», - йдеться у повідомленні. Також під час пленарного засідання не було схвалено і Регламент КСУ.

Водночас, за інформацією джерела агентства у КСУ, питання обрання голови було включене до порядку денного у понеділок вдень, 11 грудня.

«Іще наприкінці минулого тижня на сайті Конституційного Суду не було жодної інформації про обрання голови. Питання включення виборів у вівторок з'явилося на сайті лише у понеділок в день. Очевидно, бажання провести вибори голови Конституційного Суду виникло спонтанно, тому немає нічого дивного, що воно не реалізувалося», - зазначив співрозмовник.

У КСУ має працювати 18 суддів, наразі є 14 повноважних. Для обрання голови необхідна конституційна більшість, тобто, за кандидата має проголосувати не менше, ніж 10 суддів.

Наразі обов'язки голови КСУ виконує найстарший суддя за віком Кривенко Віктор Васильович.

З 18 березня 2014 до 18 березня 2017 року головою Конституційного Суду був Юрій Баулін. 18 березня 2017 року термін його повноважень на цій посаді завершився, але він став виконуючим обов'язки голови суду як старший за віком суддя.

3 червня 2017 Баулін був звільнений у зв'язку із закінченням 9-річного терміну суддівських повноважень.

У цей день посаду в. о. голови Конституційного Суду обійняв наступний за старшинством суддя Віктор Кривенко.

При цьому, КС у травні поточного року не зміг на виборах обрати голову суду, оскільки претендентам не вистачило більшості голосів.

Відповідно до законодавства, КС мав обрати голову суду до 18 травня поточного року.

 

Фонд держмайна втримав державний статус Укртелекому

Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду за позовом Фонду держмайна щодо розірвання договору купівлі-продажу Укртелекому.

Про це повідомив в. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

«Договір купівлі-продажу 92,791% акцій ВАТ «Укртелеком», укладений між Фондом та ТОВ «ЕСУ» розірвано. Зобов'язано ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» списати з рахунку ТОВ «ЕСУ» пакет акцій ПАТ «Укртелеком» на рахунок держави Україна», - зазначив очільник ФДМУ.

За словами Трубарова, тепер за невиконання інвестиційних зобов'язань з ТОВ «ЕСУ», яке свого часу викупило Укртелеком, буде стягнуто на користь державного бюджету України пеню у розмірі $81,9 млн.

Як повідомлялось, у лютому 2017 року перевірка Фонду держмайна встановила невиконання компанією «ЕСУ» інвестиційного плану, який передбачав внесення впродовж 5 років інвестицій у сумі не менше, ніж 450 млн доларів. Укртелеком також не виконав пряму умову договору, яка передбачала передання телекомунікаційної мережі спеціального призначення у власність держави.

 

Американський лікар подарував Україні «штучну шкіру» на $1,6 млн

Професор Гарвардської медичної школи, лікар бостонської клініки «Шрайнерс Госпіталь» Геннадій Фузайлов передав Україні дороговартісний подарунок - «штучну шкіру», яку використовують при пересадці шкіри під час опіків.

Це дуже дорогий матеріал, його вартість - 1,6 млн доларів, але для потерпілих в Україні його надаватимуть безкоштовно. Про це Геннадій Фузайлов сказав в інтерв'ю виданню «Факти».

«Я привіз до Львова біологічне синтетичне покриття «Інтегра» ((Integra), яке використовують замість шкіри при пересадці на ушкоджені ділянки. Це - дуже дорогий матеріал, один невеликий шматок коштує від двох до десяти тисяч доларів! Я залишив в Україні «Інтегри» на 1 млн 600 тисяч доларів. Такої кількості «штучної шкіри» вистачить для сотні і навіть більше операцій», - сказав він.

Також лікар з Бостона наголосив, що це біологічне синтетичне покриття надаватиметься безкоштовно у ті лікарні України, де буде потрібним.

«У цього біологічного покриття є термін придатності - 2 роки. За цей час його треба використати. Я планую налагодити зв'язок з військовими госпіталями, адже там є багато пацієнтів, яким це може знадобитися», - підкреслив Фузайлов.

За його словами, у разі потреби «Інтегри», потрібно звернутися до нього через Facebook або зателефонувати його українським представникам: Сергієві Данилківу (068 414 1454) або Мирославі Децик (067 314 5221).

Геннадій Фузайлов - керівник виїзної клініки США, яка вже вісім разів приїжджала до Львова й спільно з львівськими хірургами оперувала дітей з важкими опіками. За 12 останніх років йому у США вдалося врятувати 55 дітей з України з цими патологіями, а в Україні надати допомогу майже тисячі дітей з різних куточків України. 1 грудня цього року президент України підписав указ про нагородження Геннадія Фузайлова медаллю «За врятоване життя».

 

Призовна кампанія: в армію прийшли понад 12 тисяч новобранців

В Україні завершилась призовна кампанія «Осінь-2017», особливістю якої є додатковий призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних сил України.

Про це повідомляє управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ.

«Військовими комісаріатами України було призвано та скеровано до військ (сил) - 12 460 осіб, зокрема, до Збройних сил України - 8 360, Національної гвардії України - 3 500, Державної спеціальної служби транспорту - 600, тобто, військові комісаріати виконали державне завдання на 100%», - звітують військові.

Під час проведення осінньої призовної кампанії протягом жовтня-листопада поточного року на строкову службу були призвані громадяни України чоловічої статі 1997-1990 років народження, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відтермінування від призову на строкову військову службу.

Строковики проходитимуть службу у всіх регіонах України, за винятком зони проведення антитерористичної операції. Вони заступлять на охорону стратегічно важливих об'єктів ЗСУ, інформують у штабі.

Управління персоналу Сухопутних військ констатує, що існують проблеми з тими, хто уникає строкової служби у війську.

«Близько 70 відсотків призовників не з'явилися до військових комісаріатів. З них майже третина перебувають у розшуку. Тож, згідно зі законодавством, представники військових комісаріатів мають право вручати повістки будь-де. За ухиляння від обов'язкової служби у війську світить реальний термін ув'язнення - до трьох років», - зазначається в повідомленні.

 

Євробачення-2018 обрало третього члена журі нацвідбору

Формування журі національного відбору на конкурс « Євробачення-2018» завершено - третім його членом стане відомий український композитор і саунд-продюсер Євген Філатов.

Про це повідомляє прес-служба UA:Перший.

«Останні кілька років в Україні показали стрімке зростання нової, перспективної і цікавої музики. Щороку у нас з'являється дедалі більше незалежних музикантів, які звучать дуже якісно. Тому на конкурс я покладаю дуже великі надії. Хочеться, щоб він відкрив нових першокласних артистів, а озвучена тенденція збереглася і надалі», - прокоментував Філатов своє призначення.

Євген Філатов - композитор, засновник українського гурту The Maneken, саунд-продюсер гуртів ONUKA і The Elephants. Уже понад 15 років він є однією з ключових фігур сучасної української музики. Філатов співпрацював з різноплановими українськими артистами, серед яких Тіна Кароль, Sunsay, K.A.T.Y.A, та багато інших.

Сольний проект The Maneken Євген створив у 2007-му, а вже через рік виступав на розігріві культової британської групи Jamiroquai у Палаці спорту. Колектив Євгена Філатова має 4 альбоми й більше, ніж 20 синглів, а його самого неодноразово відзначали нагородами як кращого саунд-продюсера України.

Філатов створив аранжування для пісень учасників національного відбору на Євробачення у 2016 році, а саме для Sunsay і Brunettes Shoot Blondes.

Раніше було оголошено, що до журі нацвідбору увійшли переможниця Євробачення-2016 співачка Джамала та відомий артист Андрій Данилко.

Півфінали нацвідбору заплановано на 10 і 17 лютого, фінал - 24 лютого. Транслюватимуть прямі ефіри телеканали UA: ПЕРШИЙ і СТБ.

Прийом заявок від виконавців і музичних колективів ще триває.

 

Лінія фронту: на Приазов’ї бойовики застосували 122-мм артилерію

Новини з фронту: окупанти з «Градів» стріляли під Зайцевим і накрили мінометним вогнем Водяне

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers